Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Συγκλονιστική ομολογία: Είχαν βγάλει στρατό στο δρόμο για να καταστείλουν διαδηλώσεις!

Τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων σε ρόλο καταστολής πλήθους, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης του 2012 παραδέχεται σε συνέντευξη που έδωσε στο onalert.gr ο επίτιμος ΑΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης. Μάλιστα, επισημαίνει πως ο στρατός τέθηκε σε επιφυλακή κατόπιν απόφασης της πολιτικής ηγεσίας και αποκαλύπτει πως αυτή δεν ήταν η μόνη περίπτωση που είχε δεχθεί εντολές για ενδεχόμενη επέμβαση του στρατού για την καταστολή διαδηλωτών.


Ειδικότερα, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, "μαζί με τους υφυπουργούς Π.Καράμπελα και το Δ.Ελευσινιώτη, στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, παρέταξαν προσωπικό της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με οπλισμό και πλήρη εξάρτυση κατά του εχθρού αγωνιζόμενου λαού, ενώ αθροιστικά 1060 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων υποχρεώθηκαν να παραταχθούν απέναντι στον λαό στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου", εξηγεί το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος" και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

"Η ιστορία γράφει", συνεχίζουν, "ότι ο ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωσταράκος, οι Αρχηγοί των επιτελείων ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Γκίκας, ΑΓΕΝ Αντιναύαρχος Κ.Χρηστίδης, ΑΓΕΑ Αντ.Τσαντηράκης έστειλαν επείγον σήμα στις μονάδες όλων των όπλων της Βορείου Ελλάδας και διέταξαν τους διοικητές να καταρτίσουν λίστες προσωπικού που θα συνδράμει την Ελληνική Αστυνομία στα μέτρα καταστολής κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι 'οι Ματατζήδες δε φτάνουν'!".

"Θεωρώ σε καιρό ειρήνης η χρήση του στρατεύματος που θα έχει επαφή με τον κόσμο ανήκει αποκλειστικά στα σώματα ασφαλείας. Είχα 2 - 3 περιπτώσεις οι οποίες δεν τηρηθήκανε στο έπακρο, τηρηθήκανε, υπάκουσα στις εντολές αλλά όχι στο βαθμό τον οποίο λένε. Στη Θεσσαλονίκη στην παρέλαση κι άλλες περιπτώσεις δεν έχει νόημα, αλλά η βασική περίπτωση ήταν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ναύαρχος Χρηστίδης.

Στην ίδια συνέντευξη, εκφράζει τη διαφωνία του με τη διατύπωση του δημοσιοφράφου, ότι χρησιμοποιήθηκαν ένοπλες δυνάμεις ως αστυνομία και τονίζει ότι χρησιμοποιήθηκαν ένοπλες δυνάμεις για παν ενδεχόμενο υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν λάθος: "Ο στρατιωτικός πρέπει να θυμάται τον όρκο που έχει δώσει και ο όρκος του είναι υπακοή στους ανωτέρους μας όχι υποταγή, καθαρό αυτό και θα πρέπει να τον τιμάει", εξηγεί.

"H παραδοχή αυτή έχει τεράστια σημασία γιατί αποδεικνύει ότι ο ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και ο Γ.Γ. της κυβέρνησης Μπαλτάκος δρούσαν στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που μετά τη Χούντα των Συνταγματαρχών έβγαλε για πρώτη φορά τον Στρατό στο δρόμο, ενάντια σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές", επισημαίνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος" και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

"Πρόκειται για πολύ σημαντική πολιτική παρέμβαση που ανατρέπει τις στοχεύσεις μετατροπής του Μπαλτάκου σε αποδιοπομπαίο τράγο. Ο Μπαλτάκος ήταν το πιο πιστό και κοντινό πρόσωπο στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο εξ απορρήτων άνθρωπος του στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τη Δικαιοσύνη", επισημαίνουν οι δύο πρωτοβουλίες.

Υπενθυμίζουμε ότι στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου του 2011, χιλιάδες οργισμένοι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους, και διαδήλωσαν δυναμικά ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που ήδη επί δύο χρόνια επέβαλλε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Όπως αποκαλύπτει το υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού στρατού, λοιπόν, έναν χρόνο μετά τις αντικυβερνητικές – αντιμνημονιακές διαδηλώσεις, η πολιτική ηγεσία της χώρας είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει τυχόν διαδηλωτές ως εσωτερικό στρατό, παρατάσσοντας απέναντι τους τα ΜΑΤ και τον Στρατό. Όπως ακριβώς "προβλέπει το δόγμα Άμυνας - Ασφάλειας, για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, στην νέα εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού", σχολιάζουν σχετικά ο "Σπάρτακος" και η Επιτροπή Αλληλεγγύης.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: