Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Παραλήρημα νεοφιλελευθερισμού κι αυταρχισμού από τον Κ. Μητσοτάκη

Με ένα παραλήρημα νεοφιλελευθερισμού κι αυταρχισμού τοποθετήθηκε κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στην ποσόστωση κατά την αξιολόγηση στο Δημόσιο την χαρακτήρισε «μεταβατικό μέτρο» που είχε ως στόχο «να ιδρώσουν κάποιοι εργατοπατέρες, να ξηλωθεί το πουλόβερ, να ταρακουνηθεί το σύστημα».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επέκρινε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν και τζάμπα, όλα πληρώνονται από φορολογούμενο» και σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια Ελλάδα «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του Δημοσίου που προτείνετε, όπου όλοι είναι ίσοι, όπου δεν υπάρχει φιλοδοξία». Ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι τόσα χρόνια στο Δημόσιο η αριστεία δεν έπαιζε κανένα ρόλο κι ότι πρέπει η Διοίκηση να δίνει «πραγματικές ευκαιρίες στους καλύτερους».Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολίασε ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι διαφορές των κομμάτων είναι ευκρινείς» κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχεύει σε μια «μίζερη εσωστρέφεια υπέρ ενός ιδεολογικού προσήμου που έχει πεθάνει παντού στην Ευρώπη».

Τέλος, ως προς το ζήτημα του τέλους του Μνημονίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ειλικρινής. Παραδέχτηκε ότι «το τέλος του Μνημονίου δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε του κεφαλιού μας» τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί με τα άλλα μέλη της Ε.Ε.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: