Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

FAZ: Το Βερολίνο ετοιμάζεται για πρωθυπουργό Τσίπρα

Για το ενδεχόμενο ότι κάποια στιγμή θα έχει να κάνει με τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό προετοιμάζεται το Βερολίνο, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ο αρθρογράφος της FAZ που παρακολούθησε τη διημερίδα «Νέες προοπτικές για την Ελλάδα»; που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Χανς- Ζάιντελ και η Εταιρεία Νοτιοανατολικής Ευρώπης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πορεύεται σε εκλογές, αρχές του 2015. «Τους τελευταίους μήνες επικράτησε ησυχία γύρω από την Ελλάδα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, οπότε και θα αποφασιστεί εάν θα γίνουν πρόωρες εκλογές», γράφει στο σχετικό άρθρο όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle και υπενθυμίζει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο σε δύναμη κόμμα, θα έχει, όπως είχε και η ΝΔ στις εκλογές του 2012, το μπόνους των 50 εδρών.
Ο αρθρογράφος παράλληλα αναφέρεται σε πρόσφατες συναντήσεις αντιπροσωπείας πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών. Το ενδιάμεσο πρόσωπο αυτής της προσεκτικής προσέγγισης, όπως σημειώνει, είναι ο Γιεργκ Άσμουσεν, υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας και πρώην μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ, ο οποίος έχει συναντηθεί με τον Τσίπρα πολλές φορές, στη Φραγκφούρτη, στην Αθήνα και στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, επικρατεί η εντύπωση ότι σε προσωπικές συζητήσεις ο Αλ. Τσίπρας και οι άνθρωποί του δείχνουν πιο πραγματιστές από δηλώσεις που επιλέγουν για δημόσια χρήση. «Αυτό δεν είναι καινούργιο», παρατηρεί ο Γερμανός αρθρογράφος υπενθυμίζοντας ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν από τις εκλογές του 1981 σκέφτονταν δυνατά για έξοδο της Ελλάδας από την τότε ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, μετά την εκλογική του νίκη όμως τα ξέχασε όλα.

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: