Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Russia Today: Το Κομπάνι απελευθερώθηκε (Βίντεο)

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκδιώχθηκαν από το Κομπάνι, την κουρδική πόλη κοντά στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας, ύστερα από εβδομάδες σκληρών μαχών, σύμφωνα με το Russia Today
Το RT επικαλείται πληροφορίες από κούρδο διοικητή που λέει πως το Ισλαμικό Κράτος οπισθοχώρησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, 2 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά και 9 χιλιόμετρα προς τα δυτικά.
Οι Κούρδοι μαχητές κάνουν τώρα εκκαθάριση της πόλης. Οι τζιχαντιστές φέρονται να έχουν αφήσει πίσω βομβιστές αυτοκτονίας, οι οποίοι κρύβονται ανάμεσα στα ερείπια σε διάφορα σημεία της πόλης.
«Ακούμε ακόμα σποραδικούς πυροβολισμούς και εκρήξεις από τη μεριά του Κομπάνι», μεταδίδει ο ανταποκριτής του καναλιού, Μουράντ Γκαζντίεβ, από την τουρκική μεριά των συνόρων.
Ωστόσο, ανακοίνωση της νίκης δεν έχει γίνει ακόμα από τους κούρδους μαχητές επειδή δεν έχει διασφαλιστεί η ασφάλεια σε όλη την πόλη.
Μόλις μερικές πρίν, το Κομπάνι είχε «ξεγραφτεί» και όλοι ανέμεναν πως θα πέσει στα χέρια του ΙΚΙΛ, το οποίο ελέγχει σχεδόν όλο το συνοριακό μέτωπο Συρίας – Τουρκίας και θα του ήταν στρατηγικά ζωτικό να καταλάβει τη μεθοριακή πόλη.




To βίντεο από το Russia Today , που έκανε έκτακτη σύνδεση με τα τουρκο-συριακά σύνορα.

(μετάφραση από το ρεπορτάζ του Russia Today, που δημοσιοποιήθηκε λίγο μετά τις 3 μ.μ. την Παρασκευή)
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: