Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Metron Analysis: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με 5%

Προβάδισμα 4,9 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα "Παραπολιτικά", με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.  Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, έναντι 18,8% της ΝΔ. Το Ποτάμι καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 6,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,9%, ενώ η Χρυσή Αυγή περιορίζεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,5%. Από 3,4 % "παίρνουν" το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει ποσοστό 2%. Από τις απαντήσεις απουσιάζει τελείως η ΔΗΜΑΡ.

Ακόμη 5,2% απαντούν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα, ποσοστό 5,1% δηλώνει ότι θα ρίξει λευκό ή άκυρο, 17,7% δηλώνουν αναποφάσιστοι ή "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ", ενώ ποσοστό 5,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν "Δεν θα ψηφίσω". 
Στο ερώτημα "αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας" το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν θα υπάρξει, έναντι των 33% που πιστεύει πως μπορεί η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και 9% που απαντούν ΔΞ/ΔΑ. 
Tο 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά "Κανέναν".
Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 6-10 Οκτωβρίου.
periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: