Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Νέες μειώσεις μισθών σε όλες τις κατηγορίες Δ.Υ. (παράδειγμα για εκπαιδευτικούς)

ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ EMAIL ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ 

1) ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ 
Σήμερα, υπάρχουν διαρροές (http://tinyurl.com/oaxnjew) για αυτό που φοβόμασταν τόσο καιρό (και κάποιοι αφελείς μας λέγανε, κλασικά, “κινδυνολόγους”): η Κυβέρνηση θέλει να πάει σε νέες μειώσεις των μισθών μας. 
Στο ΒΗΜΑ λέει ότι θα γίνει εξομοίωση του βασικού μισθού ΥΕ του Δημοσίου με το βασικό μισθό του ιδωτικού. Αυτό σημαίνει ότι από 780 μικτά πάει στα 680 για ΥΕ. 

Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι οι νέοι βασικοί μικτοί μισθοί πάνε ως εξής: 
ΥΕ: 680 (από 780) 
ΔΕ: 748 (από 858) 
ΤΕ: 996 (από 1.037) 
ΠΕ: 1.070 (από 1.092) 
Υπόψιν ότι οι μισθοί όλων μας καθορίζονται ως πολλαπλάσιο του Βασικού Μισθού του Νεοεισερχόμενου ΥΕ με συντελεστές πολλαπλασιασμού. Δηλ, αν ο βασικός μικτός μισθός ΥΕ είναι χ, τότε ο βασικός μικτός μισθός ΔΕ είναι χ*1,1 . 

Οι συντελεστές εχουν ως εξής: 
ΥΕ: χ ΔΕ: χ*1,1 
ΤΕ: χ*1,33 
ΠΕ: χ*1,4 
Έτσι προκύπτουν τα 1.092 μικτά που έχουμε τώρα για τον βαθμό ΣΤ. Με βάση αυτό, καθορίζονται μετά με παρόμοιο τρόπο οι μισθοί των υπόλοιπων βαθμών και κλιμακίων. 

Αν ακολουθηθούνε αυτοί οι συντελεστές του νόμου 4024/2011, τότε οι καινούργιοι βασικοί μικτοί θα έχουν ως εξής: 
ΥΕ: 680 
ΔΕ: 680*1,1 = 748 
ΤΕ: 680*1,33 = 904 
ΠΕ: 680*1,4 = 952 
Για την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, αν εφαρμοστούν αυτοί οι παλιοί συντελεστές, σημαίνουν τουλάχιστον 100-150 ευρώ κάτω. 

Όμως, τα νούμερα που δίνει το ΒΗΜΑ είναι πολύ διαφορετικά. 
Στην ουσία, το ΒΗΜΑ λέει ότι οι εκπαιδευτικοί θα χάσουν ένα 20-50 ευρώ. Γιατί αυτή η τεράστια διαφορά με τα νούμερα που δίνει το ΒΗΜΑ;;; 

Μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: είτε ότι θα αλλάξουν οι συντελεστές (και θα γίνουν 1,1 – 1,46 – 1,57 για ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ αντίστοιχα) οπότε και η Κυβέρνηση θα επενδύσει στον κοινωνικό κανιβαλισμό, δηλ ουσιαστικά θα τσακίσει τους ΥΕ, ΔΕ, όπως περίπου έκανε πριν από 3 χρόνια η Κυβέρνηση ΓΑΠ που τσάκισε τους νέους, είτε ότι το ΒΗΜΑ απλά λέει ψέματα και η Κυβέρνηση θα κόψει και σε μας 100-150 ευρώ το μήνα. 
Όπως και να έχει, είναι αρνητική εξέλιξη. Είναι να απορεί κανείς που, μετά από όλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που θα ψηφίσουν τις κυβερνητικές παρατάξεις ή, πολύ περισσότερο, θα τις στηρίξουν ως υποψήφιοι… 

ΥΓ: Και μιλάμε για βασικό ΜΙΚΤΟ μισθό, ε;;; 

Υπόψιν ότι οι κρατήσεις στο Δημόσιο είναι μεγαλύτερες από όσο στον ιδιωτικό… 

ΥΓ2: Για τους παλιούς που, ενδεχομένως, να μην τους ενδιαφέρει: μείωση του μισθού μας σημαίνει και μείωση των εισφορών μας για το Ταμείο Πρόνοιας (δηλ ΕΦΑΠΑΞ) και κυρίως μείωση για ΜΤΠΥ-ΤΕΑΔΥ, δηλ τα Ταμεία που χορηγούνε επικουρικές συντάξεις. 

ΥΓ3: Κατά τα άλλα, ο κλάδος κοιμάται ήσυχος και όταν ξυπνάει, το πολύ-πολύ να τσακωθεί για αναθέσεις… και περιμένει τις (όποιες) εκλογές, μπας και σωθεί…δεν πειράζει παιδιά, η Βουλγαρία των 350 ευρώ βασικού για κάθε εκπαιδευτικό δεν είναι τόσο μακριά…είμαστε στο σωστό δρόμο για εκεί…
http://xenesglosses.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: