Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

13,1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για μέτρα ανακούφισης των οικονομικά αδυνάμων

Ιδιαίτερο στοιχείο στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2015 αποτελεί η ενίσχυση με 13,1 εκατ. ευρώ, αντί για τα αρχικά 1,9 εκατ. ευρώ, των μέτρων για την ανακούφιση αδύναμων οικονομικά κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει πως μια από τις βασικές προτεραιότητές της Περιφέρειας είναι η επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και γι' αυτό το λόγο ο προϋπολογισμός ενισχύθηκε με 13.1 εκατομμύρια, αντί για 1.9 της αρχικής εκδοχής του.
Ο προϋπολογισμός του 2015 εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εν μέσω αντιδράσεων, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση με δύο εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ΧΥΤΑ στον ΟΕΔΑ Β. Α. Αττικής, στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού.
Τον προϋπολογισμό ενέκρινε και η παράταξη του πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, ο οποίος ανέφερε ότι η κ. Δούρου έκανε στροφή 180 μοιρών στις προεκλογικές διακηρύξεις της με την κατάθεση ενός προϋπολογισμού που συνάδει με το προσχέδιο του δικού του.

Από την πλευρά της, η παράταξη της κ. Δούρου εξηγούσε -σε ό,τι αφορά τον εργολάβο του ΟΕΔΑ Γραμματικού- ότι δεν μπορούν να ακυρωθούν προηγούμενες προγραμματικές συμβάσεις, διότι πρόκειται για δεσμεύσεις που η Περιφέρεια έχει αναλάβει έναντι του εργολάβου και αν τα χρήματα δεν πληρωθούν, ενδέχεται να καταλογιστούν στην Περιφέρεια.

Όμως στην αίθουσα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από διαμαρτυρόμενους κατοίκους του Γραμματικού, τους οποίους προσπάθησε να καθησυχάσει η παράταξη της κ. Δούρου με τη διαβεβαίωση ότι θα μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημάνθηκε, ο κατατεθείς προϋπολογισμός είναι μεταβατικός και εντός τριμήνου θα υπάρξει αναμόρφωση.

Η Περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι η παράταξη θα προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού «σεβόμενη τα προστάγματα του προγράμματος που υπερψήφισαν οι πολίτες. Δεσμευόμαστε να αναμορφώσουμε ριζικά και δραστικά αυτό το κείμενο προϋπολογισμού, πιστοί σε όσα έκαναν τη διαφορά σε σχέση με το χθες, το οποίο εξέφραζε η προηγούμενη διοίκηση».

Και πρόσθεσε: «Συζητάμε για ένα κείμενο που ενώ κανονικά θα έπρεπε να αποτυπώνει τους προσανατολισμούς και τη φιλοσοφία της νέας περιφερειακής αρχής, αυτό καταγράφει απλώς μια πρώτη προσπάθεια αναμόρφωσης ενός αρχικού κειμένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: