Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Και γιατί δεν έβαλε τον Μπαλτάκο;

Του Στέλιου Κούλογλου
Όποιοι δεν πιστεύουν στην μετεμψύχωση, είναι καλό να παρακολουθήσουν την χθεσινή ομιλία Βορίδη: Ήταν σαν να μιλούσε ο Σάββας Κωνσταντόπουλος, εκείνος ο αλήστου μνήμης προπαγανδιστής της χούντας που προειδοποιούσε τους Έλληνες ότι οι κομουνιστές θα τους πάρουν τα σπίτια. Απλώς, επειδή είναι η σημερινή κυβέρνηση που παίρνει τα σπίτια των ανθρώπων με τον ΕΝΦΙΑ και τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Βορίδης προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους πάρει τις... επιχειρήσεις!
H βασική διαφορά Κωνσταντόπουλου- Βορίδη είναι ότι ο πρώτος μιλούσε από θέση εξουσίας, ενώ ο υπουργός της ΝΔ συμπεριφέρθηκε χθες σαν να ήταν στην αντιπολίτευση. Γενικώς το κυβερνητικό στρατόπεδο, αντί να υπερασπίζεται το έργο του, κοιτάει μήπως βρει καμιά δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει φασαρία και να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα. Ετσι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα έβαλαν χθες με τον κ. Δραγασάκη, όταν μίλησε για τους επώνυμους που ακυρώνουν ή επιβάλλουν νόμους. Την ίδια ακριβώς καταγγελία είχε κάνει μόλις πριν δύο εβδομάδες ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής, μιλώντας για «ιδιότυπη ασυλία των επωνύμων και για εμπόδια στο έργο του, όποτε προσπαθεί να ελέγξει επωνύμους». Η καταγγελία είχε γίνει σε επιτροπή της Βουλής, προκάλεσε αντιδράσεις και επερώτηση του κ. Καμμένου στον πρωθυπουργό. Φαίνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας κ. Σταμάτης, που δήθεν θίχτηκε από την αποστροφή Δραγασάκη, δεν την είχε υπόψιν του..

Αν και η επιλογή Βορίδη στην θέση του «αναπληρωτή πρωθυπουργού», σαφώς του δίνει πόντους στη μάχη για την διαδοχή στην ΝΔ που γρήγορα θα ξεσπάσει, τα κίνητρα του κ. Σαμαρά δεν είναι κυρίως ιδεολογικά: με την παράκαμψη του αντιπροέδρου και μιας σειράς υπουργών που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν, ο πρωθυπουργός κλείνει ξανά το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Το μοναδικό ενθαρρυντικό εύρημα από τις καταστροφικές μυστικές δημοσκοπήσεις που έρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου (31% ΣΥΡΙΖΑ, 14% ΝΔ στην Β της Αθήνας στην πρόθεση ψήφου, για παράδειγμα) είναι ότι η Χρυσή Αυγή δείχνει να υποχωρεί. (Λεπτομέρειες στην αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs, που θα παρουσιάσουμε αργότερα σήμερα). Πλέον, η μόνη ελπίδα της ΝΔ είναι να μαζέψει πίσω στο μαντρί τους ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τους νεοναζί.

Γι' αυτό ακριβώς ο κ. Βορίδης δεν λησμόνησε να αναφερθεί στα 2 μέλη της Χρυσής Αυγής που «δολοφονήθηκαν από την αριστερά». Η προσπάθεια ήταν φιλότιμη, επισκιάστηκε όμως από μια φτωχή ομιλία που το έριξε στη προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και επανέφερε την μακαρίτισσα θεωρία των δύο άκρων.

Όμως αυτοί οι διμέτωποι έχουν μικρή απόδοση στο κοινό των νεοναζί, χώρια ότι πολλοί απ' αυτούς θεωρούν «προδότη» τον άλλοτε αρχηγό Βορίδη. Είναι λοιπόν να απορεί κανείς που ο κ. Σαμαράς δεν έβαλε για εισηγητή τον αρχιτέκτονα της στροφής προς την Χρυσή Αυγή: τον στενό του φίλο, Τάκη Μπαλτάκο.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: