Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Μίμης: “Αν βγούμε από το Ευρώ θα χιμήξουν οι Τούρκοι”.

Μαζί με την Δαμανάκη ο αυτοεξευτελισμός για την γενιά του Πολυτεχνείου συνεχίζεται.
Μια γενιά για την οποία η Ιστορία  και ο Ιστορικός  έχει φρικάρει με τα έργα της.
Μια γενιά που οδήγησε τους έλληνες στο να απαξιώσουν την προϋπάρχουσα ταυτότητα τους και κόψουν το ένα τους πόδι και τις ρίζες τους. Που μας οδήγησε στο να αποσυρθούμε από την προνομιακή μας περιοχή της μεσογείου και γενικά της κοντινής ανατολής. Μια περιοχή στην οποία κάνουμε μπίζνες και εξάγουμε πολιτισμό και επιρροή από την εποχή του Μ Αλέξανδρου, των ρωμαίων, και των βυζαντινών και μέχρι σήμερα.
Μια περιοχή  στην όποια  σήμερα (και πάλι μετά από αιώνες)  μετακινείται ο δυτικός καπιταλισμός. Μετακινείται  με χώρες υποδοχής του την Τουρκία  του 5% ανάπτυξη, και τα βαλκάνια (έκτος βεβαίως της Ελλάδος).
Μια περιοχή που μαζί με την μεσόγειο είναι ήδη Ιστορικό φιλέτο και στην οποία σύντομα χώρα μας θα κληθεί να “παλέψει”  για τα συμφέροντα άλλων. Των Αμερικανών, των Γερμανών, των Ρώσων ή των Γάλλων. Και θα παλέψει  δυναστά, μήπως έτσι μπορέσει να τσιμπήσει κάτι και για την ίδια κυρίως για να κόψει την  φόρα της Τουρκίας που θα κάνει το δικό της παιχνίδι. Και πάλι όταν θα νικήσουν οι Αμερικανοί, θα μας «ξεβγάλουν» με ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη άντε το πολύ πολύ  και μια επίσκεψη στον Πλανητάρχη με την οποία θα χαρούν οι ιθαγενείς για την σπουδαία μας σχέση.
Μια γενιά που αποχώρησε από παντού και βήμα βήμα έμαθε τις επόμενες πώς το κυπριακό είναι (τελικά) θέμα των δυο κοινοτήτων, και ότι το αιγαίο (έλα μωρέ τώρα Εθνικιστή) έχει ψιλογκριζάρει…
Μια Γενιά χωρίς αυτοπεποίθηση που παρέμεινε οπαδός των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου σε όλη της την ζωή. Που αναγνώρισε την αυθεντία, την πρόοδο, την σκέψη, και το δικαίωμα στην ηγεσία μόνο σε όσους έρχονταν απ έξω. Ψωνισμένοι με Χαρβαρντ, London School of Economics και όχι με ΑΠΘ Μετσόβιο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Δημοκρίτειο η Π. Κρήτης
Πνευματικά υποτελείς  εξοκλήρου.
Και μας έκανε φτωχό συγγενή, μας κέρασε χλεύη και ξεφτίλα, μας έκανε βάρος της Ευρώπης για μια χούφτα ευρώπουλα και για να καλύψει τους μεταφυσικούς της φόβους.
Έφτιαξαν μια χώρα χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς όραμα και σχέδιο, που έχασε σταδιακά τους όλους τους στόχους της.  Μια χώρα που βαδίζει σε βέβαιη εθνική καταστροφή οικειοθελώς, με μοναδικό της στόχο να μείνει στο ευρώ και μέρος της καταστροφής της  ως το τέλος. Η πρόταση του Ανδρουλάκη και της γενιάς του που κυβερνά, είναι να είμαστε μέσα στην φωτιά, στο πυρήνα του ηφαιστείου -αν έτσι μας πουν και μονιασμένοι-καιόμενοι ολοσχερώς ότι και αν γίνει σε βάρος μας. Διότι αν βγούμε από την φωτιά θα είμαστε μοναχοί…
Έφτιαξαν χώρα  που αποχωρεί από την γειτονιά στην οποία έρχονται επιτέλους οι δουλειές.  Και αυτοκαταστρέφεται χωρίς εθνικό δικό της σχέδιο.
Και τώρα που αρχίζουμε να μιλάμε και να αναθεωρούμε την στάση μας ψάχνοντας τα βασικά όπως: Μια νέα αφήγηση ένα απλό σχέδιο για μια νέα πορεία,  ο Μίμης ο Ευρωσκοταδιστής εισβάλει για να μας πουλήσει φόβο με το  τούρκικο καντάρι.
“Αν δεν είμαστε στο Ευρώ θα μας την πέσουν οι Τούρκοι”
 Αντί να καθοδήγει  ή να κάνει κάνει αυτοκριτική. τρομοκρατεί  την σκέψη και το κόσμο. Αυτοεξευτελισμός. Όλο το σκεπτικό της γενιάς της ήττας του 1974 και όλων των επόμενων σε λίγες λέξεις.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Ανδρουλάκης κατά την τελετή για την επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού κατά της χούντας από το κατάστρωμα του αντιτορπιλικού ”Βέλος” είπε για το ενδεχόμενο εξόχου απο το ευρώ
”Μα δεν θα επιστρέψουμε στο 2000 με την δραχμή – δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα”. ”Αν δεν βάλουμε γρήγορα ζώνη ασφαλείας στη χώρα, αν δεν κηρύξουμε εθνική συναγερμό, η επόμενη κυβέρνηση, ακόμα και αν έχει τους πιο πατριώτες από τους πατριώτες, δεν θα είναι ελληνική.
Σήμερα θα σας πω ότι δεν θα έχουμε επιστροφή στη δραχμή -θα το πω με μια υπερβολή- θα επιστρέψουμε στη ζώνη της Λίρας. Αλλά δεν θα είναι η Βρετανική Λίρα”…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ