Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Στόχος όσοι Αντιστέκονται ...(απάντηση και σε περίεργα δημοσιεύματα της Ημερησίας)

Γράφει ο Δ. ΚΑΠΕΛΛΑΣ
Κατευθυνόμενοι; Ενοχλημένοι; Δυσαρεστημένοι; Απογοητευμένοι; Εκεί που υπάρχουν φωνές που δεν τις πνίγουν τα μεγάλα συμφέροντα εμφανίζονται κάτι δημοσιεύματα, που αν μη τι άλλο προκαλούν το κοινό αίσθημα με υπονοούμενα και μισόλογα που δεν μπορούμε να τα αφήσουμε αναπάντητα.
Στόχος και πάλι τα συνδικάτα και ειδικότερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία μάχεται δυναμικά και χωρίς οίκτο για να κρατηθεί όρθιο το τελευταίο οχυρό αυτής της Χώρας, το τελευταίο απόθεμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον απλό πολίτη και τον Λάο, το αγαθό της Ενέργειας!!..προκειμένου να μην ξεπουληθεί στα ξένα η ντόπια Ιδιωτικά συμφέροντα. Ενοχλούμε γιατί προσπαθήσαμε να ξυπνήσουμε και να αφυπνίσουμε τον Ελληνικό Λαό για την ληστεία που πάει να γίνει εις βάρος του.
Ενοχλούμε προφανώς και κάποιους δημοσιογράφους που ίσως κρύβουν πίσω τους μεγάλα συμφέροντα, χαρακτηρίζοντας ως “ακρότητα” τον δίκαιο αγώνα του μεγαλύτερου σωματείου της Ελλάδας, για το άδικο ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας στα κοράκια των ξένων συμφερόντων που ήδη έχουν μπει και ληστεύουν ανενόχλητοι την Χώρα. Τους λέμε λοιπόν ότι θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, με την ωριμότητα που απαιτούν αυτές οι δύσκολες περιστάσεις, με το κουράγιο που μας δίνουν καθημερινά οι πολίτες που αγωνιούν και αυτοί για το μέλλον που προδιαγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα!!
Γιατί σε εμάς δεν βλέπουν αυτό που τόσο καιρό οι καιροσκόποι προσπαθούν να τους δείξουν με αμφισβητήσιμα, μεθοδευμένα και ύποπτα (δήθεν) πορίσματα, αλλά βλέπουν ανθρώπους που ρισκάρουν καθημερινά την ζωή τους, που βρίσκονται δίπλα στους πολίτες σε κάθε δυσκολία και που ξέρουν ότι αυτό κινδυνεύουν να το χάσουν αν η ΔΕΗ πέσει στα χέρια ανάλγητων τεχνοκρατών.

Δίπλα μας βρίσκονται καθημερινά άνθρωποι που δεν αντέχουν άλλο να χάνεται η πατρίδα και ο πλούτος της κομμάτι- κομμάτι. Δεν αντέχουν να βιώνουν την εξαθλίωση που προσδοκούν οι λίγοι που μας Κυβερνούν. Έχουμε χρέος να υψώσουμε την φωνή μας και να διεκδικήσουμε για όλους τους Έλληνες τα αυτονόητα που κάποιοι ανυπομονούν να παραδώσουν άνευ όρων. Μαχόμαστε όλοι μαζί για Δημόσια Ενέργεια, Δημόσια Υγεία, Δημόσιες επικοινωνίες, Δημόσια ΄Υδρευση.... Αυτά έχουν μείνει ακόμα ανέπαφα, γι' αυτό και Αντιστεκόμαστε.

Και ως συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ξέρουμε πολύ πολύ καλά ότι έχουμε μια και μόνο ευθύνη!!. Να διδάξουμε ανυπακοή στις Νεοφιλελεύθερες επιλογές- πολιτικές της κυβέρνησης και όση λάσπη και να δεχτούμε, οφείλουμε να το πράξουμε έως το τέλος!!!
Ακόμα κι αν μέσω του ίντερνετ μας θεωρούν ρομαντικούς, υπονοώντας ότι είμαστε “εκτός τόπου και χρόνου”, ότι θυμίζουμε παλιές εποχές, έχουμε απλά να τους πούμε ότι τουλάχιστον είμαστε οραματιστές και δεν θα χάσουμε ίχνος από την αξιοπρέπεια μας. Με ψηλά το κεφάλι θα αγωνιστούμε για όσα εσείς έχετε αφήσει στην τύχη τους, για όσα εσείς υποτιμάτε και χλευάζετε, δίνοντας ως τροφή την Χώρα στους υποψήφιους Δημίους μας.

Εμείς δεν θα ντραπούμε που είμαστε ιδεολόγοι. Δεν μας ξεπερνά η λάσπη σας γιατί ξέρουμε ότι είστε πιόνια σε μια παρτίδα σκάκι που σίγουρα θα χάσετε......

Ίσως να ενοχλούνται κάποιοι που η ΓΕΝΟΠ με την σημερινή της ηγεσία κατάφερε να συσπειρώσει κι άλλα συνδικάτα που κινδυνεύουν να ξεπουληθούν και ξεπερνά κάθε φορά σε μαζικότητα και παλμό κάθε προηγούμενο συλλαλητήριο.
Ίσως η 25η του Μάη να είναι μια ημερομηνία που αυτοί θα ήθελαν να ξεχάσουν λόγω του ότι η ΓΕΝΟΠ απέδειξε στον Λαό ότι ακόμα παλεύει για τα συμφέροντα του και δεν ΥΠΟΧΩΡΕΙ. Γιαυτό και κάποιες αναφορές σε εσωτερικά συνδικαλιστικά θάματα της ΠΑΣΚΕ- ΓΕΝΟΠ με αναφορά συγκεκριμένων σωματείων, δεν έχουν παρά να φαίνονται ύποπτα και μεθοδευμένα για να σπάσουν το σκληρό πυρήνα του μάχιμου συνδικαλισμού.

Και για να τελειώνουμε μια και καλή λοιπόν!! με τα δημοσιεύματα που ΜΙΛΟΥΝ για «κόπωση», ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις και ονειρεύονται «λυση» τύπου Ν. Κουλουμπαρίτση, στη ΠΑΣΚΕ ΔΕΗ το ποιο πιθανό είναι ότι βρίσκονται η εκτός τόπου και χρόνου η σε κατάσταση πανικού μετά την γιγάντωση και μαζικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί..τους διαβεβαιώνουμε λοιπόν ότι ΠΑΣΚΕ ΔΕΗ είναι περισσότερο ενωμένη από ποτέ άλλοτε!!!!

Τέλος... συνδικαλιστές σαν τον Ν. Κουλουμπαρίτση και Ν. Φωτόπουλο είναι αυτοί που έχει ανάγκη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε το εργατικό κίνημα και είναι αυτοί που αποτελούν την αχτίδα φωτός μέσα στη γενικευμένη απαξίωση του Συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Όλοι μας λοιπόν θα συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί τους τον Αγώνα!!..για να είμαστε το πετραδάκι στα παπούτσια τους, που θα τους ενοχλεί, θα τους πονάει και θα τους ματώνει σε κάθε τους βήμα.....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ

Κουράζουν οι ακρότητες

Η επαπειλούμενη ρήξη δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ με το ΠΑΣΟΚ πάντως, δεν δείχνει μόνο τον οριζόντιο τρόπο με τον οποίο τα «βαριά» προγράμματα που εξήγγειλε η κυβέρνηση διαπερνούν την κυβερνητική παράταξη. Φανερώνει ταυτόχρονα και μία σαφή «κόπωση» από τις ακραίες αντιδράσεις των συνδικαλιστών αλλά και από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που κορυφώθηκαν με το πόρισμα του κ. Ρακιντζή για τις παροχές και τα δάνεια προς τη ΓΕΝΟΠ -πόρισμα, που ήδη βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα. Στην «αθέατη πλευρά» του συνδικαλισμού στις ΔΕΚΟ- και στους κόλπους της ΠΑΣΚΕ- οι ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις και αντιθέσεις κλιμακώνονται. Σε πρόσφατη συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ ακούστηκαν έντονες κριτικές φωνές κατά του κ. Φωτόπουλου για την ακραία φρασεολογία του σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Φωνές αντίδρασης ακούστηκαν και για πιθανές κινητοποιήσεις στα λιμάνια, καθώς επισημάνθηκε ότι με την κρίση, η κίνηση εμπορευμάτων τα Σαββατοκύριακα- προνομιακό πεδίο παλιότερα για επιδόματα και υπερωρίες- έχουν πέσει κατακόρυφα και η εικόνα θυμίζει «νεκρή φύση».

Κριτική ασκήθηκε και από συνδικαλιστές στον ιδιωτικό τομέα, καθώς μπήκε επιτακτικά το ζήτημα ότι εκεί οι απολύσεις γίνονται «αθόρυβα και αναίμακτα»... Διχασμένοι εμφανίζονται και οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στον ΟΣΕ, με ένα τμήμα του να συμπαρατάσσεται με τους συναδέλφους τους της ΔΑΚΕ κατά των μετατάξεων, ακόμα και τώρα που το σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μάλιστα, στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πιθανόν να κυοφορούνται λύσεις τύπου... Κουλουμπαρίτση -πρόκειται για το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ που πρωτοστάτησε στις απεργίες στα μέσα μεταφοράς και απομακρύνθηκε από τη θέση το προέδρου του σωματείου εργαζομένων στην ΕΘΕΛ και τα ηγετικά κλιμάκια της ΠΑΣΚΕ.

«Λύση Κουλουμπαρίτση»

Σήμερα «περιπλανιέται» στην ιστοσελίδα «Βαθύ Πράσινο», που αναπολεί τις μέρες δόξας υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου... Η «λύση Κουλουμπαρίτση» συζητιέται και για τον κ. Φωτόπουλο μετά τις αποκαλύψεις για τη ΓΕΝΟΠ που αναμφίβολα έπληξαν το κύρος της. Και αυτό γιατί τόσο στους κόλπους ΕΤΕ ΔΕΗ, στην οποία ανήκει ο κ. Φωτόπουλος όσο και στα άλλα σωματεία -όπως ο «Σπάρτακος» από τη Β. Ελλάδα- τίθεται ήδη ζήτημα «αυτοκάθαρσης». Φαίνεται ότι οι κόκκινες γραμμές πέφτουν και εντός των συνδικάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: