Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Πανικός στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τις εκλογές

Κρύβονται πίσω από τη τρόικα, τα sms, την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και οποιονδήποτε άλλο. Την ίδια στιγμή τολμούν να μιλούν για Σύνταγμα και Δημοκρατία. Αυτοί που το κουρέλιασαν για να κάνουν τα χατίρια των δανειστών.Αυτοί που στηρίζονται μονάχα σε μια χούφτα ολιγαρχών της επιχειρηματικής ελίτ που λήστεψε την Ελλάδα και έχει βγάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στο εξωτερικό κρυμμένα σε χιλιάδες λίστες «Lagarde».
Του Κώστα Καπνίση
Σωρεία ερωτημάτων εγείρεται γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το «ξεδόντιασμα» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η χρονική συγκυρία, η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία σε επίπεδο ηγεσίας είναι εξαφανισμένη, για επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος. Η κυβέρνηση, δυστυχώς για τη χώρα, προσπαθεί να εμπλέξει τις εξελίξεις, με όποιο τρόπο κι αν αυτές προέκυψαν, με την τρόικα και την πιστή εφαρμογή της εντολής – υλοποίησης των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.


Τον θλιβερό χορό της προπαγάνδας, σέρνουν όλοι όσοι τόσο καιρό έκαναν τους ανήξερους και για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία αλλά και για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Αν κάποιος όμως «διαβάσει πίσω από τις γραμμές», τότε πολύ εύκολα θα διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να λειτουργεί. Βρίσκεται σε μια κατάσταση αφασίας. Η υιοθέτηση της ανιστόρητης «θεωρίας των δύο άκρων», έχει καταδικαστεί από πολλά κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Ούτε αυτούς προφανώς τους ακούν. Δε μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.

Πέρα από την διαλυμένη κοινοβουλευτική ομάδα του «ΠΑΣΟΚ», η οποία κρατιέται με νύχια και με δόντια «ενωμένη» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι ρωγμές και στην ΝΔ, έχουν αρχίσει να γίνονται τεράστια χάσματα, με αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς και το περιβάλλον του να απομονωθούν. Ίσως για πρώτη φορά, από τη μεταπολίτευση και μετά να μη δίνουν σημασία ή να καταδικάζονται οι πρωθυπουργικές απόψεις και κατευθύνσεις και ο ίδιος να παραμένει πεισματικά στη θέση του. «Ποιες εκλογές;», είπε κάποιος άγνωστος στο πανελλήνιο, Γραμματέας της Κ.Ε του «ΠΑΣΟΚ», ονόματι Νίκος Ανδρουλάκης. «Πρέπει να βρούμε μια λύση για να μην οδηγήσουμε τον ελληνικό λαό σε μία περιπέτεια χωρίς να υπάρχει λόγος. Τώρα δεν υπάρχει θέμα εκλογών», είπε χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει λόγος για τον κύριο Νίκο Ανδρουλάκη. Το ότι μια ολόκληρη χώρα εδώ και 4 χρόνια καταστρέφεται, δεν συνιστά λόγο εκλογών για τον ίδιο. Κατά τον Γραμματέα του «ΠΑΣΟΚ», οι εκλογές είναι «περιπέτεια». Το ίδιο το Σύνταγμα όμως προβλέπει ότι οι εκλογές είναι η διαδικασία, κατά την οποία ο λαός αποφασίζει ειρηνικά και δημοκρατικά για το ποιος θέλει να τον κυβερνήσει και κυρίως με ποιο προγραμματικό πλαίσιο.

Για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βέβαια μπορεί Δημοκρατία να είναι οι ατελείωτες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ή οι «περίεργες» τροπολογίες μέσα σε άσχετα νομοσχέδια, οι οποίες προβλέπουν απαλλαγή «πόθεν έσχες» για όσους μετέχουν σε ναυτιλιακές εταιρείες. Αν δεν αποσυρόταν από την πανικόβλητη κυβέρνηση άρον - άρον θα ψηφιζόταν (και αυτή). Μια ματιά στο τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη μπορεί να καταδείξει για το αν οι πολίτες συμφωνούν ή όχι με τις άγριες πολιτικές λιτότητας.

Στην Ισπανία ο πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, παρόλο που εμπλέκεται σε σκάνδαλο με μίζες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κρατιέται με νύχια και με δόντια στην εξουσία λέγοντας ότι «Ότι και να γίνει η κυβερνητική πολιτική θα εφαρμοστεί». Στην Πορτογαλία, ο λαός προσήλθε στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξει τους νέους τοπικούς άρχοντες, με τα τοπικά ΜΜΕ να λένε ότι είναι ένα εκλογικό κρας τεστ για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Πάσος Κοέλιο δήλωσε πως «Ότι και να γίνει, η κυβερνητική πολιτική δεν αλλάζει».

Στην Ιταλία, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απέσυρε τους υπουργούς του από την κυβέρνηση Λέτα, λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ., με αποτέλεσμα η γειτονική Ιταλία να βρίσκεται ante portas της κατάρρευσης. Στην Γερμανία, οι Σοσιαλδημοκράτες, πιέζουν την Άνγκελα Μέρκελ να σταματήσει τις πολιτικές άγριας λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι αλλιώς δε θα δεχτούν να μετάσχουν σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού. Ο Σόιμπλε λέει και εκεί τα ίδια «Η κυβερνητική πολιτική δεν αλλάζει». Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν σε μια Ευρώπη, η οποία αν συνεχίσει για λίγο ακόμα τότε βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τουλάχιστον οι πολιτικοί πρωταγωνιστές στις χώρες της Ευρώπης, μένουν εκεί και δίνουν τις μάχες τους.

Στην Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια, αυτοί που θέριεψαν και χάιδεψαν την Χρυσή Αυγή, υπολογίζοντάς την ως θλιβερή εφεδρεία καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων, είναι εξαφανισμένοι. Κρύβονται πίσω από τη τρόικα, τα sms, την Μέρκελ, τον Σόιμπλε και οποιονδήποτε άλλο. Την ίδια στιγμή τολμούν να μιλούν για Σύνταγμα και Δημοκρατία. Αυτοί που το κουρέλιασαν για να κάνουν τα χατίρια των δανειστών.Αυτοί που στηρίζονται μονάχα σε μια χούφτα ολιγαρχών της επιχειρηματικής ελίτ που λήστεψε την Ελλάδα και έχει βγάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στο εξωτερικό κρυμμένα σε χιλιάδες λίστες «Lagarde». Οι ίδιοι οι ξένοι τα λένε. Αυτοί λοιπόν μαζί με την πτωχευμένη μιντιοκρατία, η οποία τους «λιβανίζει» από το πρωί μέχρι το βράδυ, μιλούν για «περιπέτεια» αναφερόμενοι στις εκλογές. Δίκιο έχουν. Περιπέτεια θα είναι. Για αυτούς όμως. Για τον ελληνικό λαό θα είναι λύτρωση…
periodista 

Δεν υπάρχουν σχόλια: