Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ένοχοι «φασιστοφάγοι»

Του Πέτρου Κατσάκου
Καλό θα είναι οι αγιογράφοι της Συγγρού, που φιλοτεχνούν τον πίνακα με τον πρωθυπουργό στο ρόλο του Αη Γιώργη που κατατροπώνει το τέρας του φασισμού, να ξέρουν πως το συγκεκριμένο κτήνος δεν είναι δράκος αλλά μια πολυκέφαλη Λερναία Ύδρα.
Κανείς στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν έχει σήμερα το δικαίωμα να επιδεικνύει τα παράσημα του αντιφασισμού όταν βαρύνεται με την κατηγορία της εγκληματικής ολιγωρίας στην αντιμετώπιση της ΧΑ. Με δεδομένο πως η πλειονότητα των συλληφθέντων φασιστών κατηγορείται για αδικήματα που προϋπήρχαν της δολοφονίας του Π. Φύσσα, θα πρέπει ο Ν. Δένδιας να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα «δεν ήξερε ή δεν ήθελε;». Θα πρέπει ο υπουργός να απαντήσει στο γιατί δεν έδειξε την ίδια πυγμή μετά τη δολοφονική επίθεση των ναζί στο Πέραμα και δεν έδωσε την παραμικρή βάση στις καταγγελίες των στελεχών του ΚΚΕ. Και αυτή την απάντηση την οφείλει στην κοινωνία αλλά και στους γονείς του αδικοχαμένου Παύλου.
Ένας υπουργός που «ανακαλύπτει» εκ των υστέρων πως ένα από τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας βρίσκεται εντός της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να φέρει τον τίτλο του «απολυμαντή». Ένας υπουργός που προσβάλλει την ίδια τη Δικαιοσύνη διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό πως οι έρευνες «θα συνεχιστούν με εντολή του Πρωθυπουργού» δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εξηγεί με τον πιο κυνικό τρόπο το γιατί έμεναν στο κάτω συρτάρι οι 32 υποθέσεις με τις εγκληματικές πράξεις των μελών της ΧΑ.

Ο ογκώδης φάκελος με τα εγκλήματα που περίμεναν την εντολή Σαμαρά ώστε να διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη είναι ο φάκελος με τα ενοχοποιητικά στοιχεία που αποδεικνύει την εγκληματική ολιγωρία της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που διά στόματος πρωθυπουργικού συμβούλου χαριτολογούσε λέγοντας πως «οι εκατόμβες των μαχαιρωμένων αλλοδαπών υπάρχουν στην ευφάνταστη και βλακώδη προπαγάνδα της "προοδευτικιάς" δημοσιογραφίας».

Καλό θα είναι οι χειροκροτητές του «φασιστοφάγου» Σαμαρά να θυμηθούν τα λόγια του Μπ.Μπρεχτ όταν είδε τον κόσμο στις πλατείες να πανηγυρίζει την ήττα του ναζισμού και προειδοποιούσε «μην χαίρεστε που πέθανε το κτήνος, η σκύλα που το γέννησε ζει ακόμα και είναι πάλι σε οργασμό».

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: