Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ειδικό Ταμείο για οικονομική σταθερότητα προτείνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Tη δημιουργία ειδικού Ταμείου, το οποίο θα διαχειρίζεται η
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο την αποτροπή περιπτώσεων χρεοκοπίας και κερδοσκοπικών επιθέσεων σε βάρος χωρών-μελών της ευρωζώνης πρότεινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Η πρόταση ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του
ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σταύρος Λαμπρινίδης.
«Το ταμείο αυτό θα επιτρέπει στις χώρες που βρίσκονται σε ανάγκη, να δανείζονται με κανονικά επιτόκια» διευκρίνισε επί της πρότασης ο Ράσμουσεν, σχολιάζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο να βοηθήσει την Ελλάδα στην παρούσα φάση, καθώς σε περίπτωση συμφωνίας η υλοποίηση του θα χρειαστεί αρκετό χρόνο.
Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρινίδης υπογράμμισε ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου ταμείου θα μπορούσε να λειτουργήσει ως απόθεμα για έκτακτες περιπτώσεις. «Φανταστείτε μια ταινία Ουέστερν. Το ότι βάζουμε ένα όπλο πάνω στο τραπέζι δεν
σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιήσουμε απαραίτητα» είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε επιπλέον η ελληνική περίπτωση ανέδειξε την έλλειψη των μηχανισμών αλληλεγγύης της ΕΕ. «έχει εξελιχθεί σε Ευρώπη των αριθμών και όχι των πολιτών».
ostria

ΣΧΟΛΙΟ....ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ...ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ..ΓΙΑ TO ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ... ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: