Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Πρωτοφανής πρόκληση του τουρκικού κράτους.


Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
24.3.2010
Σε πρωτόγνωρη πρόκληση προέβησαν σήμερα 24.3.2010 οι Τούρκοι υποκαθιστώντας τις Ελληνικές αρχές, παραμονή μάλιστα της επετείου της 25ης Μαρτίου. Η τουρκική κορβέτα Βafra παραβίασε τους όρους της αβλαβούς διέλευσης, κατά τη διάρκεια της «κρουαζιέρας στο Αιγαίο», που πραγματοποιούσε από τη Δευτέρα 22.3.2010 και εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα φημολογείται ότι ζήτησε και στοιχεία από παραπλέον ελληνικό πλοίο εντός των ελληνικών υδάτων!
Η κίνηση αυτή από πλευράς του τουρκικού κράτους συνεχίζει τη σειρά προκλητικών ενεργειών από την αρχή του έτους. Αποτελεί και αποδεικνύει, ακόμη μία φορά, πως το τουρκικό κράτος δεν επιδιώκει την ειρηνική συνύπαρξη και προσπαθεί να εκτονώσει τις εσωτερικές εντάσεις με προκλήσεις στο Αιγαίο. Επίσης αυτή η κίνηση είναι και απόδειξη της στρατηγικής που έχει χρόνια χαράξει το τουρκικό κράτος, και εφαρμόζει πιστά και η κυβέρνηση Ερντογάν, που θέλει να εμφανίσει ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου ως διεθνή χώρο,
Αυτές οι κινήσεις και στοχεύσεις αντιστρατεύονται το διεθνές δίκαιο και είναι προκλητικές και αβάσιμες. Ωστόσο δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Η συνεχής αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο πρέπει να λάβει τέλος. Η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να σταματήσει αφενός μέσω της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης και των διεθνών οργανισμών, αφετέρου μέσω της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων και ευρύτερα της Ανατολικής Μεσογείου. Επιδιώκουμε την κοινή πρόοδο και τη διαρκή βελτίωση των σχέσεων των λαών. Αυτό ισχύει και με την τουρκική πλευρά. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όμως, είναι Αδιαπραγμάτευτα.
Δεν παραχωρούμε τίποτα, ούτε από τα δικαιώματά μας, ούτε από σπιθαμή ελληνικής γης. Διεκδικούμε όλα τα αναφαίρετα δικαιώματα του Ελληνισμού, που υπακούουν στις ίδιες Οικουμενικές Αξίες, που διεκδικούμε για όλους τους Λαούς της Γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: