Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Χείμαρρος Κον Μπεντίτ για την κρίση και την Ελλάδα

Αστραψε και βρόντηξε κατά του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ για την οικονομική κρίση και την Ελλάδα, στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την πρώτη ομιλία της "Κατάστασης της Ενωσης" από τον Μπαρόζο.
Ο Κον Μπεντίτ, αφού πρώτα χαρακτήρισε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως "απολύτως απόντες", άσκησε κριτική για τη συνολική απουσία πρωτοβουλίας από την Κομισιόν στο θέμα της Ελλάδας προκαλώντας εκνευρισμό στον πρόεδρο της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ανέφερε ότι: "Γνωρίζατε χρόνια πριν από την κρίση για το πρόβλημα της Ελλάδας και δεν κάνατε καμία επίσημη παρέμβαση. Πηγαίνατε στις εκκλησίες, προσευχόσασταν και πιστεύατε ότι θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας. Δεν λύθηκε όμως. Μετά ασκήσατε, ασκήσαμε όλοι σαν πλειοψηφία, ασφυκτική πίεση στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό που έκανε όσα λάθη έκανε και η ελίτ της χώρας.
Εξοπλισμοί

Ομως αυτή την ώρα κύριε Μπαρόζο, που ασκείται πίεση στους Ελληνες για να τα καταφέρουν, δεν σας άκουσα να σχολιάζετε το γεγονός πως τον Αύγουστο εκπρόσωποι της γαλλικής και της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας είχαν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για να συνεχιστεί η πώληση οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα".
Οργισμένες ήταν πολλές αντιδράσεις ευρωβουλευτών και εναντίον της πολιτικής Σαρκοζί με τις καταστροφές των καταυλισμών των Ρομά και τις απελάσεις, κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας για το θέμα των Ρομά, ενώ έντονη κριτική ασκήθηκε και στην Κομισιόν η οποία κατηγορήθηκε από τους Σοσιαλιστές, τους Φιλελεύθερους, τους Πράσινους και την Ενωτική Αριστερά για "στάση υπεκφυγής".
ethnos 

1 σχόλιο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

δείτε εδώ τι ειδους ..πράμα ...είναι ο "κόκκινος Ντανυ"

http://redwildwind.blogspot.com/2010/09/o-2.html