Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Χτίσανε την είσοδο της ΕΥΑΘ

Χτίσανε την είσοδο της ΕΥΑΘ (δηλ. της εταιρείας ύδρευσης της Θεσσαλονίκης) εργαζόμενοι αντίθετοι στο ξεπούλημά της. Η εταιρεία που σχεδιάζει την εξαγορά της και κρύβεται πίσω από ιδιωτικοποιήσεις ανά τον κόσμο και ανάλογες αυξήσεις τιμών και κόστους συνδέσεων, είναι η Σουέζ Ενβάιρονμεντ, θυγατρική της οποίας είναι η GDF Σουέζ.
Η GDF Σουέζ ανήκει κατά το 25% στην κρατική τράπεζα Caisses des Depots. Την εν λόγω εξαγορά έσπρωξε λίγο περισσότερο απ' όσο έπρεπε, τόσο που κατηγορείται από επιφανή Γάλλο επιχειρηματία για εμπλοκή σε οικονομικό σκάνδαλο, η επικρατέστερη να γεμίσει τα παπούτσια του Ντομινίκ Στρος Καν στο ΔΝΤ, υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.
Η ίδια είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν, για ακόμη μία διευκόλυνση, του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία και φίλου του προέδρου Σαρκοζί, Μπερνάρ Ταπί, όταν επέλεξε να προσφύγει σε διαιτητικό και όχι παραδοσιακό δικαστήριο, για την επίλυση της διαφοράς του επιχειρηματία - φίλου με την κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ. Το σίγουρο είναι πως δεν βιάζει καμαριέρες άρα δεν πρόκειται να τη δούμε με χειροπέδες...
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: