Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΠΑΣΟΚ: Eπιστολή βουλευτών για το Μεσοπρόθεσμο

Τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ώστε να συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να υπάρξει ενημέρωση για τα πεπραγμένα στην οικονομία ετοιμάζονται να ζητήσουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το «Βήμα» η επιστολή έχει συνταχθεί και από το πρωί υπάρχει προσπάθεια συλλογής υπογραφών ώστε οι βουλευτές να ζητήσουν να μην κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο με τη μορφή του ενός άρθρου αλλά περισσότερων για να μπορούν να εκφράσουν πιθανές αντιρρήσεις και ενστάσεις και να ψηφίσουν κατά κρίση. Αντιστοίχως αναλυτική ενημέρωση ζητούν για τις αποκρατικοποιήσεις. Την είδηση επιβεβαίωση με δηλώσεις του στο Βήμα 99,5 ο βουλευτής τους ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το κείμενο έχει συνταχθεί και σύμφωνα με πληροφορίες φέρει ήδη τις υπογραφές περίπου 20 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Πάντως η επιστολή δεν έχει ακόμη αποσταλεί καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής υπογραφών. Σύμφωνα με το «Βήμα» η κίνηση των βουλευτών έχει προκαλέσει θόρυβο και υπάρχουν πιέσεις. Μάλιστα αναφέρει ότι ορισμένοι βουλευτές φαίνεται να υπαναχωρούν και να μην υπογράφουν τελικά το κείμενο.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν να μην ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με συνοπτικές διαδικασίες. Δηλαδή, να κατατεθεί στη Βουλή ως κανονικό νομοσχέδιο και όχι ως ένα άρθρο. Επιπλέον, αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις οι βουλευτές ζητούν να εξαιρεθεί η ΔΕΗ, λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα της επιχείρησης.
Την είδηση επιβεβαίωσε στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστηρίζοντας ότι «ζητάμε να γίνει συζήτηση» καθώς «υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα». Όπως αναφέρουν τα «Νέα» υποστήριξε ότι θα υπάρξουν προβλήματα αν το πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στα αρμόδια όργανα. Τόνισε ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοκρατικών διαδικασιών, καθώς η ψήφιση ενός τόσο σημαντικού κειμένου είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία.
«Στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε να κατοχυρώσουμε το αυτονόητο» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «υπάρχουν σημεία για τα οποία θέλουμε διευκρινίσεις». Επισήμανε επίσης, ότι οι βουλευτές ζητούν και απολογισμό του τι έχει γίνει στην οικονομία μέχρι τώρα, τι δεν πήγε καλά σε διάφορους τομείς, όπως για παράδειγμα στην είσπραξη φόρων και επιπλέον ζητούν από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει τι είναι αυτό που διαβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: