Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Αναδρομικά από αρχές του 2011 οι κουτσουρεμένες φοροαπαλλαγές

Μειώνονται κατά 20% οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων - Γκάζι για την πώληση του ΟΠΑΠ
Τα είπε στη νύφη (τους εκπροσώπους των δανειστών) για να τ' ακούσει η πεθερά (οι φορολογούμενοι) ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος, που σε ομιλία του στην αμερικανική πρωτεύουσα αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ανακοίνωσε μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο ενώ προανήγγειλε ότι οι κουτσουρεμένες φοροαπαλλαγές θα εφαρμοστούν αναδρομικά από τις αρχές του 2011. 
Ο Ευάγ. Βενιζέλος τόνισε ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου -από την 1η Οκτωβρίου- στο Δημόσιο θα σημαίνει επιπλέον μείωση κατά 20% στους μισθούς. Διευκρίνισε πως η μείωση αυτή είναι επιπρόσθετη του 15% που έχει εφαρμοστεί στους δημοσίους υπαλλήλους και του 25% στο προσωπικό των ΔΕΚΟ.Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι η κατάργηση φοροαπαλλαγών θα ισχύσει αναδρομικά από τις αρχές του 2011, κάτι που οι φορολογούμενοι θα αντιληφθούν πολύ καλά κατά τη σύνταξη των δηλώσεών τους το 2012 και ότι θα εξοικονομήσει γύρω στο 0,6% του ΑΕΠ, ποσοστό που υπολογίζεται πως αντιστοιχεί σε περίπου 1,4 δισ. ευρώ. Δείτε εδώ αναλυτικά τι ισχύει για τις φοροαπαλλαγές στο εισόδημα σας του 2011.
Επίσης, ο κανόνας "1 πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις" θα ισχύει, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, καθ' όλη τη διάρκεια του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Οσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις φαίνεται πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πώληση του ΟΠΑΠ. Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε ρητά στον οργανισμό, σημείωσε όμως πως για τον Σεπτέμβριο στόχος είναι να συγκεντρωθούν από αποκρατικοποιήσεις 1,4 δισ. Με δεδομένο ότι σήμερα ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του μήνα και έχει προηγηθεί η πώληση μετοχών συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ του ΟΤΕ από το Δημόσιο στην Deutsche Telekom, μπορεί κανείς να συμπεράνει πως τα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση θα κάνει ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΟΠΑΠ. Την άποψη αυτή φαίνεται να συμμερίζονται και οι επενδυτές, καθώς η μετοχή του οργανισμού κινείται ανοδικά σήμερα κόντρα στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης που επικρατεί (για πολλοστή φορά) στο ΧΑ.
enet. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: