Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΙ, ΠΑΝΩ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ, ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ (-15%) ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΔΕΗ, ΔΕΚΟ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΛΠ.
ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!
Χωρίς τέλος αποδεικνύονται τα φοροεισπρακτικά και λοιπά μέτρα λεηλασίας του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων που παίρνουν κυβέρνηση και τρόικα. Μάλιστα, μετά τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις ο Ε. Βενιζέλος αναμένεται να δώσει σήμερα εγγράφως «ραπόρτο» με νέα βάρβαρα μέτρα στην διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ.
Όπως, διαφάνηκε και από τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Ε. Βενιζέλου, η πλειονότητα των μέτρων έχουν να κάνουν με την φορολογία, ωστόσο από αυτά δεν λείπει και η ευθεία επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, αφού η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να μειώσει περαιτέρω 20% μεσοσταθμικά τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που ισοδυναμεί για τους τελευταίους με απώλεια δύο μισθών.
ΤΡΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ - ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ - ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!
Τα φοροεισπρακτικά μέτρα περιλαμβάνουν περαιτέρω μείωση ή και κατάργηση φοροαπαλλαγών, νέα μείωση του αφορολόγητου, αλλά και δραματική ανατροπή (ουσιαστικά κατάργηση) του μέτρου των αποδείξεων, τη στιγμή μάλιστα που έχουν ήδη υπάρξει εντός του 2011 ανάλογες ρυθμίσεις.

Το πρώτο πλήγμα, για τους φορολογούμενος θα είναι ισχυρότατο καθώς η νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ θα ισχύσει αναδρομικά από 01-01-2011. Σχετική εγκύκλιος για τις αλλαγές στο αφορολόγητο θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η πρόσθετη επιβάρυνση από τη μείωση του ορίου στις 5.000 από 8.000 ευρώ είναι 300 ευρώ, εφόσον βεβαίως διατηρηθεί ο -ισχύων- συντελεστής 10% για αυτό το τμήμα του εισοδήματος. Η επιβάρυνση αυξάνεται κατά 400 ευρώ επιπλέον, λόγω της μείωση του ορίου από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ που αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2011 και αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Σε ότι αφορά τους νέους έως 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί στις €9.500 (από €12.000).

Παράλληλα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Ε. Βενιζέλος και η κυβέρνηση ετοιμάζονται να βάλουν «μαχαίρι» σε εννιά τουλάχιστον βασικές φοροαπαλλαγές οι οποίες είναι:

- Η έκπτωση των τόκων στεγαστικών δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας
- Οι ιατρικές δαπάνες
- Τα ασφάλιστρα ζωής
- Τα δίδακτρα για φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα
- Το ενοίκιο πρώτης κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν
- Ο μειωμένος Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
- Ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες στα νησιά
- Η διατροφή μεταξύ πρώην συζύγων


Ο συνδυασμός των μέτρων της μείωσης του αφορολόγητου ορίου αλλά και της κατάργησης των φοροαπαλλαγών εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει τους πολίτες με φόρους ύψους 2,5 δις!

Σε ότι αφορά τις αποδείξεις, αποσυνδέονται από το αφορολόγητο και θα συνδέονται αποκλειστικά με το ύψος του εισοδήματος. Επίσης, θα αυξηθεί δραματικά το χρηματικό ποσό το οποίο πρέπει να συγκεντρωθεί ενώ με το νέο σύστημα δεν θα προβλέπεται επιστροφή φόρου.

Το ποσό των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρωθεί θα ανέρχεται στο 50% - 60%, του δηλωθέντος εισοδήματος. Δηλαδή αν κάποιος έχει εισόδημα €40.000 θα "υποχρεούται" όχι μόνο να έχει δαπάνες ύψους τουλάχιστον €24.000 αλλά και να μαζεύει όλες τις σχετικές αποδείξεις!

Τέλος, αναμένονται και άλλες ρυθμίσεις όπως η νέα αύξηση στους φόρους ακίνητης περιουσίας με παράλληλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, νέα αύξηση της έμμεσης φορολογίας, η κατάργηση του αφορολόγητου για αγορά ή κληρονομιά πρώτης κατοικίας και τέλος και η αύξηση της έκτακτης εισφοράς «κοινωνικής αλληλεγγύης».

Τέλος, η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης θα γίνει τον Οκτώβριο του 2012. Σαν κοροϊδία προς το λαό ακούστηκε, μετά τα τόσα μέτρα αλλά και τα τόσα ψέματα της κυβέρνησης ΓΑΠ, η εξαγγελία του υπουργού οικονομικών πως θα υπάρξει επίδομα θέρμανσης κατά τη χειμερινή περίοδο 2012 - 2013.

Το νέο κύμα κυβερνητικής βαρβαρότητας δεν σταματάει, όμως, στα όσα ακούσαμε στη σημερινή συνέντευξη τύπου του Ε. Βενιζέλου, αφού περιλαμβάνει και νέο μαχαίρι στις επικουρικές συντάξεις για το οποίο μας ενημέρωσε, εχθές (26/9) ο υπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Όπως είπε, λοιπόν, ο Γ. Κουτρουμάνης, επίκειται μεγάλη μείωση των επικουρικών συντάξεων μεσοσταθμικά κατά 15% σε συγκεκριμένα Ταμεία και συγκεκριμένα σε αυτά του ΕΤΕΑΜ, της ΔΕΗ, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών.
iskra 

Δεν υπάρχουν σχόλια: