Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑΣ Ιωαννίνων για το Νομοσχέδιου Διαμαντοπούλου


Μελετώντας ενδελεχώς το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση λυπόμαστε για την κατάντια του ΠA.ΣΟ.Κ.
Με εξαίρεση δύο σημεία του Νομοσχεδίου, τα οποία ήταν πάγιες προτάσεις και διεκδικήσεις μας (εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση καθηγητών και αποκοπή των διαπλεκόμενων συμφερόντων καθηγητών και φοιτητικών παρατάξεων με τους εκάστοτε φοιτητοπατέρες να έχουν το ρόλο νταβαντζή), το πάλαι ποτέ μεγάλο Σοσιαλιστικό Κίνημα διαψεύδει και αναιρεί την ίδια την πολιτική του ταυτότητα.
Ο νέος νόμος για την Παιδεία πετυχαίνει ένα και μόνο πράγμα.
Μετατρέπει τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για την οποία αγωνιζόμαστε, σε Ιδιωτικού χαρακτήρα Κερδοσκοπική Εκπαίδευση.
ΟΧΙ, αυτό δε θα περάσει!
  1. Κατάργηση του Ασύλου
  2. Ιδιωτικά συμφέροντα στο Πανεπιστήμιο, με ίδρυση εταιρικών εδρών και δάνεια από τις εταιρείες στο όνομα του Πανεπιστημίου
  3. Επιβολή διδάκτρων στα Μεταπτυχιακά προγράμματα, 2ος Κύκλος Σπουδών πλέον. Σε αυτό περιλαμβάνονται και τα τρία τελευταία έτη της Ιατρικής, και τα 2 τελευταία των Πολυτεχνικών και πενταετών σπουδών
  4. Απίστευτες περικοπές στην παροχή των συγγραμμάτων με αποτέλεσμα οι φοιτητές να επωμιστούν και αυτό το οικονομικό βάρος
  5. Καταργήσεις Σχολών
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα νέα στοιχεία της Παιδείας, απ’ όπου απορρέει και ο γενικότερος χαρακτήρας του Νομοσχεδίου. Θα ακολουθήσουν εκτενέστερα κείμενα για το Νόμο.
Δε δεχόμαστε να είμαστε η γενιά των χαμένων δικαιωμάτων!
Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στη μετατροπή της Παιδείας από αγαθό σε προνόμιο!
Δε θα αφήσουμε το φασισμό και την τρομοκρατία της Διαμαντοπούλου να μας φοβίσει!
Το Μάρτιο κάναμε πρόταση για επιμέρους συζήτηση των θεμάτων του Νομοσχεδίου και αντί για διάλογο βρήκαμε κλειστές πόρτες. Η πρόταση αυτή βρίσκεται από εμάς ακόμα στο τραπέζι.
Από κει και πέρα θεωρούμε χρέος μας να προασπίσουμε το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της Ελληνικής Παιδείας.
Μονόδρομος η ανατροπή του Νόμου.
Συμμετέχουμε σε όλες τις ΓΣ των σχολών και στηρίζουμε τα πλαίσια κατάληψης, τα οποία πλαισιώνουμε και με συμμετοχή σε όλες τις πορείες και πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.
ΟΙ  ΝΕΟΙ  ΠΑΛΕΥΟΥΝ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ  ΔΗΜΟΣΙΑ  ΠΑΙΔΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΔΩΡΕΑΝ
Δ.Σ. ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑΣ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: