Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Πάνω από τις αποφάσεις του Συνεδρίου δεν είναι ΚΑΝΕΙΣ!

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλος Π.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ
Στο δημοσιογράφο Β. Σκουρή Real fm 97,8
02/09/11 
Η χώρα βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με μια σειρά αδιέξοδων πολιτικών αδυνατεί να σηματοδοτήσει μια πορεία εξόδου από την κρίση. Αντίθετα, οι επιλογές της πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα, σκορπούν την απογοήτευση και την ανασφάλεια στους Έλληνες πολίτες, μεγενθύνουν τις επιπτώσεις της κρίσης στα μικρομεσαία και φτωχά στρώματα της κοινωνίας.
Το κόμμα κινείται χωρίς πυξίδα, με εμφανή τα σημάδια μιας βαθιάς ιδεολογικής, πολιτικής και οργανωτικής κρίσης. Μιας κρίσης στρατηγικής που το οδηγεί στην απαξίωση και την εναντίωση με το σύνολο της κοινωνίας.
Υποστήριξα από την πρώτη στιγμή, ότι η μόνη συγκροτημένη απάντηση μπορεί να προέλθει από ένα Συνέδριο που θα συζητήσει ανοιχτά και δημοκρατικά για όλα και θα πάρει αποφάσεις για το αύριο του κινήματος. Που θα απαντήσει στα ερωτήματα: Τι είμαστε, που πάμε, με ποιούς πηγαίνουμε και τι στόχους έχουμε.
Χρειάζεται προγραμματισμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται ανασυγκρότηση της ήδη διαλυμένης δημοκρατικής παράταξης και συνεπώς δημοκρατική νομιμοποίηση όλων των οργάνων του κινήματος. Χρειάζεται συνεπώς διάλογος και ενωτική συνεννόηση, χρειάζεται όραμα και ελπίδα για το αύριο και αυτό μόνο ένα συνέδριο μπορεί να τα δώσει.
Αντίθετα, η ηγετική ομάδα της Κυβέρνησης και του κόμματος, φοβούμενη τη φωνή των μελών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να οδηγηθούμε σε μια συνοπτική, απολίτικη και προβληματική διαδικασία Συνδιάσκεψης, επιχειρώντας να κρύψει «κάτω από το χαλί» τα υπαρκτά και διογκούμενα προβλήματα. Προφανώς έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους μια «φιέστα», όπου τα στελέχη μας θα κληθούν να παίξουν το ρόλο του χειροκροτητή, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν και να καταθέσουν τις διαφωνίες τους με τις ακολουθούμενες πολιτικές. Αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι το θέμα δεν είναι να μιλήσουν οι Υπουργοί, αλλά να ακούσουν τα θύματα των πολιτικών τους!
Για μια ακόμη φορά ζητώ την άμεση διενέργεια Συνεδρίου προκειμένου οι όποιες πολιτικές να έχουν την κομματική νομιμοποίηση, αλλά και να εκλεγούν νέα όργανα καθώς η θητεία των παλαιών έχει ήδη λήξει.
Πάνω από τις αποφάσεις του Συνεδρίου δεν είναι ΚΑΝΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: