Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ιωάννης Μπουλέρος 
Μέλος του  Γραφείου της Π.Α.Σ.Π Τ.Ε.Ι
Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στη ανωτάτη εκπαίδευση αποδεικνύουν ένα μεγάλο έλλειμμα πολιτικής,μια απίστευτη οργανωτική σύγχυση και μια διγλωσσία που κάνει και το τελευταίο σπουδαστή να αναρωτιέται ποιος πραγματικά είναι ο ρόλος της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι μέσα στα ιδρύματα.Ταυτόχρονα ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τηλεαστέρες(οι όποιοι πιστεύουν ότι τα κυβερνητικά μετρά είναι το απαιτούμενο σοκ που χρειάζεται η μισοπεθαμένη ελληνική οικονομία)να υπερασπίζονται με περισσό πάθος τις ανοιχτές σχόλες χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πολίτικο πλαίσιο και να αντιτίθενται στο νέο νόμο μόνο ως προς τη φοιτητική συμμετοχή.
Από τη πλευρά μου θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη για την αντίδραση της ηγεσίας της Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι όπου φαίνεται να λειτούργει ως η φωνή του υπουργείου μέσα στα ιδρύματα. Επειδή όμως αλήθεια σημαίνει όχι στη λήθη ας πούμε επιτέλους την αλήθεια σε όλους τους σπουδαστές και να θυμηθούμε τις κινητοποιήσεις του 2006 όπου ...
η παράταξη χωρίς οργανωτική δόμη,με πρωτοφανή αγώνα επιβίωσης και με πολιτική πιστή είχε συγκλονίσει με τη στάση της μέσα και έξω από τα αμφιθέατρα αλλάζοντας τους συσχετισμούς απέναντι στη τότε κυβέρνηση,στο πολίτικο μας φορέα και στη πάντα συντηρητική Δ.Α.Π 
Θεωρώ έστω και την υστάτη ώρα η παράταξη πρέπει αντιταχτεί συνολικά και χωρίς υπεκφυγές σε μια αντιεκπαιδευτική πολιτική η όποια:
  • Δεν δίνει λύση στα επαγγελματικά δικαιώματα των Τ.Ε.Ι (πρόσφατη ακύρωση για 17 ειδικότητες από το ΣΤΕ)
  • Υποβαθμίζει τα Τ.Ε.Ι με τρίχρονα προγράμματα σπουδών και βάζει διαχωρισμούς από τα πανεπιστήμια χωρίς ακαδημαϊκούς όρους αλλά με ιδιαίτερα υποτιμητικούς.
  • Bάζει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από τη κερκόπορτα.
  • Δεν δίνει λύσεις σε πάγια προβλήματα,όπως είναι η υποχρηματοδότηση
  • Καταργεί το ακαδημαϊκό άσυλο το οποίο είναι ένα δημοκρατικό κεκτημένο από αγώνες προηγούμενων γενεών
  • Αφήνει αιχμές περί διαπλοκής και στέλνει μια ολόκληρη γένια στο περιθώριο με σταδιακή αφαίρεση της συμμετοχής των φοιτητών από τα όργανα διοίκησης θυμίζοντας άλλες εποχές .
Στα πλαίσια αυτά κάνω έκκληση σε όλα τα μελή της παράταξης πανελλαδικά και σε όλους τους σπουδαστές που συσπειρώνονται στα ψηφοδέλτια της Π.Α.Σ.Π. να δράσουν κατά συνείδηση και να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις ώστε να φύγει αυτή η πολιτική που υποβαθμίζει συνολικά την εκπαίδευση.
         
Με εκτίμηση
Ιωάννης Μπουλέρος Μέλος του  Γραφείου της Π.Α.Σ.Π Τ.Ε.Ι

Δεν υπάρχουν σχόλια: