Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Οι Καραγκιόζηδες

Πρωϊ Πέμπτης 3 Νοεμβρίου του έτους 2011...
Η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τα όσα έγιναν στις Κάννες.
Το τέχνασμα ή ο εκβιασμός του ΓΑΠ περί Δημοψηφίσματος (διαλέγετε και παίρνετε) φαντάζει σαν ένα αποκρουστικό μάτσο από κουρέλια…
Οι στυγνές εντολές της Μέρκελ ηχούν σαν ένα προσβλητικό χαστούκι.
Τα πράγματα δείχνουν ότι ο εξαφανισμένος από παντού ΓΑΠ δεν είναι πια παρά ένα πολιτικό πτώμα!
Οι βουλευτές και οι βουλευτίνες του «νέο-ΠΑΣΟΚ» ορκίζονται στην ανάγκη λύσεων, εθνικής συνεργασίας, απομάκρυνσής του από την ηγεσία του κόμματος (αλήθεια ποιού κόμματος;)
Άλλοι φτάνουν μέχρις του σημείου να ανεξαρτητοποιούνται ή να δηλώνουν ότι ο πρωθυπουργός απώλεσε την αξιοπιστία του.
Οι ώρες περνάνε, αλλά η απουσία του ΓΑΠ και των ανθρώπων του δεν σημαίνει και παραίτηση.
Το Μαξίμου και η άγια οικογένεια της Εκάλης δουλεύουν εντατικά.
Οι «πρωθυπουργικοί» ξεπερνάνε το σκόπελο του υπουργικού συμβούλιου με αμφιλεγόμενες θέσεις και υποσχέσεις για τις μελλοντικές εξελίξεις, επιτυγχάνουν συμφωνία με τον Βενιζέλο, ξαμολάνε τους κολλητούς βουλευτές στα κανάλια και το βήμα της Βουλής και ταυτόχρονα αρχίζουν την πίεση πάνω στους "άλλους", τους εν ανταρσία τελούντες βουλευτές. Τα απογευματινά χειροκροτήματα στην Κοινοβουλευτική ομάδα, και τα αντίστοιχα βραδινά στην αίθουσα του κοινοβουλίου δείχνουν μια μεταβολή.
Κατόπιν τούτου, αρχίζει να πείθεται η κ. Παναρίτη, η ανεξαρτητοποιηθείσα κ. Καϊλή να συμμετέχει στην Κ.Ο του «νέο-ΠΑΣΟΚ», έστω και χαμηλοβλεπούσα, κλπ.
Σήμερα όλο το πρωϊ ψάχνω να βρω που παίζεται το Σαββατοκύριακο κάποια παράσταση Καραγκιόζη (επειδή ψυλλιάζομαι τι θα γίνει με την ψήφο εμπιστοσύνης).
Ψάχνω, γιατί θέλω να αγοράσω όλες τις προσκλήσεις και να τις στείλω σε έναν προς έναν τους Λιτζέρηδες, τους Κρεμαστινούς και δεν συμμαζεύεται.
Θα είναι πολύ διδαχτικό, βλέποντας την παράσταση, να κάνουνε ταυτοποιήσεις με τους ήρωες και τις συμπεριφορές των ηρώων του θεατρου σκιών.
Ίσως τότε (εκτός των άλλων) να κατανοήσουν και να πάψουν να διαμαρτύρονται για τα γιαουρτώματα...
Ίσως να προκύψει κέρδος και για τον καραγκιοζοπαίχτη, αν εμπνευσθεί από τις κωλοτούμπες τους και να τις κάνει σενάριο και κίνηση πάνω στον μπερντέ.
mosxatoupolis 

Δεν υπάρχουν σχόλια: