Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κυνηγούν μάγισσες, αγνοούν κυνικά τη φωνή οργής των πολιτών

Γράφει η Ρένα Διακίδη 
Οι μέρες που διανύουμε και τα όσα ακούγονται από μέρους της κυβέρνησης, θυμίζουν πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες του Κώστα Καραμανλή στην εξουσία. Καλοκαίρι – φθινόπωρο 2009. Τότε που η συνωμοσιολογία καλά κρατούσε. Έφταιγαν και τότε όλοι οι άλλοι πλην της γαλάζιας κυβέρνησης. Εκδότες, επιχειρηματίες, συμφέροντα, συγκροτήματα.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα ίδια λέει και ο σημερινός πρωθυπουργός! Χθες γράψαμε για το colpo grosso, για μια προσπάθεια διαχείρισης από πλευράς της κυβέρνησης της διαφαινόμενης εκλογικής συντριβής. Με άλλα λόγια, ηρωική έξοδος. «Πατέρα δεν ηττήθηκα, με ρίξανε»! Ποιοι τον έριξαν; Μα οι τραπεζίτες (οι πρώτοι που επισκέφθηκε και δείπνησε μαζί τους ο κ. Παπανδρέου μόλις έγινε πρωθυπουργός) , τα εκδοτικά συγκροτήματα (τους ιδιοκτήτες των οποίων επισκέφθηκε προ δεκαημέρου για να ζητήσει τη στήριξή τους) οι επιχειρηματίες.
‘Όλοι αυτοί φταίνε. Κανένας βέβαια δεν κρίνει σκόπιμο να εξηγήσει πώς ξαφνικά όλοι αυτοί έγιναν εχθροί, όταν μέχρι τώρα στήριζαν μετά μανίας την κυβέρνηση και τη βοήθησαν με εγκάθετους δημοσιογράφους- φερέφωνα, να φέρει εις πέρας αναίμακτα Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο, πολυνομοσχέδιο και τόσα άλλα. Γιατί όλοι αυτοί «λυσσάξανε» ξαφνικά κατά της κυβέρνησης;

Για του λόγου το αληθές:
Ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μίλησε για«λυσσαλέες αντιδράσεις με στόχο την υπονόμευση του δικαιώματος του λαού...», για«συμφέροντα που θέλουν να αποδομήσουν τη συμφωνία της Ε.Ε. και να φανατίσουν το λαό» και για «μίντια, που λύσσαξαν ενάντια στο δημοψήφισμα...».
«Όσοι έπαιξαν τα λεφτά τους στη χρεοκοπία και όσοι τα πόνταραν στη δραχμή, τα έχασαν. Όλοι αυτοί φοβούνται το λαό και την ετυμηγορία του. Προσπαθούμε να καθαρίσουμε τον τόπο από τη δυσωδία και τα συμφέροντα, δεν θα το βάλουμε κάτω...»,είπε ο κ. Παπανδρέου.

"Η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πολύ μεγάλη πίστη σε αυτό που κάνουμε, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να σώσουμε την κοινωνία από αυτά τα οποία επιβουλεύονται εκείνοι, οι οποίοι θέλουν την Ελλάδα της καταστροφής, εκείνοι οι οποίοι θέλουν την Ελλάδα της δραχμής, εκείνοι οι οποίοι επιμένουν με κάθε τρόπο εν μέσω οικονομικής κρίσης να διευρύνουν την οικονομική και πολιτική τους επιρροή", ανέφερε ο Χρήστος Παπουτσής.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές είπε επί λέξη: «Κάποιοι χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες και εκδότες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση».

"Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένας απίστευτος ανταγωνισμός για το ποιος θα αναδειχθεί πιο άθλιος από τον άλλον" σχολιάζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ,Φραγκίσκος Παρασύρης. "Στην κρισιμότερη στιγμή για τη χώρα, από την μεταπολίτευση και μετά, ο πολιτικός κόσμος αναμετριέται με την αθλιότητα. Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένας απίστευτος ανταγωνισμός για το ποιος θα αναδειχθεί πιο άθλιος από τον άλλον. Ωστόσο δεν είναι δύσκολο να αντιληφτεί κανείς τι πραγματικά συμβαίνει. Σύντομα κάποιοι θα καταλάβουν σε τίνος τον μύλο κουβαλούσαν νερό. Οι γνωστές "συμμορίες" είναι σε πλήρη διάταξη", δήλωσε.

Από κοντά και ο Νίκος Ζωίδης που δήλωσε στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ ότι «τραπεζίτες, επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα έχουν προγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του» για να προσθέσει ότι από αυτούς τους κύκλους υποκινούνται ορισμένοι συνάδελφοί του βουλευτές.

Το μάθημα το έμαθαν καλά. Το άλλοθι το έχουν ετοιμάσει. Η κυβέρνηση δεν πέφτει, τη ρίχνουν τα συμφέροντα που μέχρι χθες τη στήριζαν λυσσαλέα! Εντυπωσιάζει η απουσία και του ελαχίστου ίχνους αυτοκριτικής όσο και ο κυνικός τρόπος με τον οποίον αγνοούν και παρακάμπτουν τις αντιδράσεις και την οργή των πολιτών που επί δύο χρόνια υφίστανται την εξουσιομανία των δήθεν «αντιεξουσιαστών στην εξουσία».
Ρένα Διακίδη - ΠΡΟΟΔΟΣ Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011
grafida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: