Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Πολιτική εκτροπή με στόχο την εδραίωση ενός ακραία νεοφιλελευθερου πολιτικού εκτρώματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΜΩΛΗ
Η προώθηση εδώ και μήνες του νεοφιλελεύθερου σχεδίου κύκλων της Ε.Ε. σε αγαστή συνεργασία με δυνάμεις της διαπλοκής και των ΜΜΕ, την εγχώρια παρασιτική ολιγαρχία, ακροδεξιούς, δεξιούς και σοσιαλ-φιλελεύθερους πολιτικούς-μαρινονέτες για συναίνεση και δημιουργία συντηρητικών κυβερνήσεων συνεργασίας, απόψε επετεύχθη. Αυτό που δρομολόγησαν και πέτυχαν σημερα οι κύκλοι αυτοί, συνιστά ήττα της Δημοκρατίας, ήττα της λαικής βούλησης, ήττα της πολιτικής αυτονομίας, ήττα του ευρωπαικού οράματος της πολιτικής ισότητας και της αλληλεγγύης των χωρών-μελών, ήττα των Προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και των δυνάμεων της εργασίας.
Πρόκειται για πολιτική εκτροπή, μέσω του εκβιασμού ενός εκλεγμένου από το λαό, Πρωθυπουργού μετά τη δημοκρατικη απόφαση του για δημοψήφισμα και προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των αγορών και του νεοφιλελευθερου πολιτικου κατεστημένου στην Ελλάδα, στην ΕΕ και διεθνώς. Μια πολιτική απόφαση του Πρωθυπουργού, που παρά την απόλυτη αποτυχία του να χειριστεί την οικονομική κρίση με όρους προοδευτικούς,..
ξεγύμνωσε ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα της χώρας αλλά και τον τρόπο της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης, σε ένα βράδυ.Που οδηγεισαι τελικά, στην "καθαίρεση" του και πτώση του από το αξίωμα του καθώς υπέκυψε και ο ίδιος στον πολιτικό εκβιασμό, όχι ως αποτέλεσμα της έκφρασης της βουλησης του λαού αλλά ως αποτέλεσμα των γνωστών νεοφιλελευθερων συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδας. Η επιλογή ενός τραπεζίτη πιθανότατα ως Πρωθυπουργού, θα αποτελέσει την απόλυτη συμπύκνωση σε συμβολικό επίπεδο αυτής της πολύπλευρης ήττας.

Και στο κυρίαρχο επιχείρημα πολλών, που είτε τρέφουν αυταπάτες είτε εξυπηρετούν συμφέροντα, ότι η Κυβέρνηση-έκτρωμα "εθνικής συνεννοήσης" γίνεται για την σωτηρία της πατρίδας, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Η πατρίδα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, είναι μια καπιταλιστική χώρα με κοινωνικές τάξεις, πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Πατρίδα είναι και η ολιγαρχία του πλούτου, οι κρατικοδίαιτοι τραπεζίτες και επιχειρηματίες, το παρασιτικό κεφάλαιο,  η διαπλοκή και τα ΜΜΕ χειραγώγησης, οι φοροφυγάδες, οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, οι άνθρωποι κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι νεόπτωχοι, ο αγροτικός κόσμος, οι εργαζομένοι, οι μισθωτοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι επιστήμονες που βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας.

"Ποια από όλες αυτές τις "πατρίδες" θα σώσει μια κυβερνηση με Πρωθυπουργό τον τραπεζίτη και πρώην αντιπροέδρο της ΕΚΤ, Λ. Παπαδημου; Ο  Λουκάς Παπαδήμος δεν είχε ταχθεί κατά ενός μεγαλύτερου κουρέματος του ελληνικού χρέους πριν την απόφαση της Συνόδου Κορυφής; Ποιοι και γιατί προωθησαν ως λύση έναν άνθρωπο που δεν συμφώνησε με τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις και στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους; Τι διαφορετικό φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν τώρα για τις τράπεζες τους, άραγε...

Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις θα σταθούμε απέναντι σε αυτο το νεοφιλελευθερο και νεοσυντηρητικό πολιτικό έκτρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: