Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALEX PAK-Αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALEX PAK
Ψαρών 2 (2ος όροφος) & Αγ. Κωνσταντίνου
10437 Αθήνα (πλ. Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο)
Τηλ. 210 5239001 & 6942939075
Αθήνα, 20/3/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 18/3/2012, η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας AΛΕΞ ΠΑΚ για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Σωματείου και της εταιρείας στις 10/3/2012 στα κεντρικά γραφεία στην Παλλήνη.
Στη συνάντηση παρευρέθη και ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Κουτσοκώστας, καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών.
Το Σωματείο μας ζήτησε αφενός να είναι ειλικρινής ο διάλογος από πλευράς εταιρείας και αφετέρου την κατάργηση της μονομερούς εφαρμογής της εκ περιτροπής εργασίας, που επιβλήθηκε παράνομα και καταχρηστικά, καθώς και την εξόφληση των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων, πριν την εκδίκαση της υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99.
Και αυτό ως ένδειξη καλής θέλησης από πλευράς της εταιρείας απέναντι στην ουσιαστική πλέον εξαθλίωση στην οποία μονομερώς έχει υποβάλει τους εργαζόμενους της τους τελευταίους μήνες.
Η στάση της εταιρείας ήταν εξοργιστικά προκλητική, σε σημείο που οι πλέον «καλόπιστοι» θα πείθονταν, ότι για την κατρακύλα της εταιρείας οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι διοικούντες της!! Για τη σημερινή αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα βάρη έπεσαν σε τράπεζες και προμηθευτές, ενώ προσπάθησαν να εμπλέξουν, όπως καιρό τώρα κάνουν και τους εργαζόμενους, που ουδεμία ευθύνη έχουν, μιας και δεν συνδιοικούν!!
Η ενημέρωση αυτή έγινε στους συναδέλφους της Αθήνας, καθώς και τηλεφωνικώς σε αυτούς που λόγω συνθηκών οικονομικής δυσχέρειας (εξ’ αιτίας της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους) δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν από τα καταστήματα της περιφέρειας.
Η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και η εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ. του Σωματείου μας αφορά και την επιβολή κάθε νομικής πράξης που θα απαιτηθεί, ώστε να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις όλων των εργαζομένων, καθώς και η άμεση εξόφληση τους.
΄Αλλωστε αφού μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξόφλητες οι υποχρεώσεις της εταιρείας πριν εκδικαστεί η υπαγωγή της στο άρθρο 99 που την υποχρεώνει για την πλήρη εξόφληση των οφειλόμενων απαιτήσεων προς τους εργαζόμενους της, φανταστείτε τι μας περιμένει εφόσον υπαχθεί στο άρθρο και επίσημα.
Το Σωματείο αναμένει το αργότερο μέχρι 26/3/2012 εκ μέρους της εταιρείας την πλήρη εξόφληση όλων των έως σήμερα δεδουλευμένων των εργαζομένων της, καθώς και την απόσυρση του μέτρου της εκ περιτροπής απασχόλησης, ειδάλλως θα προβεί σε κάθε νόμιμο ένδικο μέσο για να προστατέψει τους εργαζόμενους της ΑΛΕΞ ΠΑΚ πανελλαδικά.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Παρά την απαράδεκτη και αδιάλλακτη έως σήμερα συμπεριφορά της Διοίκησης της εταιρείας απέναντι στους εργαζομένους της, της δίνουμε για τελευταία φορά το αναφερόμενο χρονικό όριο, ώστε να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αλλάξει τη στάση της και την τακτική της.
Αναμένουμε από τον Πρόεδρο να κάνει και αυτός το δικό του βήμα καλής θέλησης, ώστε από κοινού να συμβάλλουμε στη διάσωση-επιβίωση, καθώς και ανάπτυξη της εταιρείας ΑΛΕΞ ΠΑΚ.

Για το Δ.Σ.


http://swmateioalexpak.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: