Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: Πιο μνημονιακή δεν γίνεται!

Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται πιστή στην υπηρεσία της ενότητας αλλά και των μνημονίων.
Στην ομιλία της στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη με εθνικιστικούς τόνους προσπάθησε να θολώσει το τοπίο και να καλύψει το πραγματικό πολιτικό διακύβευμα, που δεν είναι άλλο από την πιστή εφαρμογή των μνημονίων ή την αποδέσμευση από αυτά.
“Η απόφαση που πήραμε ο Αντώνης Σαμαράς και εγώ ήταν σωστή και δεν ήταν μόνο πολιτικά σωστή, αλλά και ηθικά σωστή” δήλωσε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι “όταν λέμε ότι βάζουμε την Ελλάδα πάνω απ' όλα, από προσωπικές και πολιτικές διαφορές, αυτό εννοούμε. Σήμερα δίνουμε τη μητέρα όλων των μαχών και οι μάχες κερδίζονται με ενότητα”.
Μόνο που η... μητέρα των μαχών είναι για την κυρία Μπακογιάννη η μάχη ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.
Και είναι πραγματικά απίστευτο πολιτικός της οποίας το όνομα βρίσκεται στις ατζέντες Χριστοφοράκου να λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι "εκπροσωπούν τη λογική του χθες, εκπροσωπούν ό,τι πιο αναχρονιστικό και σάπιο στην ελληνική κοινωνία”.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προσπάθησε να καλύψει με κάθε τρόπο τις ουσιαστικές πολιτικές διαφορές που χώρισαν το δικό της δρόμο από το δρόμο της ΝΔ, μετά τη διαγραφή της από τον Αντώνη Σαμαρά λόγω του "ναι" και στην ψηφοφορία για το μνημόνιο. Η κυρία Μπακογιάννη, δηλαδή, ήταν και παρέμεινε πιστή στη γραμμή των μνημονίων, ακόμα κι όταν ο Αντώνης Σαμαράς έκρυβε τις πραγματικά μνημονιακές του πολιτικές θέσεις πίσω από εθνικές κορόνες περί σκληρών διαπραγματεύσεων. Υπεκφυγές, βέβαια, που εξανεμίστηκαν το Νοέμβρη του 2011, όταν διά της συμμετοχής στην κυβέρνηση Παπαδήμου η ΝΔ μπήκε πανηγυρικά στο μνημονιακό κάδρο.

Αλλά, ακόμα και τώρα, που η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθούν, ψαρεύοντας σε θολά νερά, να μιλήσουν γενικώς και αορίστως για προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για αλλαγή του μνημονιακού πλαισίου και για ανάπτυξη, η κυρία Μπακογιάννη εμμένει στις θέσεις της για πλήρη εφαρμογή των μνημονίων ως έχουν.

Απολύτως σε "γραμμή" μνημονίου η Μπακογιάννη
Η Ελλάδα, «της οποίας το μέλλον βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη», θα τηρήσει τις συμφωνίες της και από τις επόμενες εκλογές θα προκύψει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, που θα υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της την Παρασκευή στη δημόσια αυστριακή ραδιοφωνία.
Η ίδια, όπως είπε, κρατούσε πάντα ξεκάθαρη ευρωπαϊκή στάση και για το λόγο αυτό βρέθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα εκτός της ΝΔ, αλλά τώρα, πρόσθεσε, πρέπει να συνεργαστούν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.
left 

Δεν υπάρχουν σχόλια: