Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Όταν η Κριστίν με διέγραψε από το facebook...

Πέτρος Κατσάκος
Το πρωί του Σαββάτου ένας φίλος μου συνέστησε να ρίξω μια ματιά στην σελίδα της Κριστίν Λαγκάρντ στο facebook όπου υπήρχαν ορισμένα επικριτικά σχόλια Ελλήνων χρηστών.
Αφορμή, τα όσα είχε δηλώσει η σιδηρά κυρία του ΔΝΤ για τους Έλληνες που δεν αξίζουν τον οίκτο της όσο τα πεινασμένα παιδιά της υποσαχάριας Αφρικής. Ήταν γύρω στις 11 το πρωί και κατάφερα να εντοπίσω περίπου 20 τέτοια σχόλια. Αμέσως έφτιαξα ένα μικρό κείμενο το οποίο και δημοσιεύθηκε στο protothema.gr με τίτλο «Ελληνική εισβολή στο Facebook της Κριστίν Λαγκάρντ». Το θέμα έτυχε εντυπωσιακής αναπαραγωγής τόσο μέσω ενημερωτικών ιστοσελίδων, όσο και μέσω του facebook. Από υπολογιστή σε υπολογιστή, εκατοντάδες στην αρχή, χιλιάδες στην συνέχεια ήταν οι Έλληνες χρήστες του facebook που «επιτέθηκαν» με χιλιάδες σχόλια στην σελίδα της Κριστίν Λαγκάρντ. Τα σχόλια είχαν γίνει χιλιάδες ως το βράδυ του Σαββάτου και η κυρία Λαγκάρντ αναγκάστηκε την επόμενη ημέρα να ανασκευάσει τις δηλώσεις της μέσω του facebook.

Η ιστορία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Τα γαλλικά ΜΜΕ εντόπισαν την είδηση και την Κυριακή έφεραν στην δημοσιότητα το θέμα αναγκάζοντας ακόμη και τον εκπρόσωπο του κυρίου Ολάντ να πάρει θέση, «αδειάζοντας» διακριτικά με την σειρά του και αυτός την κυρία Λαγκάρντ.

Και κάπου εκεί «ξύπνησαν» και κάποια ελληνικά κόμματα που επί δύο ημέρες δεν είχαν μπει στον κόπο να κάνουν αυτό που έκαναν τελικά οι ίδιοι οι πολίτες. Γιατί οι πολίτες ήταν αυτοί που έβαλαν την μαντάμ Κριστίν στη θέση της με την μαζική τους διαμαρτυρία μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί οι πολιτικοί που είχαν αγανακτήσει προ ημερών και είχαν επιπλήξει τον Αλέξη Τσίπρα για την απρέπειά του να αποκαλέσει Ολαντρέου τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν είχαν ψελλίσει ούτε μία λέξη διαμαρτυρίας για όσα είχε πει για τους Έλληνες η κυρία με το μεγάλο πορτοφόλι του ΔΝΤ. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

‘Όσο για μένα… μετά από αυτό η κυρία Λαγκάρντ με διέγραψε από φίλο της στο facebook.
protothema 

1 σχόλιο:

Νικηφόρος Χριστόπουλος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΕΘΝΗΣ Ή ΟΧΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ή ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΣ ΜΙΛΗΣΗ Η ΚΥΡΙΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΟΚΗ/ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΙΓΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.