Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Θέμα εξόδου της Κύπρου από το ευρώ αν επιβληθεί αυστηρή λιτότητα θέτει το ΑΚΕΛ

Η Λευκωσία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο εξόδου της από το ευρώ εάν της επιβληθεί υπερβολική λιτότητα στο υπό επεξεργασία μνημόνιό της, δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος της Κύπρου, ΑΚΕΛ.
«Παραμένουμε, όσο οδυνηρά (και αν) είναι τα μέτρα;», είπε ο Άντρος Κυπριανού για να προσθέσει ξεκάθαρα ότι «σίγουρα το αφήνουμε ανοιχτό» το ενδεχόμενο εξόδου.
«Εάν η τρόικα επιμένει σε οδυνηρότατα μέτρα για να μείνουμε στη ζώνη του ευρώ, εμείς θα πεισμώσουμε και θα πούμε, 'δεν φεύγουμε από τη ζώνη του ευρώ γιατί είναι σημαντικό αυτό το ζήτημα;' Παραμένουμε, όσο οδυνηρά (και αν) είναι τα μέτρα;», είπε συγκεκριμένα ο Άντρος Κυπριανού σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα 24h.com.cy, όπως αναφέρει το Reuters.
Ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου, ο Κυπριανού απάντησε: «Σίγουρα το αφήνουμε ανοιχτό.... Δεν προκαθορίζω τώρα τι θα κάνουμε, αλλά λέω ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν πάρα πολύ σοβαρά εάν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: