Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

«Η Ελλάδα υποψήφια να σύρει το χορό της κατάρρευσης»

«Μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα θα είναι υποψήφια νασύρει πρώτη το χορό της κατάρρευσης του ευρώ», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι πρέπει «να αντισταθεί στη υποβοηθούμενη αυτοκτονία από την Ευρώπη».
«Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναικρίσιμοι μήνες για το μέλλον της Ευρώπης και η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική τα επόμενα χρόνια».
Για το σχεδιαζόμενο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ,εκτίμησε ότι όχι μόνο δεν θα είναι τα τελευταία, αλλά θα είναι και παραπάνω από αυτό το μέγεθος και θα προκαλέσει κοινωνικό και εργασιακό κραχ.
«Θα ρίξουν λάδι στη φωτιά σε μια χώρα με 5 χρόνια ύφεση, δεν θα είναι τα τελευταία», σημειώνοντας ότι «θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική λεηλασία με την ανεργία να φτάνει και το 30% έως το τέλος του έτους».

Τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη του Ιουνίου χάθηκε μεγάλη ευκαιρία επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον η ελληνική πλευρά έπρεπε να διεκδικήσει ότι τα 50 δισ. ευρώ για τις τράπεζες έπρεπε να μην περάσουν στο δημόσιο χρέος.

Παράλληλα, κατήγγειλε, ότι αμέσως μετά την πρώτη διαπραγματευτική εντολή που πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης στις 17 Ιουνίου, στη συνάντησή τους και ερώτησή του ιδίου για τη δημιουργίαδιαπραγματευτικής ομάδας, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «δεν είναι κρίσιμη αυτή η Σύνοδος Κορυφής, θα φτιάξουμε αργότερα τη διαπραγματευτική ομάδα».

«Αν είναι να έρθουμε εξουσία και να οδηγήσουμε χώρα στην καταστροφή καλύτερα να μην έρθουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε δε, ότι βάσει των σχεδίων της Μέρκελ και της πολιτικής ελίτ της Ευρώπης στόχος είναι «να έχουμε Γερμανώπη» υπό την ηγεμονία του μονεταρισμού, που κουμάντο δεν θα κάνουν οι λαοί αλλά η Γερμανία, και το αγκάθι τους θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος, στην υπόθεση φοροδιαφυγής επιχειρηματία στην Ύδρα και την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα τόνισε ότι μεγαλοποιήθηκε, και ότι ο κ. Δρίτσας δεν υπερασπίζεται τη φοροδιαφυγή, αλλά αναφέρθηκε «στο σόου της επόμενης ημέρας». «Η φοροδιαφυγή είναι υπαρκτό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς όρους».

Τέλος, επιτέθηκε στον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, για την απόφασή του να μην τον συναντήσει κάτα το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «θεσμικό ατόπημα». «Η Ευρώπη πρέπει να σέβεται τη δημοκρατία, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν έχουν υποχρέωση να μας ακούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: