Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Restart με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη

“ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι ο εκφραστής της Δημοκρατικής Παράταξης της χώρας μας, βάλλεται από τα συμφέροντα, αλλά θα νικήσει.  ”
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική εδώ και αρκετούς μήνες και αυτό είναι γνωστό. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι τα αδύναμα και εξαθλιωμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τώρα που αποδείχθηκε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη αποτέλεσαν συνειδητά ψεύδη, περιμένουν πολλά από τον Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε σφοδρή επίθεση από τα ενάντια προς το συμφέρον του ελληνικού λαού «δομημένα συμφέροντα»,του εσωτερικού, από το πανίσχυρο σύστημα της τραπεζοκρατίας, αλλά και από τα υπερεθνικά πολιτικά και οικονομικά κέντρα του εξωτερικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αυτή τη στιγμή εν δυνάμει κυβέρνηση αυτής της χώρας, ο λαός της οποίας υποφέρει για πάνω από δύο χρόνια από την σκληρή εφαρμογή των πλέον σκληρών νεοφιλελεύθερων στρατηγικών. Το είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Η αναβαθμισμένη – σε σχέση με τους επικεφαλής της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά, οι οποίοι κρύφτηκαν – παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί την αφετηρία μιας μεγαλειώδους πορείας του ελληνικού λαού προς αποδέσμευση από το λαοκτόνο μνημόνιο. Το Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" βάφτηκε κόκκινο. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ενδιάμεσος σταθμός αυτής της πορείας θα είναι η τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης της οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος της Αριστεράς και ο μετασχηματισμός του σε ενιαίο κόμμα και τελικός σταθμός η ανάληψη της εξουσίας που θα φέρει: Την αποτροπή της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, τον οριστικό τερματισμό της «ομερτά» της συγκάλυψης των σκανδάλων, την οριστική αποδέσμευση από το μνημόνιο, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, για την άσκηση υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο κορμός και ο εκφραστής της Δημοκρατικής Παράταξης της χώρας μας και ο τελευταίος αμυντικός μηχανισμός της Δημοκρατίας, βάλλεται από το πολιτικό – επιχειρηματικό – μιντιακό σύμπλεγμα συμφερόντων, που ταυτίζεται με την λαοκτόνα, κοινωνικά και εθνικά επικίνδυνη, πολιτική του μνημονίου. Το «Periodista» ονομάζει αυτό το σύμπλεγμα, το οποίο επιβιώνει με τρόπο παρασιτικό σε βάρος του ελληνικού λαού εδώ και δεκαετίες «δομημένα συμφέροντα». Πρόκειται για αυτά τα συμφέροντα, τα οποία δεν θα βρουν πρόθυμους συνομιλητές στην πλατεία Κουμουνδούρου και που δίνουν, με λυσσαλέο τρόπο, την τελευταία τους μάχη (δεχόμενα σημαντικές οικονομικές ενέσεις είναι η αλήθεια) πριν την τελική κατάρρευση.
Periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: