Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

A.Τσίπρας σε συγκέντρωση γερμανικών συνδικάτων: Οι παραδομένες στους τραπεζίτες κυβερνήσεις διαλύουν την Ευρώπη

“Δεν είναι οι αγανακτισμένοι στις πλατείες της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας που βάζουν σε κίνδυνο τη συνοχή της Ευρώπης και του ευρώ, αλλά αυτοί που επιμένουν στην πολιτική της σκληρής λιτότητας, η κ. Μέρκελ στη Γερμανία, η δεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις που τα ‘χουν παραδώσει όλα στους τραπεζίτες, στριμώχνοντας, εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους και το λαό», τόνισε μεταξύ άλλων σε ανοιχτή συγκέντρωση γερμανικών συνδικάτων και οργανώσεων μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναφερόμενος στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για “σκληρά προγράμματα λιτότητας που έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό”, οδηγώντας τη χώρα σε επίπεδα “αντίστοιχα εξαθλίωσης με εκείνα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης” και μίλησε για ποσοστό 30% ανεργίας, για περίπου ένα τρίτο του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχιας, για τη μετανάστευση χιλιάδων νέων, αλλά και για ουρές για συσσίτια στις μεγάλες πόλεις.

Αντίσταση και όχι Αντίδραση- Η εισήγηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη συνεδρίαση του Δ.Σ (27/9/2012)

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΕΝ ΓΥΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
27/9/12 Τοποθέτηση Προέδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο ΔΣ from pressgenop on Vimeo.

Το Pheme αποκαλύπτει το αμοντάριστο βίντεο του Παναγιώταρου

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
Σε δημιουργικό μοντάζ προχώρησαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να καλύψουν τη Χρυσή Αυγή.
Μείζον ζήτημα ανακύπτει από την υπόθεση που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Pheme.gr
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης έκοψαν από το βίντεο με τις αποδοκιμασίες πολιτών στην Τρίπολη κατά του βουλευτή κ. Ηλία Παναγιώταρου πλάνα, για να μην εκθέσουν τη Χρυσή Αυγή.
Δεν δίστασαν να κόψουν, να λογοκρίνουν, να εξαφανίσουν με λίγα λόγια, πλάνα που δείχνουν συνεργάτη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής να προβαίνει σε χυδαίες εκφράσεις κατά των πολιτών της Τρίπολης που αποδοκίμασαν τον κ. Παναγιώταρο.
Στο βίντεο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Pheme.gr φαίνεται συνεργάτης του κ. Παναγιώταρου να προκαλεί και να βρίζει με χυδαίο τρόπο τους πολίτες στην Τρίπολη, δείχνοντας τους με τα δάκτυλα του ότι θα τους γαμ…

Επείγον έκκληση..


Παρίσι: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του "Σύμφωνου της Λιτότητας"

Με συνθήματα «όχι στο Σύμφωνο της λιτότητας» η ριζοσπαστική αριστερά με επικεφαλής τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, έχει δώσει ραντεβού σήμερα το απόγευμα για πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Παρισιού. Είναι η πρώτη φορά μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ που ο Μελανσόν κατεβαίνει σε διαμαρτυρία, ελπίζοντας ότι θα συγκεντρώσει πολλές χιλιάδες κόσμου.
Πέρα από τα κόμματα που συμμετείχαν στο Αριστερό Μέτωπο κατά τις εκλογές, 60 άλλες αριστερές οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι, «οικονομικά ανόητο και κοινωνικά αφόρητο» δηλώνουν οι διοργανωτές. Τάσσονται υπέρ μιας « αλληλέγγυας Ευρώπης », λένε «ναι, στις κρατικές επενδύσεις για την εργασία, για την ανακαίνιση των κρατικών υπηρεσιών και της κοινωνικής προστασίας» και κατηγορηματικά «όχι στη λιτότητα».

Ελένη Ράντου πρός υπουργό Παιδείας: Να πας να μάθεις μπαγλαμά!

Με οργισμένη επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, η γνωστή ηθοποιός Ελένη Ράντου τον προτρέπει να πάει να μάθει… μπαγλαμά. Αφορμή της αντίδρασης της ηθοποιού αποτέλεσε η αδιαφορία του υπουργού στο αίτημα πολιτών και της κ. Ράντου να μην καταργηθούν τα μέσα μεταφοράς του μουσικού δημόσιου σχολείου.
Η επιστολή της Ελένης Ράντου
“Σήμερα το πρωί, μαθητές καθηγητές και γονείς του καλλιτεχνικού και μουσικού δημόσιου σχολείου επισκέφθηκαν το υπουργείο Παιδείας μας για να ζητήσουν να μην καταργηθούν τα μέσα μεταφοράς τους στα σχολεία (τα πούλμαν που τους μεταφέρουν είναι δύο χρόνια απλήρωτα)
Απάντηση του Υπουργού ΕΙΣΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Και πρόσθεσε Τι το θέλετε το Μουσικό σχολείο. Πηγαίνετε σ ένα Ωδειο στη γειτονιά σας. Ηταν και η κόρη μου εκεί!
Είστε ΒΑΡΒΑΡΟΙ κύριοι. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τις πενιχρές παροχές του διαλυμένου κράτους σας. Πληρώνουμε πολύ ακριβά την δήθεν δωρεάν παιδεία σας.
Σε ωδείο πρέπει να πάτε εσείς να μάθετε Μπαγλαμά να παίζετε και να πάψετε να παριστάνετε τον Υπουργό Παιδείας!
Κι αφού η παιδεία είναι η τελευταία σας προτεραιότητα. Και η υγεία το ίδιο. Όσο για την ασφάλεια την κάνατε franchise.

"ΒΟΜΒΑ" ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!

Αποσπάσματα από το βιβλίο "Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ"του Παναγ. Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, δημοσιεύει το περιοδικό "Επίκαιρα".
Στα αποσπάσματα αυτά ο Παναγ. Ρουμελιώτης τονίζει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε εξ'αρχής, πριν εισέλθει στο μνημόνιο, να απειλήσει τους πιστωτές με πτώχευση, δηλαδή να δηλώσει αδυναμία αποπληρωμής του χρέους και να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευσή του.
Η θέση αυτή του Παναγ. Ρουμελιώτη εξαιτίας του τότε ρόλου του, ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αποκτά ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία και αποτελεί κόλαφο για τον Γ. Παπανδρέου και ολόκληρο το αστικό κατεστημένο.

Μια Ελληνίδα που γνωρίζει ιστορία..

Διαδηλώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία κατά των προγραμμάτων λιτότητας

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από το κοινοβούλιο στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση Ραχόι. Επεισόδια σημειώθηκαν προς το τέλος της διαδήλωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουλάχιστον δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν, ενώ δύο άτομα συνελήφθησαν.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κοινοβούλιο, όπως πριν από μερικές ημέρες, όταν μαζική διαδήλωση διαλύθηκε ύστερα από τη βίαιη καταστολή και τη χρήση πλαστικών σφαιρών.

ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑΣ


Τραβάτε με κι ας κλαίω

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times, ο Αντώνης Σαμαράς ρώτησε τον δημοσιογράφο «πιστεύετε ότι υπάρχει κανείς που θα χαιρόταν να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας;». Ναι, υπάρχει. Ο Αντώνης Σαμαράς. Που θυσιάζεται κι αυτός ο καημένος για τη σωτηρία της χώρας.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες σαν αυτές που βιώνουν σήμερα πολλοί Έλληνες, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε πως όλοι έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες και -αναφερόμενος στη δεκαετία του ’90- είπε πως «έμεινε στο σπίτι του 11 χρόνια λόγω της πολιτικής» αλλά, λόγω της οικογένειάς του, δεν είχε οικονομικά προβλήματα, όμως συμπάσχει με τον ελληνικό λαό και νιώθει τον πόνο του κάθε δευτερόλεπτο.Πράγματι, όλοι οι Έλληνες αναγκαστήκαμε κάποια στιγμή να κάνουμε τη θυσία να μείνουμε στο σπίτι μας για 11 χρόνια, να μην κάνουμε απολύτως τίποτα και να τα ξύνουμε όλη μέρα αλλά, ευτυχώς, είχαμε την οικογένειά μας που μας χαρτζιλίκωνε και έτσι καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τον πόνο και το δράμα που περνάς, όταν είσαι πλούσιος, τεμπελχανάς και χαραμοφάης

Αρχή ανατροπής

Τα απεργιακά συλλαλητήρια της Τετάρτης σηματοδοτούν την επιστροφή του λαϊκού παράγοντα στη συλλογική δημόσια δράση. Παρά τις αδυναμίες του εργατικού κινήματος, η κινητοποίηση επιβεβαιώνει τη λαϊκή αίσθηση πως η μάχη για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα νέα αντικοινωνικά μέτρα είναι μάχη ζωής ή θανάτου για την κοινωνία. Από την έκβασή της θα καθοριστούν και οι πολιτικές εξελίξεις.
Ο αγώνας κατά της λιτότητας προσλαμβάνει ολοένα και καθαρότερα πολιτικό χαρακτήρα, καθώς η τροϊκανή κυβέρνηση ταυτίζει την ύπαρξή της με την εφαρμογή των αντιλαϊκών και αδιέξοδων μέτρων. Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι το δεύτερο βήμα είναι η διαμόρφωση των κοινωνικών - πολιτικών προϋποθέσεων για την ανατροπή της κυβέρνησης. Αλλά και το μνημονιακό σύστημα εξουσίας διαισθάνεται ότι η παρούσα κυβέρνηση απονομιμοποιείται ραγδαία, ακολουθεί κατά πόδας τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Το θέατρο των τριών συναρχηγών, οι οποίοι εξ αρχής είχαν αποδεχθεί το σκληρότερο σενάριο του Μνημονίου, δεν αναστέλλει την πορεία απομάκρυνσης της κυβέρνησης.

Το φαντασιακό πραξικόπημα του «Βήματος» που δήθεν απέτρεψε η κυβέρνηση Παπανδρέου

Με τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής αναφέρει πως πέρυσι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση Παπανδρέου ουσιαστικά απέτρεψε στρατιωτικό πραξικόπημα, λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο. "Μυθεύματα" και "αστείες ιστορίες ατάκτως παρουσιασμένες" χαρακτηρίζουν το δημοσίευμα, μιλώντας στο Tvxs, κύκλοι προσκείμενοι στην τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενοπλων Δυνάμεων, ενώ αναμένεται και επίσημη δήλωση από το γραφείο Γ. Παπανδρέου. "Η πραγματική ιστορία είναι η ..Real news", τόνιζαν στο Tvxs δημοσιογραφικοί κύκλοι, εκτιμώντας ότι πρόκειται για απόπειρα "απάντησης" της εφημερίδας στις αποκαλύψεις της Real για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, την περασμένη Κυριακή.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας προσπαθεί να συνδέσει σε ένα σενάριο πραξικοπήματος μια σειρά από γεγονότα εκείνης της εποχής, χωρίς να αναφέρει σε κανένα σημείο την παραμικρή πληροφορία που να στοιχειοθετεί σχέδιο κινήσεων εκ μέρους του στρατού.

Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Γιατί είμαι με την Αριστερά

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ
"Μου φαίνεται αδιανόητο να είναι κανείς οπουδήποτε αλλού πολιτικά πέραν της Αριστεράς" λέει στην "Αυγή" της Κυριακής ο ανατρεπτικός Βαλκάνιος συνθέτης, που μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Βελιγράδι και Παρίσι, Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Έχοντας νιώσει στο πετσί του τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, βλέπει την κρίση σαν ένα "επεισόδιο", το οποίο όμως εύχεται να τελειώσει.
«Mε μουσική που κάνει τα πόδια να χορεύουν και την καρδιά να γελάει» το νέο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες με τίτλο "Champagne for Gypsies", εκτός της γνωστής πλέον και διάσημης Μπάντας του για Γάμους και Κηδείες, φιλοξενεί και διεθνώς αναγνωρισμένους Τσιγγάνους μουσικούς από διαφορετικά είδη και χώρες του πλανήτη, όπως οι The Gipsy Kings από τη Γαλλία, Stephan Eicher από την Ελβετία, Eugene Hutz (Gogol Bordello) από την Ουκρανία, Αμερική και Βραζιλία, Florin Salam από τη Ρουμανία και Selina O’Leary από την Ιρλανδία.

Μετανάστης - Clandestino (Manu Chao)

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Φαύλος Κύκλος των περικοπών....


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ* :Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών συνδέονται με τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες

Καταιγιστικός και με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπιάς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία Θανάσης Πετράκος στην ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης μεταναστών.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
''Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η μεταναστευτική πολιτική που έχει ακολουθηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και ακολουθείται και σήμερα δεν είναι μόνο απάνθρωπη και άδικη, αλλά είναι και αναποτελεσματική με βάση τους στόχους που θέτει η ίδια η Κυβέρνηση. Είναι, επίσης και επικίνδυνη και για τους Έλληνες και για τους μετανάστες.
Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση ρουτίνας. Τι έχουν κάνει μέχρι τώρα τα τελευταία δέκα χρόνια οι κυβερνήσεις, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μετανάστευση; Τίποτα. Το μόνο που έχω καταλάβει είναι η συμφωνία πριν τις εκλογές του κ. Χρυσοχοΐδη με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, για να αναδειχθεί μείζον θέμα το μεταναστευτικό, θεωρώντας έτσι ότι μπορούν να κτυπήσουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα με το πώς με όλη αυτήν την κατάσταση, με το να προσπαθείτε να κάνετε μείζον θέμα το μεταναστευτικό, αυτό που καταφέρατε να κάνετε είναι να νομιμοποιήσετε τη ρατσιστική και φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η ουσία.

Τσίπρας: Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης νέου εθνικισμού στην Ευρώπη

Για τον κίνδυνο ανάφλεξης νέου εθνικισμού στην Ευρώπη, εάν συνεχιστεί η λιτότητα, για την ανάγκη να εγκαταλειφθεί η εφαρμοζόμενη πολιτική του μνημονίου και για τις αποσταθεροποιητικές συνέπειες που θα έχει για όλη την Ευρώπη ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας, μίλησε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Αμβούργο το Ίδρυμα της εφημερίδας Die Zeit.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε, μεταξύ άλλων, την πρότασή του για την διεξαγωγή πανευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, ενώ τόνισε για μία ακόμη φορά ότι "το πρόγραμμα δεν βγαίνει " και ότι "το χρέος δεν είναι βιώσιμο" και χαρακτήρισε αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Ελπίζω να διαπιστώσετε ότι δεν είμαι και τόσο επικίνδυνος όσο λένε κάποια ευρωπαϊκά ΜΜΕ", δήλωσε αστειευόμενος στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας και, απευθυνόμενος στον Γερμανό εργαζόμενο, εξέφρασε τον σεβασμό του και τόνισε ότι πρέπει να γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτωνπου δίνει για την Ελλάδα δεν φθάνει στον ελληνικό λαό, αλλά πηγαίνει για την σωτηρία των "χρεοκοπημένων τραπεζών" της Ελλάδας και της Ευρώπης.

ΤΩΡΑ! Η Λισαβόνα στους δρόμους για την ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


«Ήθελαν να το παίξουν καλά παιδιά και δεν διαπραγματεύτηκαν»

«Μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη χρεοκοπία της χώρας σαν διαπραγματευτικό χαρτί και δεν το έκαναν για να δείξουν ότι είμαστε τα καλά παιδιά της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας». Αυτά δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ,...Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Όπως ανέφερε, τότε ούτε η Ευρώπη, ούτε η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσαν να αντέξουν μια χρεοκοπία της Ελλάδας και η τότε κυβέρνηση δεν το χρησιμοποίησε αυτό ως θα όφειλε για να εξασφαλίσει καλύτερους όρους για τη χώρα.
«Τα ελληνικά συμφέροντα έχουν θυσιαστεί προκειμένου να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των Ευρωπαίων εταίρων μας», τονίζει ακόμα ο κ. Ρουμελιώτης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Όπως είπε, η πρώτη Αποστόλη του ΔΝΤ στην Ελλάδα είχε γίνει ήδη από τις 18 Φεβρουάριου του 2010, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε συνειδητά την εμπλοκή του Ταμείου ως μέσο πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δεχθεί να δώσει βοήθεια στην Ελλάδα.

Είναι τρέλα η μανία με τη λιτότητα στην Ευρώπη

Φτάνει πια τόση αυταρέσκεια. Μέχρι και πριν από λίγες μέρες «κοινή πεποίθηση» ήταν ότι η Ευρώπη επιτέλους έθεσε την κατάσταση υπό έλεγχο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποσχόμενη ότι εν ανάγκη θα αγοράσει κρατικά ομόλογα προβληματικών κρατών, εξευμένισε τις αγορές. Το μόνο που έπρεπε να κάνουν τα κράτη-οφειλέτες, σύμφωνα με αυτό το παραμύθι, ήταν να συμφωνήσουν σε περισσότερη και πιο σκληρή λιτότητα – ο όρος για να δανειοδοτηθούν – κι όλα θα πήγαιναν καλά.
Αλλά όσοι σερβίρουν «κοινές πεποιθήσεις» ξέχασαν ότι εδώ εμπλέκονται και οι λαοί. Ξαφνικά, στην Ισπανία και την Ελλάδα ξεσπούν απεργίες, οργανώνονται τεράστιες διαδηλώσεις. Ο κόσμος σε αυτές τις δύο χώρες λέει, πολύ απλά, ότι έφτασε στα όριά του: με την ανεργία σε επίπεδα Μεγάλης Υφεσης και με τους πρώην εργαζόμενους της μεσαίας τάξης να γυρεύουν τροφή στα σκουπίδια, η πολιτική της λιτότητας ήδη έχασε το μέτρο. Κι αυτό δείχνει ότι τα συμπεφωνημένα μπορεί πλέον να μην ισχύουν.
Αρκετοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι Ισπανοί και ‘Ελληνες απλώς καθυστερούν την έλευση του αναπόφευκτου, διαδηλώνοντας εναντίον θυσιών τις οποίες πρέπει ούτως ή άλλως να υποστούν. Ομως η αλήθεια είναι ότι οι διαδηλωτές έχουν δίκιο. Η επιπλέον λιτότητα δεν εξυπηρετεί κανέναν χρήσιμο στόχο. Οι παράλογοι παίκτες εδώ είναι οι, υποτίθεται, σοβαροί πολιτικοί και αξιωματούχοι που απαιτούν από τον κόσμο να υποφέρει κι άλλο.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ρίχνει το γάντι στη ΓΣΕΕ…

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις την προηγούμενη Τετάρτη και την επιτυχία που σημείωσε η γενική απεργία.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, όπου η ΠΑΣΚΕ έχει την πλειοψηφία, αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε παρατεταμένες κινητοποιήσεις, με στόχο να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα και να ανατραπεί η πολιτική τρόικας και συγκυβέρνησης. Το σημαντικό όμως είναι ότι με την απόφασή της στέλνει τελεσίγραφο στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να ηγηθεί άμεσα της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρει, θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο.
Συγκεκριμένα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία (20 υπέρ – 6 λευκά) 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Οκτώβρη. Με την ίδια απόφαση καλείται η ΓΣΕΕ (η απεύθυνση αφορά την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) να προχωρήσει άμεσα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα περικοπών σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα.

ΜΑΥΡΑ ΘΑΤΣΕΡΙΚΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΓΑΜΨΑ…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ
Πέντε χρόνια κρατά η οικονομική κρίση στην εξαρτημένη αστική Ελλάδα. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια (2008-2012) το ΑΕΠ της Ελλάδας συρρικνώθηκε 20%. Η οικοδόμηση κατοικιών έπεσε γύρω στο 70%. Μόνο τα τελευταία 2 χρόνια οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 65% (εφημεριδα «Ναυτεμπορική» 7/8/12). Γενικά, το επίπεδο ζωής του λαού έχει πέσει περίπου 30% και σχεδιάζεται να πέσει κι άλλο, ίσως στο μισό!
Η άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεση έχει φέρει σε απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες. Η επίσημη ανεργία έφτασε το 25% μετά μισόν αιώνα! Ήδη αυξήθηκε 40% η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης και ο μισός πληθυσμός θα κρυώσει πολύ αυτό το χειμώνα.
Η συμμαχία του ντόπιου νεοφιλελεύθερου με τους επικυρίαρχους της μαύρης τρόικας προβάλει τα γνωστά αντιδραστικά-θατσερικά επιχειρήματα: «Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες», «Λίγο-πολύ όλοι κλέβουν», «Τρώγαμε πολύ και τώρα πρέπει να πληρώσουμε», «Η τρόικα θέλει το καλό μας και τάσσεται ενάντια στο λαϊκισμό των παροχών» κλπ. Την θατσερική προπαγάνδα ασκούν με επιμονή και φανατισμό αρκετοί γνωστοί δημοσιογράφοι, που έχουν κερδίσει πολλά από τα αφεντικά τους.

Καταστρέφουν οι λίγοι – πρέπει να φεύγουν από τους πολλούς

του Ν.Κοτζια
Ποια είναι η κύρια παραγωγική δύναμη μιας χώρας; η μηχανή ανάπτυξή της; Η απάντηση απλή: ο εργαζόμενος άνθρωπος με τα ταλέντα, την εργατικότητα, το δυναμισμό και την ελπίδα του! Τι έκανε το Κόμμα του Μνημονίου; Έσπασε την σπονδυλική στήλη των εργαζομένων. Παρήγαγε το αίσθημα της βαθύτατης αδικίας, της απελπισίας, του «μονοδρομικού» αδιέξοδου. Διέλυσε νομοθετικά την βάση ύπαρξης πολλών κοινωνικών ελευθεριών και κατήργησε δικαιώματα. Μείωσε δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις. Εκατομμύρια παραγωγικών ωρών χάνονται γιατί κάθε τρίτος έλληνας είναι άνεργος ή υποαπασχολείται. Άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσφέρουν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη αυτοκτονούν. Τα καλύτερα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό. Η χώρα χάνει ανθρώπους. Χάνει ταλέντα. Χάνει το μέλλον της, αλλά ουδείς εκ των κυβερνόντων νιώθει για κάτι υπεύθυνος.
Οι θέσεις της χώρας στο διεθνές πολιτικό σκηνικό υποχωρούν συνεχώς. Δεν διαθέτει φωνή στα διεθνή φόρα. Δεν έχει στρατηγική πλεύσης ως προς τα που πάει σήμερα ο κόσμος, ποια πρέπει να είναι η θέση της χώρας σε αυτόν...

Επιστολή του Πέδρο Αλμοδοβάρ προς τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Καμιά φορά συμβαίνει –ενώ είσαι σε πλήρη διαδικασία κατασκευής μιας ιστορίας- να εισβάλλει μέσα σου η αίσθηση ότι το σημαντικό είναι αυτό που συμβαίνει έξω, κάτι πολύ πιο σημαντικό από την ιστορία που εσύ δημιουργείς με προσοχή και εμμονή. Είναι γεγονός πως ο σύγχρονος άνθρωπος χρειάζεται μια μυθιστορηματική δόση σε καθημερινή βάση, χωρίς την οποία δεν θα κατάφερνε να ζήσει, αλλά επίσης είναι γεγονός πως σε πολλές περιπτώσεις τα μουγκρητά της πραγματικότητας που περνούν μέσα από τις τηλεοράσεις και τις οθόνες των υπολογιστών μας είναι τόσο ισχυρά που σε αφήνουν χωρίς ανάσα και με την αίσθηση πως μια ταινία είναι κάτι ασήμαντο αν την συγκρίνεις με αυτά.
Μου συνέβη την Τρίτη ενώ μόνταρα την δική μου ταινία κι ένα εντυπωσιακό τσουνάμι πολιτών βρυχόταν στην Πλατεία Νεπτούνο, για το δικαίωμα τους να διαφωνούν με τους πολιτικούς που λένε ότι τους εκπροσωπούν και βρίσκονταν σε σύσκεψη εκείνη την στιγμή στο Κογκρέσο...

Γκουρμέ Ανθρωποφάγοι

Αποτυπώματα Ημέρας... 
Όταν τα παλιότερα χρόνια υπέφερε κανείς, υπέφερε κατά μόνας αλλά τον βοηθούσε και ο όποιος περίγυρος. Σήμερα η δυστυχία κι η εξαθλίωση έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία του θεάματος. Είμαστε σε ζωντανή σύνδεση με τη δυστυχία του άλλου, μα ελάχιστα (;) μπορούμε να τον βοηθήσουμε. 
Του Αλέξη Καζαντζίδη
Ο σινιέ όρος «ανθρωπιστικές τραγωδίες» είναι άλλωστε το ακαδημαϊκό προκάλυμμα της επέλασης του «πολιτισμένου κόσμου» που τοκίζει τις δυστυχίες. Η ελεημοσύνη έρχεται να σπαράξει και το τελευταίο χιλιοστό αξιοπρέπειας. Χωρίς αξιοπρέπεια δεν μπορεί κάποιος να βγει απ’ την δική του τραγωδία και να ορθοποδήσει. Θα παραμένει πάντα υποχείριο του ελεήμονα που αυτάρεσκα σκουπίζει το χνώτο της ζητιανιάς απ’ τον καθρέφτη της καλοζωίας του.
Η εξουσία υπογραμμίζει την ανωτερότητά της με την ελεημοσύνη. Η ελεημοσύνη είναι ο βρυχηθμός του τέρατος που για να χορτάσει, κατασπαράζει την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ελεημοσύνη ξεθωριάζει το πιο ελεύθερο πνεύμα. Ο ελεήμων δέχεται την κατωτερότητα των πλασμάτων που ελεεί. Ο φτωχός είναι το απολίθωμα στο βαρέλι του πλούτου. Η ελεημοσύνη είναι ένα ελάχιστο ποσοστό υπεραξίας που ισοφαρίζει την ευθύνη και την ενοχή. Ο φτωχός είναι φτωχός γιατί είναι αβέβαιος και φοβισμένος. Είναι αποτέλεσμα επιδρομής.

«Καταπέλτης» για την ευρωπαϊκή πολιτική η έκθεση της Κομισιόν

Τραγική επιδείνωση της ανεργίας, κάθετη πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση, η οποία δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο, φθάνοντας τα 25,3 εκατομμύρια, ιστορικά υψηλό επίπεδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,6 εκατ. (+11,6%) σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2011.
Το ποσοστό ανεργίας 10,4% σε επίπεδο ΕΕ αυξήθηκε σε 17 κράτη μέλη και οι αποκλίσεις διευρύνθηκαν εκ νέου, αφενός μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τις καλύτερες επιδόσεις και αφετέρου μεταξύ των «περιφερειακών» χωρών.
Διαπιστώνεται πλέον πρωτοφανές χάσμα 20,6% μεταξύ του χαμηλότερου ποσοστού ανεργίας της ΕΕ (Αυστρία, με 4,5%) και του υψηλότερου (Ισπανία, με 25,1%).
Το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, στην Ελλάδα χάθηκαν 405.000 θέσεις απασχόλησης,...

LA PATRIA NUEVA ES CHAVEZ!


Liberation: Λιτότητα χωρίς τέλος στην Ελλάδα

                                                      Λιτότητα μέχρι να βγούμε από το ευρώ
Οσο ανεβαίνει το ποσό του πακέτου μέτρων στην Ελλάδα τόσο αυξάνεται η κοινωνική αναταραχή, γράφει σήμερα η εφημερίδα Liberation, η οποία αναφέρεται στην προχθεσινή μεγάλη διαδήλωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «απάντηση στη νέα μαζική δόση λιτότητας», όπως αναφέρει.
«Μένει να δούμε αν οι δανειστές θα επικυρώσουν το νέο πακέτο μέτρων τοοποίο συνδιάζει αποκρατικοποιήσεις με νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα» αναφέρει το δημοσίευμα.
Αυτό που δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα είναι οι διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Τρόικα, μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαίων, λέει η εφημερίδα. «Με ύφεση στο 7% η μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας μοιάζει με άπιαστο στόχο. Η βοήθεια 130 δισ. που δόθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Ελλάδα δεν φτάνει για τη χρηματοδότηση της χώρας.

Αντώνης Λιάκος: Πρέ­πει να α­πο­νο­μι­μο­ποιη­θεί ο ρό­λος που υ­πο­δύε­ται η ΧΑ

Ουκ ο­λί­γα εί­ναι τα δη­μο­σιεύ­μα­τα και οι δη­λώ­σεις της κυ­βέρ­νη­σης πε­ρί ο­μοιό­τη­τας των δύο ά­κρων. Τις τε­λευ­ταίες βδο­μά­δες γί­νε­ται μια προ­σπά­θεια ταύ­τι­σης της δρά­σης της Χρυ­σής Αυ­γής με την Αρι­στε­ράς και τα κι­νή­μα­τα. Η κυ­βέρ­νη­ση κά­νει λό­γο για α­νο­μία στην ο­ποία σκο­πεύει να δεί­ξει μη­δε­νι­κή α­νο­χή βά­ζο­ντας ως ταυ­τό­χρο­να πα­ρα­δείγ­μα­τα τις ρα­τσι­στι­κές ε­πι­θέ­σεις της Χρυ­σής Αυ­γής σε μι­κρο­πω­λη­τές με τους κα­τοί­κους της Χαλ­κι­δι­κής που α­ντι­στέ­κο­νται, τους φοι­τη­τές που κά­νουν κα­τα­λή­ψεις στα πα­νε­πι­στή­μια με τις φα­σι­στι­κές ε­πι­θέ­σεις ε­να­ντίον ο­μο­φυ­λό­φι­λων. Μι­λή­σα­με με τον ι­στο­ρι­κό Αντώ­νη Λιά­κο για τη «θεω­ρία» των δύο ά­κρων και για την α­να­γκαιό­τη­τα συ­γκρό­τη­σης ε­νός δη­μο­κρα­τι­κού α­ντι­φα­στι­κού με­τώ­που.
Συνέντευξη στην Ιωάννα Δρόσου.
Αυ­τή η συ­ζή­τη­ση πε­ρί της ο­μοιό­τη­τας των δύο ά­κρων -Χρυ­σή Αυ­γή και Αρι­στε­ρά- που φαί­νε­ται να την ευ­νο­εί και η κυ­βέρ­νη­ση, έ­χει κα­τά τη γνώ­μη σας κά­ποια βά­ση; Ή κά­ποια στό­χευ­ση;

H θεω­ρία των δύο ά­κρων α­φο­ρά μια γεω­γρα­φία του πο­λι­τι­κού χώ­ρου, και η γεω­γρα­φία του πο­λι­τι­κού χώ­ρου μάς ε­πι­βάλ­λει έ­ναν τρό­πο πο­λι­τι­κών συ­μπε­ρι­φο­ρών. Εκεί­νο που λέει εί­ναι «μην πά­τε στα ά­κρα, στοι­χη­θεί­τε στο κέ­ντρο». Από τη στιγ­μή που μια πο­λι­τι­κή διεκ­δι­κεί να εί­ναι το κέ­ντρο, ο με­σαίος χώ­ρος, η συ­νι­στα­μέ­νη δια­φο­ρε­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων, η σύν­θε­ση, α­πο­κτά έ­να δη­μο­κρα­τι­κό προ­βά­δι­σμα, για­τί η δη­μο­κρα­τία εί­ναι μια σύν­θε­ση α­πό­ψεων.

Διαπομπεύουν νεαρούς κατηγορούμενους διαδηλωτές

Μετά τη διαπόμπευση των εκδιδόμενων οροθετικών, ήρθε η σειρά τώρα των συλληφθέντων διαδηλωτών.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των εννέα ατόμων που συνελήφθησαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης. Από τις φωτογραφίες γίνεται φανερό ότι οι νεαροί συλληφθέντες έχουν κακοποιηθεί.
Να σημειωθεί ότι πριν και κατά τη διάρκεια των προχθεσινών συγκεντρώσεων συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων τα 10 είναι ανήλικοι.
Εις βάρος των ατόμων αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η δημοσιοποίηση αποσκοπεί κυρίως στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ίδιους. Τουτέστιν αναζητούνται καταδότες...

Ποτέ ξανά φασισμός!


Venceremos

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκλειστικό! Τα 24 νέα μέτρα του Στάθη

Υπερήφανη για τον εαυτό της σήμερα η στήλη (τις υπόλοιπες μέρες είναι απλώς υπερήφανη με τον εαυτόν της) φέρνει πρώτη και κατά αποκλειστικότητα στο φως της δημοσιότητας τα νέα και τελευταία μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση πριν πάρει τα επόμενα.
Τις πληροφορίες της στήλης ήλεγξαν και διασταύρωσαν οι κ.κ.Μεϊμαράκης, Βουλγαράκης, Λιάπης, Μαντέλης, Τσουκάτος και Πανταγιάς,τις βρήκαν σωστές και με παρέπεμψαν στην Κομαντατούρ για να λάβω άδεια δημοσίευσης (ντάνκε, μάιν Σίμος!)
Τα μέτρα διοχέτευσε στη στήλη ο κυρ Φώτης Κουβέλης σημειώνοντας τη διαφωνία του για τη συμφωνία του με δαύτα.
Ομως ας αφήσουμε τους προλόγους και ας μπούμε στο ψητό (που θα φάνε οι Γερμανοί). Ιδού τα νέα μέτρα:
1.«Τέλος δώρων δημοσίων υπαλλήλων - συνταξιούχων». Το αργότέλος των υπαλλήλων επιμηκύνεται, το άγριο τέλος των συνταξιούχων επισπεύδεται.
2. «Συνταξιοδότηση στα 67 έτη». Οποιος συνταξιούχος ζήσει στο εξής περισσότερο από πέντε έτη θα επιστρέφει στον κ. Μπομπ..., συγγνώμην στοιδιωτικοποιημένο Δημόσιο τη σύνταξή του προσαυξημένη κατά 23% - όσον και ο Φ.Π.Α. στις μπουγάτσες.

Ακριβαίνουν τα διόδια από τη Δευτέρα

Από 0,30 μέχρι 1,40 ευρώ ακριβότερα, αναλόγως κατηγορίας οχήματος, θα πληρώνουν τα διόδια οι οδηγοί από την 1η Οκτωβρίου, σε όλους τους σταθμούς της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με ανακοίνωση της φερώνυμης εταιρείας και βάσει σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Αναλυτικότερα, στο 1,70 ευρώ από 1,40 ευρώ μέχρι σήμερα αυξάνεται το κόστος των διοδίων για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα, ενώ για τα ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και με ύψος έως 2,20 μέτρων, το τίμημα διαμορφώνεται στα 2,40 ευρώ από 2 ευρώ.
Κατά ένα ευρώ θα αυξηθούν τα διόδια για τα φορτηγά, τα λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες (στα 6 ευρώ από 5 μέχρι σήμερα).

Στο Α.Σ. Αλιάρτου οι αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς του βουλευτή Γ. Σταθά

Με δύο επιπλέον αστυνομικούς στελεχώθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός Αλιάρτου αφού έγινε δεκτή από την ηγεσία του Σώματος η πρόταση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά ο οποίος παρεχώρησε τους αστυνομικούς που δικαιούταν να έχει.
Παράλληλα έπιασαν τόπο και οι «φωνές» της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας με αποτέλεσμα την τοποθέτηση και άλλων αστυνομικών στην Αλίαρτο με τον ο Α.Σ. να διαθέτει σήμερα επτά άτομα.
«Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες τις δημοτικής αρχής, η οποία με υπόμνημα που απέστειλε και στην προηγούμενη ηγεσία του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ, αλλά και την σημερινή, θέτοντας το έντονο πρόβλημα της έλλειψης δημόσιας ασφάλειας στην Αλίαρτο, καθώς ο αστυνομικός σταθμός δεν λειτουργούσε λόγω υποστελέχωσης, η ηγεσία της ΕΛΑΣ ανταποκρίθηκε και ενίσχυσε τον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης.

«Ρήτρα απόκλισης» από την πραγματικότητα...

Προφανώς τα μάθατε, η κυβέρνηση των... τριών συμφώνησε μετά του εαυτού της για το πόσα ακόμη θα βουτήξουν από μισθωτούς και συνταξιούχους προκειμένου να διαβιβαστούν ακαριαία στους εντιμότοτους εταίρους τοκογλύφους και πιστωτές. Για την ακρίβεια, οι τρεις συμφώνησαν στην μόνιμη και με κάθε ευκαιρία αφαίμαξη των μισθωτών και των συνταξιούχων, των οποίων το ήδη πενιχρό εισόδημα τοποθετείται δια βίου στο σεντούκι των τοκογλύφων. Όποτε δε βγαίνουν τα νούμερα θα αδειάζουν οι τσέπες (μας). Με απλά λόγια, αυτοί οι τρεις κέρδισαν ότι κέρδισαν στις εκλογές με σύνθημα την επαναδιαπραγμάτευση και την υπόσχεση «κανένα νέο μέτρο σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων». Και έκτοτε κυβερνούν από κοινού και διαβουλεύονται μεταξύ τους για τα μάτια του κόσμου , προφανώς γιατί εκτιμούν ότι μπορούν να πουλάνε το παραμύθι επ άπειρον. Προφανώς, και για την ώρα τουλάχιστον, μπορούν βάσιμα να υποστηρίξουν ότι ο κόσμος «μασάει» την παραμύθα...

Ευτυχώς που η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστική!


left

Το ξεπούλημα συνεχίζεται - Στον Λάτση το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης για 90 χρόνια

Στην εταιρία Lamda ΔΟΜΗ Α.Ε., 100% θυγατρική της Lamda Development και συμφερόντων Σπύρου Λάτση, περνά το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) για 90 έτη, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.
Το άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα ανέρχεται σε 81 εκατ. ευρώ, ενώ - ανάλογα με τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα εντός των προσεχών 50 ετών - το Δημόσιο θα εισπράξει επιπλέον έως και 32,4 εκατ. ευρώ. Η υπογραφή των συμβατικών κειμένων και η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος θα ολοκληρωθεί μετά τον προ-συμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το χρονικό του ξεπουλήματος
Το 2006 η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ., προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης τμήματος του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (I.B.C.) στον όμιλο Λάτση, μέσω της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, με σκοπό την ίδρυση εμπορικού κέντρου-πολυκαταστήματος.

Το «Εστέλ» πλέει κατά του αποκλεισμού της Γάζας

Ένα σύντομο βίντεο όπου μέλη των πρωτοβουλιών που στηρίζουν το διεθνές εγχείρημα του «Εστέλ», μιλούν για την νέα αποστολή που σκοπό έχει, για μια ακόμα φορά, να αναδείξει το θέμα του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, η οποία συνεχίζεται για έκτο έτος.

Φίλοι απο την ΔΗΜΑΡ...

Φίλοι απο την ΔΗΜΑΡ, κλείστε το το μαγαζί είναι ξεπουλημένο...είναι πιο σάπιο απο το ΠΑΣΟΚ ακόμα.....εσείς οι αντιμνημονιακοί -γιατί έτσι κ σ αυτή την βάση μιλούσατε καιρό πριν τις εκλογές κ είσαστε κ οργισμένοι για το ξεπούλημα της χώρας κ την αλητεία των μνημονίων.... Τι συμβαίνει κ ξαφνικά ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ κ από τον Σαμαρά; δεν ξέρατε ότι ο Σαμαράς ήταν δεξιός κ άρα λέει ναι στις ιδιωτικοποιήσεις; δεν ξέρατε ότι ο Σαμαράς είναι της ελεύθερης αγοράς κ των μεγάλων συμφερόντων; δεν είδατε την προδοσία των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ; δεν είδατε το φτύσιμο κ την φυγή που επιχειρήσαμε μαζικά η βάση; τι καταλάβατε απ όλα αυτά; ότι εσείς στην ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσετε το ξεπούλημα κ την αποδόμηση την κοινωνίας καλύπτοντας τα κενά του ελάχιστου πασοκ πια κ θ αποτελείτε το αριστερό άλλοθι της Νέας Δημοκρατίας για να μπορεί να περάσει τα μέτρα; ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΦΙΛΟΙ, ΜΕΛΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ;...

71 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ: Αστείρευτη πηγή έμπνευσης

Το ΕΑΜ μας έσωσε απ’την πείνα, θα μας σώσει κι από τη σκλαβιά»
(από τραγούδι για το ΕΑΜ)
Η 71η επέτειος ίδρυσης του ΕΑΜ (27-9-1941) συνοδεύεται από εξαιρετικά επίκαιρα πολιτικά μηνύματα και διδάγματα για την ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς και την οργάνωση των λαϊκών αγώνων.
Είναι ευκαιρία να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές του μεγάλου εκείνου απελευθερωτικού κινήματος, οι οποίοι αγωνίστηκαν με ηρωισμό και αυτοθυσία για «ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά».
Να αναδείξουμε τη μεγάλη συμβολή του ελληνικού λαού στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον φασισμό και στην αντιφασιστική νίκη των λαών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Να επαναδιακηρύξουμε «Ποτέ πια πόλεμος - Ποτέ πια φασισμός».
Να θυμηθούμε ότι απέναντι στη βία και την τρομοκρατία του φασισμού υπήρξαν εκείνοι σε όλη την Ευρώπη που συμβιβάστηκαν ή συνεργάστηκαν με τους κατακτητές (κυρίως οι άρχουσες τάξεις), συμμετέχοντας σε κυβερνήσεις κουίσλινγκ και σε τάγματα δωσίλογων. Ορθώθηκαν, όμως, σε όλη την Ευρώπη και μεγάλα αντιφασιστικά και απελευθερωτικά κινήματα, που, μαζί με την αντιχιτλερική συμμαχία και την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης, οδήγησαν στη συντριβή του χιτλεροφασισμού και στην άνευ όρων παράδοσή του στις 8-9 Μαΐου 1945.

Το πανεπιστήμιο θα φάει το παλάτι (;) Του Θέμη Τζήμα

Η φράση αποδίδεται στο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Για την ακρίβεια του αποδίδεται η φράση “το σπίτι αυτό θα φάει το σπίτι εκείνο”, εννοώντας το πανεπιστήμιο και το παλάτι αντίστοιχα. Είναι αλήθεια ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια πολλές φορές τον δικαίωσαν. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τις φοιτητικές εξεγέρσεις επί χούντας, με κυριότερες αυτές της Νομικής και του Πολυτεχνείου, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερες και ξεκινούν από τη Βαυαροκρατία ακόμα. Το φοιτητικό κίνημα συγχρονίστηκε και έδρασε ως πρωτοπορία του ευρύτερου λαϊκού κινήματος σε όλες τις κρίσιμες ιστορικές φάσεις.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάθε καθεστώς και κυβέρνηση που συγκρούστηκε με το λαό πολέμησε και το φοιτητικό κίνημα. Ίδια ήταν πάντοτε από τέτοιου είδους ηγεσίες η αντιμετώπιση και όσων πανεπιστημιακών δασκάλων- όχι πολλών συνήθως και δυστυχώς- τολμούσαν να έρθουν σε ρήξη με το κατεστημένο.
Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους της επίθεσης που έχει δεχτεί το δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, με ιδιαίτερη μάλιστα ένταση εν μέσω κρίσης. Οι δυσφημηστικές επιθέσεις προς φοιτητές, πανεπιστημιακούς και πρυτανικές αρχές που δε δέχτηκαν να ...

Η κερδοσκοπία της ΕΚΤ σε βάρος της Ελλάδας ...

“ ... και ο μονόδρομος της διαγραφής μέρους του δημόσιου χρέους της χώρας ”
Του Σήφη Μαμουνάκη

Εν όψει λήψης των νέων μέτρων συχνά πυκνά ακούμε το εξής: Τα μέτρα είναι απαραίτητα για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μόλις αυτό συμβεί θα πάρουμε την δόση των 31 δις € και με δεδομένο ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να αλλάζει, σταδιακά η χώρα θα βγαίνει από την ύφεση. Ενδεικτικό μας λένε είναι ότι ήδη για τον μήνα Αύγουστο είχαμε πλεόνασμα. Ας δούμε λοιπόν τι λένε οι επίσημοι αριθμοί. Το πλεόνασμα που είχαμε οφείλεται στην περικοπή 2,4 δις ευρώ πρωτογενών δαπανών στο οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος αυτού του χρόνου.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Στη χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση με 21 ψήφους υπέρ και 6 λευκά το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις.
1) Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει τα βάρβαρα – αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της την επόμενη εβδομάδα:
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τη Δευτέρα το βράδυ 1η Οκτώβρη ξεκινά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα», όλα τα μέσα που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει στη φαρέτρα του.
Ταυτοχρόνως, για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ να συνεδριάσει άμεσα και να κάνει το χρέος της που δεν είναι άλλο από τον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων ΕΓΚΑΙΡΑ.

ΙΚΑ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ!

ΣΤΟ 1,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η «ΤΡΥΠΑ»!
ΣΧΕΔΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΟ ΕΤΑΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ

Το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, το ΙΚΑ, θα χρειαστεί πρόσθετη δημόσια χρηματοδότηση ύψους 1,4 δισ. ευρώ προκειμένου να ανταποκριθεί στις φετινές υποχρεώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υπαλλήλων του ΙΚΑ Ν. Χατζόπουλος σε συνέδριο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.
«Απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους», τόνισε, ενώ προειδοποίησε ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα το 2013, εξαιτίας της μείωσης των εσόδων του Ταμείου λόγω της μείωσης της απασχόλησης αλλά και του αναμενόμενου αυξημένου αριθμού των συνταξιούχων.
Ήδη, κατά το πρώτο 8μηνο του τρέχοντος έτους, το ΙΚΑ έχει λάβει το 87,9% (!) της κρατικής επιχορήγησης.

Βελούδινο διαζύγιο; Tου Γιάνη Βαρουφάκη

Άλλη μια φορά, οι ηγέτες της Ευρωζώνης κατήργησαν στην πράξη τα όποια οφέλη υποσχέθηκε μια πρότερη απόφασή τους σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.
Θυμάστε τον περασμένο Ιούνιο πως οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Ισπανίας, επικουρούμενοι από τον νεο-εκλεγέντα, τότε, γάλλο Πρόεδρο, έδωσαν τον ευγενή αγώνα για να γίνει αποδεκτή η αρχή της αποσύνδεσης της κρίσης δημόσιου χρέους από την τραπεζική κρίση; Σε πείσμα της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία φάνηκε να υποχωρεί, οι κκ. Monti, Rajoy και Hollande «πέρασαν» την απλή ιδέα της άμεσης επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το EFSF-ESM, χωρίς την καταγραφή αυτών των κεφαλαίων στο δημόσιο χρέος των χωρών όπου εδράζουν οι εν λόγω τράπεζες. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, έπρεπε (όπως είναι θεμιτό) η επιτήρηση των τραπεζών να φύγει από τους εθνικούς θεσμούς και να μεταφερθεί στο «κέντρο», π.χ. στην ΕΚΤ, στην EBA (European Banking Authority) και στο ίδιο το EFSF-ESM.

Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται

Σε μια περίοδο κατά την οποία η ιθύνουσα πολιτική - κοινωνική τάξη αντιμετωπίζει τη δικαιολογημένη λαϊκή οργή για την κρίση και καιροφυλακτεί η ακροδεξιά λαϊκιστική ισοπέδωση, σύμφωνα με την οποία "όλοι τα πιάνουν", επείγει η άμεση διερεύνηση καταγγελιών για συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις διαφθοράς.
Γιατί χρειάστηκε, άραγε, ενάμισης χρόνος ώστε το ΣΔΟΕ να ερευνήσει την υπόθεση στην οποία φέρεται αναμεμειγμένος ο πρόεδρος της Βουλής; Γιατί χρειάστηκε η αλληλογραφία με τις καταγγελίες (ακόμη κι αν δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένες) να πηγαινοέρχεται στους διαδρόμους του Μαξίμου και της Βουλής, αντί να σταλούν εξ αρχής στη Δικαιοσύνη; Και οι πολίτες πόσο μπορούν να εμπιστεύονται θεσμούς όπως το ΣΔΟΕ, που βραδυπορεί ή δεν διαθέτει εγγυήσεις λειτουργικής ανεξαρτησίας, συχνά εκτεθειμένο για ενέργειες κομματικής σκοπιμότητας και ιδιοτέλειες στελεχών του; Πώς να πειστεί ο πολίτης για τη γνησιότητα των εκτός ορίου αντιδράσεων του προέδρου της Βουλής, όταν διακρίνει συμπεριφορές, εκνευρισμούς και απειλές που προέρχονται από τον κόσμο της νύχτας;

Πότε θα Κάνει Ξαστεριά

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ



Η Γερμανία αποφασίζει για την πρωτοκαθεδρία της...

Toυ Νίκου Κοτζιά
Η πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας ως προς τα ασφαλιστικά μέτρα, επέτρεψε στη Γερμανία, πρώτον, τη συμμετοχή της στον Μηχανισμό Σταθεροποίησης (ΜΣ). Θυμίζω ότι αυτός φτιάχτηκε μετά από δική της πρόταση και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της. Δεύτερον, ανέθεσε στο Γερμανικό κοινοβούλιο την απόφαση για κάθε μελλοντική αύξηση των κεφαλαίων συμμετοχής της Γερμανίας στον μηχανισμό. Τρίτον, αποφάσισε ότι η...
γερμανική βουλή δικαιούται να έχει συνεχή πληροφόρηση από το μηχανισμό. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το ιδρυτικό του μηχανισμού προβλέπει δεσμευτικά ότι η διοίκηση και οι υπάλληλοι του, δεν θα παρέχουν πληροφόρηση σε πρόσωπο ή θεσμό εκτός του μηχανισμού. Τέλος το Συνταγματικό Δικαστήριο απεφάσισε ότι θα εξετάσει στην κύρια δίκη, τον Οκτώβριο τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μάλιστα, χαρακτήρισε τις αγορές κρατικών ομολόγων που πράττει η τελευταία, ιδιαίτερα εκείνες στη δευτερογενή αγορά, ως παράνομες. Με άλλα λόγια πιθανό να ανακαλέσει τον μοναδικό συμβιβασμό που αναγκάστηκε να κάνει η Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Σημαντικοί γερμανοί συνταγματολόγοι προβλέπουν ότι η απόφαση στην τακτική δίκη θα προτρέπει τη Γερμανία σε προσφυγή στο Δικαστήριο της ΕΕ ενάντια της ΕΚΤ!

Αθήνα καλεί Τεχεράνη!

Δεν νομίζω ότι αντέχει ούτε στην κοινή λογική, ούτε σε σοβαρή κριτική η υπόθεση της σύλληψης του Γέροντα Παστίτσιου. Έχουν γραφτεί άλλωστε τόσα και έχουν ειπωθεί ακόμη περισσότερα. Δεν θα μιλήσω ούτε για ελευθερία του λόγου, ούτε για ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε για Δημοκρατία. Τίποτα από όλα αυτά... Έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα που οικοδομούν με θρησκευτική ευλάβεια οι δύο τρόικες, δεν πολυκαταλαβαίνουν από αυτά...
Ωστόσο, η όλη υπόθεση μου έδωσε μια καταπληκτική ιδέα, που σίγουρα θα αρέσει στο χριστεπώνυμο πλήθος, το οποίο δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε θέματα πίστεως και θρησκείας: Αφού το θρησκευτικό μας αίσθημα είναι τόσο εύθραυστο και τόσο ετοιμόρροπο, ώστε να κινδυνεύει από μια σατιρική ιστοσελίδα στο facebook, πού πόσους φίλους θα είχε ώστε να συνιστά κίνδυνο για τα χρηστά μας ήθη, φανταστείτε πόσο κινδυνεύει από την καθημερινή βλασφημία που καθ΄έξιν και κατά συρροήν διαπράττει ένα μεγάλο μέρος των ευσεβών – κατά τα λοιπά – Χριστιανών, που βρίζει τα Θεία! Εκπληκτική η ιδέα μου, έτσι;
Στο εξής λοιπόν, και τώρα που ξέρω ότι ζούμε σε θεοκρατικό καθεστώς, ότι σε αυτά τα θέματα η εισαγγελία έχει ταχύτατα αντανακλαστικά..

Αλληλεγγύη!.


Η δήλωση Μεϊμαράκη άργησε και χάθηκε το σύνθημα της πορείας...

Μεϊμαράκης: «Όταν εγώ βγάζω το κοστούμι ξεκινάω από το παντελόνι»
Αυτή τη δήλωση έκανε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχετικά με την υπόθεση «Καρούζου» και τις αποκαλύψεις του Νίκου Χατζηνικολάου.
Όταν κάποια στιγμή ρωτήθηκε για ένα θέμα ο κ. Μεϊμαράκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει λέγοντας πως «δεν μπορώ να μιλήσω γιατί φοράω το κοστούμι του Προέδρου της Βουλής».
Όταν οι δημοσιογράφοι τον παρότρυναν «να βγάλει το κοστούμι του Προέδρου για λίγο» και να μιλήσει, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε με νόημα πως «όταν εγώ βγάζω το κοστούμι ξεκινάω από το παντελόνι»...
Κρίμα! Αν το είχε πει πιο νωρίς, θα ακουγόταν και ως σύνθημα στην απεργιακή κινητοποίηση:

Κυβέρνηση στο καναβάτσο

Η σημερινή απεργία σηματοδοτεί την επιστροφή της κοινωνικής οργής για το Μνημόνιο στον δημόσιο χώρο. Επί τρεις μήνες μετά τις εκλογές, η κοινωνία αποσβολωμένη παρακολουθούσε τους συγκυβερνώντες αρχηγούς να οικοδομούν μια πολιτική ενάντια στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και έξω από τις προγραμματικές δηλώσεις τους, με τον ισχυρισμό ότι άλλαξαν οι συνθήκες...
Η απεργία γίνεται σε μια περίοδο που επανεμφανίζεται το πολιτικό κενό. Η κρίση νομιμοποίησης επιδεινώνεται από τις καταγγελίες για εμπλοκή πρωτοκλασάτων πολιτικών του Μνημονίου σε ύποπτες συναλλαγές. Ακόμη κι αν επιχειρηθεί να αξιοποιηθούν τα σχετικά δημοσιεύματα και να δρομολογηθεί επιλεκτική επιχείρηση "καθαρά χέρια", τίποτα δεν θα είναι δυνατόν να ελεγχθεί, όπως πιθανώς σχεδιάζεται. Στην πολιτική κρίση θα βαρύνει καταλυτικά η αμφισβήτηση της ηθικής.
Η κυβερνητική προπαγάνδα σκοντάφτει στην πραγματικότητα. Οι αριθμοί του Μνημονίου δεν βγαίνουν. Ακόμη και οι τροϊκανοί, ιδιαιτέρως το ΔΝΤ, παραδέχονται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ότι τα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία. Ήδη από χθες άρχισαν τα σενάρια για μέτρα 20 και 30 δισ. ευρώ! Συνεπώς, εν ονόματι ποιας προοπτικής ζητούνται νέες θυσίες σήμερα από τους πολίτες;

Γ.Σ.Ε.Ε...


Ναζί, η Ιστορία προειδοποιεί...

To «Ναζί, η Ιστορία προειδοποιεί» (The Nazis: A Warning from History) είναι ένα ντοκιμαντέρ του 1997, παραγωγής BBC, στο οποίο παρουσιάζεται η γέννηση, η άνοδος και η πτώση του Αδόλφου Χίτλερ και του ναζισμού.
Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αρχειακό υλικό, αλλά και συνεντεύξεις με αυτόπτες μάρτυρες, αναλυτές και ιστορικούς. Το ντοκιμαντέρ είχε προβληθεί σε έξι επεισόδια.

Απίστευτη φωτογραφία από τις διαδηλώσεις στην Ισπανία, κάνει το γύρο του Facebook

Μια μοναδική εικόνα από τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Ισπανία για τα μέτρα λιτότητας κάνει εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του Facebook.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται εστιάτορας στη Μαδρίτη ο οποίος φωνάζει σε αστυνομικό....