Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

Σε μάχη κατά των τζιχαντιστών καλεί όλους τους Kούρδους το PKK

To Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) κάλεσε όλους τους Κούρδους να αγωνιστούν ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι επέκτειναν την προέλασή τους κουρδικές περιοχές του Ιράκ.
«Όλοι οι Κούρδοι στο Βορρά, την Ανατολή, το Νότο και τη Δύση πρέπει πρέπει να εξεγερθούν εναντίον της επίθεσης σε Κούρδους στη Σιντζάρ (στο Βόρειο Ιράκ)» ανέφερε το PKK σε διαδικτυακή ανακοίνωσή του.
«Όλες οι κουρδικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να λάβουν μέρος σε αυτήν την αντίσταση, χέρι με χέρι. Όταν Κούρδοι δέχονται επίθεση, πρέπει να δείξουμε στους επιτιθέμενους ότι θα βρουν όλους τους Κούρδρους εναντίον τους» προσθέτει το PKK.

Την ίδια ώρα οι πεσμεργκά (Κούρδοι μαχητές), προετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους στο βόρειο Ιράκ εναντίον των τζιχαντιστών, οι οποίοι την Κυριακή έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τρεις πόλεις αλλά και το φράγμα της Μοσούλης.
«Θα τους επιτεθούμε μέχρι να έχουν εξοντωθεί πλήρως και δεν θα δείξουμε έλεος» είπε κούρδος αξιωματούχος. «Τους δώσαμε αρκετές ευκαιρίες και θα πάρουμε πίσω ακόμη και τη Μοσούλη. Πιστεύω τις επόμενες 48 με 72 ώρες» πρόσθεσε ο ίδιος. Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες ότι κούρδοι μαχητές από τη Συρία έχουν φτάσει στο Ιράκ για να ενισχύσουν τους Κούρδους. Επιπλέον ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι διέταξε σήμερα την Πολεμική Αεροπορία της χώρας να υποστηρίξει τους Κούρδους μαχητές.
tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια: