Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Γιατί οι δεξιοί λαϊκιστές να επιστρέψουν στη ΝΔ;

Της Μαρίνας Μάνη
Ανάβουν τα αίματα στη «δεξιά πολυκατοικία» για το αν και ποιοί πρώην ένοικοι της ΝΔ που αποχώρησαν από αυτήν κατά καιρούς πρέπει να επιστρέψουν στο όνομα της πανστρατιάς εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναμενόταν, διαχώρισε τη θέση του από το γενικό προσκλητήριο των ημερών, με την ηχηρή επισήμανση: «δεν μπορώ να διανοηθώ πως εκείνοι που άρθρωσαν λαϊκίστικο λόγο θα επιστρέψουν στη Ν.Δ.»
Παρεμβαίνοντας και δημοσίως στο θέμα (μέσω του Mega) απέφυγε να μπει «σε ονοματολογία», τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να καθίσει στα ίδια έδρανα με «κάποιους που επέλεξαν να φύγουν και να κάνουν δικούς τους κομματικούς σχηματισμούς».
Και για να μην μείνουν αμφιβολίες, πρόσθεσε: «Από τα δεξιά της Ν.Δ. αρθρώθηκε ένας λόγος αναχρονιστικός, παλαιοκομματικός και εγώ πιστεύω ότι δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτό. Κάποιοι από αυτούς που έφυγαν έκαναν καλό στη Νέα Δημοκρατία».

Κάλεσμα και από Κύρτσο

Η... ρουκέτα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης (και άτυπου εκπροσώπου των «φιλελεύθερων» της ΝΔ) εκτοξεύτηκε λίγες ημέρες μετά τις προσκλήσεις επιστροφής στα κομματικά πάτρια που απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αδωνις Γεωργιάδης, με αποδέκτες τον Γιώργο Καρατζαφέρη (αρχικά) και στη συνέχεια τους Πάνο Καμμένο, Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Ζώη.
Την επιστροφή του προέδρου του ΛΑΟΣ υποστήριξε (επίσης δημοσίως) και ο Μάκης Βορίδης, ενώ στους υπέρ εμφανίσθηκε χθες και ο (ευρωβουλευτής, πλέον) Γιώργος Κύρτσος, με την επισήμανση ότι «πρόκειται για σύνθετη πολιτική άσκηση που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον» προκειμένου να περιοριστεί η μετακίνηση απογοητευμένων ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς στη Χρυσή Αυγή.

Καρατζαφέρης καλεί Βύρωνα, Πάνο και Νικήτα

Ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης, μέσα από συνεχείς δηλώσεις και συνεντεύξεις τις τελευταίες ημέρες, διευκρινίζει ότι δεν προτίθεται να «επιτρέψει» στη ΝΔ αλλά να «συμπράξει» μαζί της – στη γνωστή λογική ότι ο αστικός χώρος πρέπει να αντιμετωπίσει ενωμένος ...τον κακό λύκο, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χθες μάλιστα έκανε κι ένα βήμα παραπάνω: χωρίς να έχει τελεσφορήσει η δική του «συστράτευση» με τη ΝΔ, απηύθυνε...πρόσκληση επιστροφής στους Π.Καμμένο, Β. Πολύδωρα και Νικήτα Κακλαμάνη «για να ενδυναμώσουμε».

Κι έπεται συνέχεια...

capital.gr
φωτο media soup


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: