Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Φωνή οργής κατά του Ισραήλ απο 327 Εβραιους επιζώντες του Ολοκαυτώματος για τη σφαγή στη Γάζα

Με μία ανοιχτή επιστολή στους New York Times 327 επιζώντες του Ολοκαυτώματος καταδικάζουν την στρατιωτική επιχείρηση «Προστατευτική Παρυφή» των ισραηλινών Δυνάμεων Ασφαλείας που ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου με την χερσαία επέμβαση στην Λωρίδα της Γάζας.
Στο συγκλονιστικό κείμενο που φέρει τις υπογραφές και των 327 επιζώντων και απογόνων θυμάτων των ναζιστών, καταδικάζεται η «σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα» και γίνεται έκκληση για οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ.
Αφορμή για την συγγραφή της επιστολής ήταν κείμενο που έγραψε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης για την προσφορά του στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και συγγραφέας, Ελί Βιζέλ, ο οποίος κατηγόρησε τη Χαμάς ότι θυσιάζει παιδιά και συνέκρινε την οργάνωση με τους Ναζί.
Oι υπογράφοντες κατηγορούν τον Βιζέλ ότι κακοποιεί την ιστορία με σκοπό να δικαιολογήσει τις ενέργειες του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.
Επισημαίνουν, δε, πόσο οργισμένοι είναι μαζί του καθώς με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να δώσει άφεση αμαρτιών στους Ισραηλινούς.
Την ίδια στιγμή, οι επιζώντες κατηγορούν τις ΗΠΑ που ενισχύουν το Τελ Αβίβ στην επιχείρηση του κατά των Παλαιστινίων, άλλα και τις χώρες της Δύσης καθώς προστατεύουν το Ισραήλ από την αποδοκιμασία.
«Η γενοκτονία ξεκινά με τη σιωπή του κόσμου», τονίζουν στην επιστολή τους οι 327 πολίτες εβραϊκής καταγωγής, ενώ ολοκληρώνουν την επιστολή διαμαρτυρίας τους λέγοντας πως το σύνθημα πρέπει να είναι: «ποτέ ξανά».
epistolievraioigallery
Ολόκληρη η επιστολή:
«Οι Εβραίοι επιζώντες και οι απόγονοι των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και των θυμάτων της γενοκτονίας των Ναζί ομόφωνα καταδικάζουμε τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, την κατοχή και τους εποικισμούς στην ιστορική Παλαιστίνη. Επιπλέον, καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που χρηματοδοτούν το Ισραήλ για να συνεχίσει την επίθεση και τις δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν τη διπλωματία για να προστατεύσουν το Ισραήλ από την αποδοκιμασία. Η γενοκτονία ξεκινά με την σιωπή από τον κόσμο.
Εχουμε θορυβηθεί από την ακραία, ρατσιστική υποβάθμιση της ανθρώπινης αξίας των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κοινωνία, που έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. Στο Ισραήλ, οι πολιτικοί και οι αυθεντίες των Times of Israel και της Jerusalem Post κατηγόρησαν τους Παλαιστινίους για γενοκτονία, ενώ οι δεξιοί Ισραηλινοί υιοθετούν μία νεοναζιστική νοοτροπία.

Επιπλέον, είμαστε αηδιασμένοι και εξοργισμένοι από την κακοποίηση της ιστορίας από τον (νομπελίστα) Ελί Βεζέλ, ο οποίος επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: δηλαδή την προσπάθεια του Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα και να δολοφονήσει πάνω από 2.000 Παλαιστινίους, εκ των οποίων εκατοντάδες παιδιών.

Τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς καταφυγίων του ΟΗΕ, νοσοκομεία, πανεπιστήμια. Τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει την στέρηση των ανθρώπων από τον ηλεκτρισμό και το νερό.

Πρέπει να ακουστεί η φωνή μας και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας ώστε να τερματιστεί ο ρατσισμός σε όλες του τις μορφές, συμπεριλαμβανομένης και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Ζητούμε την άμεση άρση του αποκλεισμού στη Γάζα. Ζητούμε το πλήρες οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ. "Ποτέ ξανά", πρέπει να σημαίνει "ποτέ ξανά για κανέναν"».
ysterografonews.gr
via anemosantistasis

Δεν υπάρχουν σχόλια: