Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Είδες η ΔΕΗ;...

* Ιατροδικαστής: Η διακοπή ρεύματος για το χαράτσι οδήγησε στον θάνατο την ηλικιωμένη καρδιοπαθή στα Χανιά
* Μεγαλόπολη: Κάθε Αύγουστο και μια θανατηφόρα ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο της ΔΕΗ. Προχθές εργαζόμενος 42χρονος πατέρας άφησε την τελευταία του πνοή επιδιορθώνοντας πεπαλαιωμένο υλικό
Απογοητευτική εικόνα, προς τα μέσα και προς τα έξω, για την οποία ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική, εμφανίζει η ΔΕΗ. Τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της έχουν οδηγήσει την εταιρεία σε τεχνολογική υποβάθμιση και χαλάρωση των κανόνων αντιμετώπισης των εργασιακών κινδύνων, με αποτέλεσμα μεγάλες ενεργειακές μονάδες, όπως αυτή στη Μεγαλόπολη, να λειτουργούν με κίνδυνο για τη ζωή των εργαζομένων, οι οποίοι αναγκάζονται να ανακαλύπτουν "πατέντες λειτουργίας". Τα τρία τελευταία χρόνια, τον Αύγουστο, έχουν χάσει τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα τρεις εργαζόμενοι.
Προς τα έξω η εικόνα της ΔΕΗ δέχεται ισχυρά πλήγματα, καθώς η διακοπή ρεύματος εξαιτίας αδυναμίας πληρωμής του ειδικού τέλους (χαράτσι) προκαλεί προβλήματα σε ηλικιωμένους και ασθενείς. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή η διακοπή ρεύματος οδήγησε στον θάνατο την κατ' οίκον νοσηλευόμενη καρδιοπαθή στα Χανιά.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: