Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΕΦΑΠΑΞ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 50%

Παγώνουν οι πληρωμές για όσους βγήκαν σε σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά προκειμένου να καθοριστεί ο συντελεστής βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 30.000 δικαιούχοι τόσο από τον Δημόσιο όσο και από τον Ιδιωτικό Τομέα που είναι ήδη στο περίμενε εδώ και ένα χρόνο θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ ακόμη έως ότου πάρουν τα χρήματα που τους αναλογούν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» δεν είναι γνωστό το πότε αλλά το πόσο θα είναι το εφάπαξ καθώς τα Ταμεία περιμένουν τον συντελεστή βιωσιμότητας καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους μαθηματικούς τύπους που έχουν ώστε να μπορέσουν να δώσουν εφάπαξ.


Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο με βάση τους νέους μαθηματικούς τύπους να υποστούν μειώσεις που μπορεί να φτάσουν έως και το 50%. Πάντως οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν το σενάριο της καταβολής των εφάπαξ σε δόσεις, έτσι ώστε να μειωθούν οι απώλειες για τους δικαιούχους όμως σε πολλές περιπτώσεις μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους θα χρειαστεί να περάσουν από 2 ως και 4 χρόνια.
πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: