Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Μ. Μαυροτσουπάκης: Η Κρύα Βρύση αφουγκράζεται την Καλή Συκιά - Δυο μαρτυρικά χωριά του Αγίου Βασιλείου

Γράφει ο Μανόλης Γλέζος σε άρθρο του για τις υποχρέωση της Γερμανίας προς την Ελλάδα:<<Αν το πέρασμα των χρόνων ακύρωνε αρχές και αξίες, αν μετέβαλε το ΗΘΟΣ των ανθρώπων, τότε οι τραγωδίες του Σοφοκλή, του Αισχύλου ή του Ευριπίδη δεν θα έλεγαν σήμερα τίποτα σε κανέναν. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δεν μπαγιατεύουν, που δεν παραγράφονται, που δεν γερνούν καν. Και το δίκαιο είναι ένα από αυτά. Αν σήμερα, με όλο το βάρος των 90 χρόνων μου, συνεχίζω αυτόν τον αγώνα, είναι γιατί θεωρώ δίκαιο και για τη Γερμανία και για την Ελλάδα να επιστρέψει η
πρώτη όσα οφείλει στη δεύτερη. Και προσέξτε κάτι. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να μιλάω για ΕΚΔΙΚΗΣΗ.>>
Μ΄ αυτό ξεκινάω την παρουσίαση της χθεσινής βραδιάς στην πλατεία της Κρύας Βρύσης που έγινε από τον πολιτιστικό σύλλογο της Κρύας βρύσης <<Οι 35 Εθνομάρτυρες>> γιατί δείχνει το μέγεθος του ανθρώπου και την ευθύνη που συναισθάνεται σαν πολιτικός.
κρύα βρύση μαυροτσουπάκης καλή συκιά ντοκιμαντέρ προβολή
Σήμερα 70 χρόνια από την ναζιστική θηριωδία, οι μνήμες παραμένουν νωπές στους ανθρώπους που έζησαν την Γερμανική θηριωδία και με την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ των αγωνιστών δημοσιογράφων Μανόλη Παντινάκη και Γιάννη Κανελάκη στην πλατεία της Κρύας Βρύσης ανέδειξαν και υπενθύμισαν το μέγεθος των καταστροφών της γερμανικής κατοχής και την υποχρέωση που έχουν οι Γερμανικές κυβερνήσεις απέναντι στην χώρα μας.. 
Στην πλατεία του χωριού, που πριν 70 χρόνια διαδραματίστηκαν τα φοβερά γεγονότα της 22ας Αυγούστου του ΄44, ο πολιτιστικός Σύλλογος της Κρύας Βρύσης, επέλεξε να παρουσιάσει το έργο των εξαίρετων δημοσιογράφων και να φέρει στη θύμηση των παλαιότερων όσα διαδραματίστηκαν στο χωριό μας, αλλά και να μάθουμε εμείς νεώτεροι, το μέγεθος της θηριωδίας του Ναζισμού στη χώρα μας και να παραδειγματιστούμε από τα φαινόμενα του Νεοναζισμού που παρουσιάζονται στην πατρίδα μας .
κρύα βρύση μαυροτσουπάκης καλή συκιά ντοκιμαντέρ προβολή
Οι κάτοικοι πολλοί, βουβοί, παρακολούθησαν για τριάντα λεπτά την παρουσίαση των γεγονότων της Καλής Συκιάς, και έφεραν στο μυαλό τους απόντες χωριανούς που σήμερα τιμούμε.

Στην συνέχεια Ο Γιάννης Κανελάκης ζήτησε από τους κατοίκους να πουν βιώματα τους, από την αποφράδα ημέρα του Αυγούστου του ΄44, πήραν το λόγο ο πατέρας μου Μανόλης Μαυροτσουπάκης, που είχε την ευθύνη του παράνομου Ραδιοφώνου στην περιοχή μας την κατοχή, αλλά και ο Διογένης Βαβουράκης που θύμισε την εμπειρία του την ημέρα της καταστροφής.
Οι κάτοικοι αφού ευχαρίστησαν τους αγωνιστές δημοσιογράφους τους ζήτησαν να συνεχίσουν το έργο τους, για την ανάδειξη των γεγονότων της περιοχής μας την δύσκολη κατοχική περίοδο, δίνοντας μαθήματα αξιοπρέπειας και αγώνα για τα δίκαια της πατρίδα μας.
Η υπόσχεση τους ήταν, ότι ξεκινούν τα γυρίσματα του νέου τους έργου, που θα αφορά την καταστροφή των χωριών του κρύα βρύση μαυροτσουπάκης καλή συκιά ντοκιμαντέρ προβολήΚέντρους , 
ζητώντας παράλληλα από τους επιζώντες της περιόδου εκείνης, να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους για την δύσκολη πραγματικά περίοδο της Γερμανικής κατοχής, αλλά και της φοβερής καταστροφής του χωριού μας.
Θερμές ευχαριστίες Μανόλη Παντινάκη και Γιάννη Κανελάκη, κάνετε αυτό που θα έπρεπε προ πολλού να έχει κάνει η Ελληνική πολιτεία.

Αλλά Αυτή περί άλλων τυρβάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: