Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΟΗΕ: Ανακοίνωση - κόλαφος κατά των ΗΠΑ για το Μιζούρι

Οι αμερικανικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν την προστασία των δικαιωμάτων των διαδηλωτών, τονίζει ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας
Ο γ.γ. του ΟΗΕ κάλεσε σήμερα τις αμερικανικές αρχές να διασφαλίσουν την προστασία των δικαιωμάτων των διαδηλωτών στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπου για 9η ημέρα οι πόλιτες διαμαρτύρονται για την δολοφονία του έφηβου Μάικλ Μπράουν από αστυνομικό.
«Ο γ.γ. ζητά από τις αρχές να διασφαλίσουν ότι προστατεύεται το δικαίωμα της ειρηνικής συγκέντρωσης και της ελευθερίας της έκφρασης» δήλωσε η εκπρόσωπος του Μπάν Κι Μουν, Στεφάν Ντούτζαριτς και πρόσθεσε ότι απαιτείται «αυτοσυγκράτηση και σεβασμός των αμερικανικών και των διεθνών κανόνων χειρισμού των διαδηλώσεων από τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας».

Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας
Στο μεταξύ ο κυβερνήτης του Μιζούρι ανακοίνωσε ότι αίρεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο Φεργκιουσον, λίγες ώρες μετά την κλήση της εθνοφρουρας για την τήρηση της τάξης στην πόλη. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην πόλη το περασμένο Σάββατο σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι νυχτερινές διαδηλώσεις.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: