Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

«Τραγικές ελλείψεις στη συντήρηση δικτύων της ΔΕΗ»

Τις τεράστιες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό επεσήμανε στην trikkipress.gr ο Δημήτρης Καπελλας συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και εργαζόμενος στην επιχείρηση. Συνδέει άμεσα τη μεγάλη έλλειψη τεχνικού προσωπικού με την ελλιπή συντήρηση των δικτύων αλλά και με το σημαντικότερο όλων, όπως αναφέρει, που είναι η ανθρώπινη ζωή.
Τα τελευταία θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην ΔΕΗ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για την ακολουθούμενη πολιτική στην επιχείρηση.Εδώ και χρόνια αναφέρει σημαντικά κομμάτια όπως αυτό της συντήρησης των δικτύων έχουν αφεθεί εντελώς,η πραγματοποιούνται σε μικρό ποσοστό λόγο αυτής της έλλειψης.
Η συντήρηση συνεχίζει ο Δημήτρης Καπελλας είναι ένα από τα σημαντικότερα αν όχι το σημαντικότερο κομμάτι της εργασίας προκειμένου το δίκτυο να λειτουργεί εύρυθμα και οι τεχνίτες με ασφάλεια όταν επεμβαίνουν σ αυτό και να μην εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες. 
Οι εγκληματικές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται και στην ΔΕΗ δυστυχώς τοποθετούν τον ανθρώπινη ζωή πίσω από τα νούμερα και τα κέρδη.
Κλείνοντας ο Δ. Καπέλλας αναφέρει το ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ακόμη εξυπηρετεί άμεσα τους πολίτες αυτό οφείλεται καθαρά στην αυταπάρνηση και στο φιλότιμο των εναπομεινάντων τεχνικών.
Εργαζόμενοι , Ομοσπονδία και σωματεία μπροστά σ αυτή την τραγική κατάσταση δεν πρόκειται να μείνουν άπραγοι. Δεν θα μείνουν παρατηρητές παρακολουθώντας το βωμό του αίματος που έχει δημιουργηθεί στο κλάδο τους εδώ και αρκετά χρόνια.
Ο κύκλος του αίματος στη ΔΕΗ πρέπει να κλείσει και θα κλείσει!
trikkipress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: