Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Δ. Βίτσας: Θα μιλούν για φοροελαφρύνσεις και θα βάζουν νέους φόρους (Video)

«Αυτός που είναι με την πλάτη στον τοίχο είναι ο ελληνικός λαός που καλείται να πληρώνει όλα αυτά τα χρόνια, τα σπασμένα άλλων» δήλωσε ο Δημ. Βίτσας το πρωί στο Mega εξηγώντας ότι η κυβέρνηση θα μιλά για φοροελαφρύνσεις και θα βάζει νέους φόρους, όπως εκτίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την κοστολόγηση που έκανε και συμπέρανε ότι οι λεγόμενες φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση, θα κοστίσουν 4,4 δισ.
Αυτή η πολιτική στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου σημαίνει ότι βασική επιδίωξη είναι η δημιουργία πλεονασμάτων, ώστε να καλύπτονται οι δανειστές μας και να μην έχουμε δανειακές υποχρεώσεις. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι βασική επιδίωξή μας είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Τίθεται λοιπόν ένα θέμα διαφοράς προτεραιοτήτων που επιτρέπει μια επιθετική διαπραγμάτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει για αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ αλλά για κατάργηση του γιατί προτείνει συνολικά ένα εντελώς διαφορετικό φορολογικό σύστημα.
Ενδεικτικό είναι ότι η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος λίγο νωρίτερα παραδέχθηκε ότι ακόμα και για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η κυβέρνηση απέτυχε να επιφέρει εξαιρέσεις ή έστω εκπτώσεις από τον ΕΝΦΙΑ, τελικά η συζήτηση μετατίθεται στο μέλλον.
"Οι χώρες και η Ε.Ε. μπορούν μια διαφορετική πολιτική αλλά αν συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική της Μέρκελ θα καταστραφούν πρώτα οι κοινωνίες τους και βέβαια η Ε.Ε." συμπλήρωσε κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.


avgi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: