Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ-ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Μέγα πολιτικό και ηθικό ζήτημα τίθεται για την κυβέρνηση, μετά την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απαίτησε ποτέ από την ελληνική κυβέρνηση την μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση δημοσίων εταιρειών.
Επομένως η ελληνική κυβέρνηση είναι έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και στους 50 Βουλευτές Των κομμάτων της συγκυβέρνησης διότι τους παραπλάνησε λέγοντας ότι είναι κοινοτική οδηγία η διάσπαση και πώληση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου να ψηφίσουν τα νομοσχέδια.
Συνεπώς η απόφαση 15 του Υπουργικού Συμβουλίου στις 23/7/2013 για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ είναι έωλη και άρα πρέπει να σταματήσει κάθε διαδικασία διάσπασης της ΔΕΗ και περεταίρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και των θυγατρικών της. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η συγκυβέρνηση είναι «βασιλικότερη του βασιλέως» και σε συνεργασία με την τρόικα ξεπουλάει τις Δημόσιες στρατηγικές επιχειρήσεις για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα και οι απαιτήσεις του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου.

Δεν έχει πλέον κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα η κυβέρνηση να προχωρήσει τις διαδικασίες διάσπασης, διάλυσης και πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και των θυγατρικών της. Πρέπει να σταματήσουν τώρα όλες αυτές οι διαδικασίες και οφείλει και η διοίκηση της ΔΕΗ να σταματήσει την υλοποίηση των αποφάσεων που πάρθηκαν παραπλανώντας η κυβέρνηση τη Βουλή.

Είναι πλέον ξεκάθαρο αλλά και επιτακτική ανάγκη η ανατροπή τώρα της συγκυβέρνησης για να σταματήσει το ξεπούλημα του τόπου.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: