Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ν. Φωτόπουλος: "Η κυβέρνηση έλεγε ψέμματα για την πώληση της ΔΕΗ"

Συνέντευξη στο Κokkino 105,5 στη Ντίνα Μπατζιά
"Αποδείχτηκε κι επισήμως κάτι που ήδη ξέραμε, με την απάντηση του Επιτρόπου της Κομισιόν στην ερώτηση του Γ. Κατρούγκαλου, πως η Ευρώπη δεν ζήτησε την πώληση της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση έλεγε ψέμματα", τονίζει στο Κόκκινο ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κι εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ.
"Είναι μια κυβέρνηση εξυπηρέτησης συμφερόντων, που δεν σέβεται το λαό, τη βούλησή του και γι' αυτό δεν προχώρησε στο δημοψήφισμα" επισημαίνει.

"Η ΔΕΗ δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση", τονίζει, λέγοντας ότι "είναι στρατηγικής σημασίας και ιδιοκτήτης της είναι ο λαός κι εκείνος έπρεπε να αποφασίσει αν θα πουληθεί, γιατί τα 320. 000 σπίτια χωρίς ρεύμα αυτή τη στιγμή θα πολλαπλασιαστούν με τις πολιτικές που εφαρμόζουν".

Ο κ. Φωτόπουλος απαντώντας στο αν υπάρχει περιθώριο να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, δεδομένης και της επιστράτευσης των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, τόνισε: "Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα της εταιρείας. Θέλει πολλούς κάβους για να το τελειώσουν το θέμα. Σε έναν από αυτούς θα μας βρουν μπροστά τους".

Υπενθυμίζεται πως η Κομισιόν, μέσω του επιτρόπου Σ. Κάλλας, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, δήλωσε πως δεν απαίτησε ποτέ από την ελληνική κυβέρνηση τη μερική ή πλήρη ιδωτικοποίηση δημοσίων εταιρειών, αφήνοντας έκθετη την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία ισχυριζόταν διαρκώς την ανάγκη εναρμόνισης με το κοινοτικό δίκαιο την περίοδο που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ".

"Η οδηγία 2009/72/ΕΚ για την ηλεκτρική ενέργεια αποσκοπεί στην απελευθέρωση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και την εισαγωγή του ανταγωνισμού μέσω, μεταξύ άλλων, του διαχωρισμού των διαχειριστών των συστημάτων μεταφοράς από τις κάθετα ολοκληρωμένες επιχειρήσεις" τονίζει η Κομισιόν μέσω του επιτρόπου Σ. Κάλλας. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως "η οδηγία σε καμία περίπτωση δεν απαιτεί τη μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση δημόσιων εταιρειών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: