Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Τα πρώτα έξι μέτρα της κυβέρνησης της Αριστεράς

Συνεντεύξεις Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον Στάθη Σχινά για την οικονομία και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.  
«Δεν μπορούμε να έχουμε έξοδο απο τη κρίση με πολιτικές λιτότητας και εσωτερική υποτίμηση, αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί μόνο υπέρ των δανειστών πρέπει να τερματίσουμε το μνημόνιο που είναι η πηγή του προβλήματος» δήλωσε στο Κόκκινο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης.  
Σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, ο Γ. Δραγασάκης παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.  
Τόνισε πως μια χώρα «δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς να υπάρχει πολιτική που επιδιώκει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους». Επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική ανατροπή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους και τη δημιουργία μετώπου των χρεωμένων χωρών.
  
Άμεσα μέτρα για την ανασυγκρότηση  
Ο Γ. Δραγασάκης παρουσίασε τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άμεσο χρόνο τονίζοντας πως η αρχή πρέπει να γίνει απο το «τερματισμό του μνημονίου που αποτελεί τη πηγή του προβλήματος». 
- Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους 
- Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου)  
- Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δις ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία. 
-Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.  
- Ρύθμιση των κόκκινων δανείων.  
«Η κυβέρνηση θα επιβάλλει νέους φόρους με περιτύλιγμα φοροελαφρύνσεων»  Για προσπάθεια εντυπώσεων ώστε να καλλιεργηθεί ένα καλύτερο προεκλογικό κλίμα κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά ο Γ. Δραγασάκης. Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα φορολόγηση με περιτύλιγμα φοροελαφρύνσεων». 
Επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ τονίζοντας πως «δεν διορθώνεται και πρέπει να αποσυρθεί». Προανήγγειλε ένα καινούργιο φορολογικό σύστημα τονίζοντας πως «δεν μπορείς να μεταρρυθμίσεις το υπάρχον καθώς δεν λειτουργεί».
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: