Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Η αστυνομία στα πλευρά μας....«Δημοκρατία» με γκλομπ και δακρυγόνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (29.8.2014)  
Καταγγέλλουμε τη στάση της Αστυνομίας η οποία την ώρα που άφηνε χρυσαυγίτες που χαιρετούσαν ναζιστικά και κλωτσούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους εισερχόμενοι στον χώρο της ορκωμοσίας , απωθούσαν βίαια με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χτυπήματα γκλομπ, κόσμο που είχε έρθει να παρακολουθήσει την ορκωμοσία – μεταξύ αυτών και εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους.
Πολιτική ευθύνη έχει ο Περιφερειάρχης κ. Αγόραστος ο οποίος δεν περιφρούρησε την ομαλή διεξαγωγή της ορκωμοσίας, μιας διαδικασίας που όφειλε να είναι ανοιχτή στο λαό της Θεσσαλίας.
Κατόπιν αυτών αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε υπερασπιζόμενοι το δημοκρατικό χαρακτήρα του θεσμού και αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε το καθεστώς βίας και ακραίας καταστολής που εφαρμόστηκε έξω από τον χώρο της ορκωμοσίας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία»
Ηρώ Διώτη
Στέλιος Αναστασόπουλος
Γιώργος Σταμπουλής



====================================================================

Δεν ορκίστηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ


Αποχώρησαν από την διαδικασία και δεν ορκίστηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, καταγγέλλοντας μάλιστα μετ’ επιτάσεως τόσο την αστυνομία για τη χρήση χημικών και βίας που οδήγησε στον τραυματισμό πολιτών, όσο και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό επειδή επέτρεψε την παρουσία χρυσαυγιτών στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Αφού απέβησαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με τον περιφερειάρχη, η επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηρώ Διώτη δήλωσε ότι «αυτό που συνέβη σήμερα στη Λάρισα είναι πραγματικά πρωτόγνωρο αφού χτυπήθηκαν από την αστυνομία πολίτες που ήθελαν απλά να παραστούν στη διαδικασία, ενώ επετράπη η είσοδος σε χρυσαυγίτες.

Την τεράστια πολιτική ευθύνη για το γεγονός έχει ο περιφερειάρχης που προτίμησε να γίνει η ορκωμοσία με τα ΜΑΤ απέξω και την Χρυσή Αυγή μέσα».
Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στάθης Ντούρος δήλωσε ότι «ο Μπαλτάκος ζει και βασιλεύει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού. Θα απομονώσουμε τα σχέδια της περιφέρειας και θα τσακίσουμε την φασιστική απειλή».

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο νέος δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος επίσης δεν παρέστη στην τελετή της ορκωμοσίας τονίζοντας ότι απέναντι στον φασιστικό κίνδυνο θα έπρεπε να ήταν ολόκληρη η πόλη, ενώ ανέφερε ότι και η αστυνομία θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τη δουλειά της.

Από την ορκωμοσία αποχώρησε και ο Βαγγέλης Μπούτας της «Λαικής Συσπείρωσης», χωρίς όμως να προβεί σε κάποια δήλωση.

Onlarissa.gr/Μ.Κ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: