Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Βγήκε "μπροστά" η Αργεντινή με πρόταση για ανταλλαγή ομολόγων

Εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων που διέπονται το αμερικανικό δίκαιο με τίτλους υπό το δίκαιο της Αργεντινής προτείνει η η πρόεδρος της χώρας Κριστίν Φερνάντες.
Συγκεκριμένα, σήμερα η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει σχέδιο εθελοντικής ανταλλαγής χρέους με στόχο να παρακάμψει την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου η οποία τον προηγούμενο μήνα οδήγησε στην τρίτη πτώχευση της χώρας σε διάστημα 13 ετών.
Η κυβέρνηση ζητά την έγκριση του Κογκρέσου για τα σχέδια, τα οποία θα της επιτρέψουν να εξυπηρετήσει το χρέος της Αργεντινής, ενώ παράλληλα θα ανοίξει τον δρόμο στους κατόχους ομολόγων σε ξένο δίκαιο να τα ανταλλάξουν με ίσης αξίας τίτλους που θα διέπονται από το τοπικό δίκαιο.
«Οι ομολογιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν να αλλάξουν εθελοντικά τα χρεόγραφά τους εκπεφρασμένα σε ξένο νόμισμα με τίτλους που εκδίδονται βάσει της νομοθεσίας της Αργεντινής», πρόσθεσε σε ομιλία της από το προεδρικό μέγαρο που μεταδόθηκε από τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
«Για την διασφάλιση της καταβολής στους πιστωτές που δέχθηκαν τις αναδιαρθρώσεις χρέους του 2005 και του 2010, η τράπεζα Banco Nacion έχει οριστεί να αντικαταστήσει την Bank of New York Mellon, χωρίς να προδικάζεται τι θα αποφασίσουν οι ομολογιούχοι. Είναι ένα μέτρο που βασίζεται σε εθελοντική βάση», δήλωσε η πρόεδρος της Αργεντινής προσθέτοντας ότι σχετικό νομοσχέδιο στάλθηκε στο Κογκρέσο.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μεταφορά της καταβολής των ληξιπροθέσμων οφειλών του δημοσίου από το οικονομικό κέντρο της Νέας Υόρκης σε εκείνο του Μπουένος Άιρες.
aygi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: