Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΔΡΑΜΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ..

Διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας και κάνουν... έξωση από τη Φοιτητική Εστία των Ιωαννίνων τα παιδιά τους, τελειόφοιτους Πανεπιστημιακών Σχολών.
Είναι μόνο δυο, ξεχωριστές, περιπτώσεις από αυτές που καθημερινά ξετυλίγονται γύρω μας, δίχως να φτάνουν ωστόσο τις περισσότερες φορές στη δημοσιότητα. Έτσι δε χαλάει και η δικιά μας «γαλήνη» και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, λοιπόν, δυο Τρικαλινές οικογένειες (η μια μάλιστα πολύτεκνη και χωρίς πατέρα στο σπίτι!!!) με συνολικό εισόδημα μικρότερο των 6.000 € ετησίως, δοκιμάζονται έντονα αυτές τις μέρες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την απόφαση για «έξωση» στα παιδιά τους (η μια μάλιστα είναι τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) από τη Φοιτητική Εστία. Έχουν απευθυνθεί σε κάθε «αρμόδιο» εκλιπαρώντας για το αυτονόητο, να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά τους να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, μα δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας...
αδυνατεί, να δώσει λύση. Στην Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εξάλλου, ακόμη κι αυτό το αυτονόητο, μοιάζει τόσο... δύσκολο.

trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: