Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Τσίπρας: Στις εκλογές να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής

«Μπροστά μας είναι η πιο κρίσιμη μάχη. Τρεις κάλπες, μια επιλογή. Να νικήσουμε, να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα. «Στις 18 και στις 25 Μάη ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν. Στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας δίνουμε απάντηση, στέλνουμε το πιο ηχηρό μήνυμα. Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών τελειώνουν κυβέρνηση και μνημόνια. Μια μεγάλη και αναμφισβήτητη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι η αρχή του τέλους για το καθεστώς των μνημονίων», πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στις εξελίξεις με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου και άσκησε έντονη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο και για «Σαμαράς γκέιτ».«Ό,τι και να λένε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε σε όλα κατ' εντολή του κ. Σαμαρά. Δεν υπάρχει λοιπόν "Μπαλτάκος Γκέιτ". Υπάρχει "Σαμαράς Γκέιτ". Για αυτό και τώρα προσπαθούν πανικόβλητοι να ξεχαστεί το σκάνδαλο της συνδιαλλαγής τους με τη ναζιστική συμμορία. Και ακόμα πιο πανικόβλητες οι θεραπαινίδες τους στην τηλεόραση, προσπαθούν να περισώσουν όποιο κύρος έχει απομείνει στον πρωθυπουργό», δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, ενώ ενέτεινε την επίθεσή του στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο συμψηφισμός της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, δεν ξεπλένεται με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ με τις οφειλές του Δημοσίου. Η παραίτηση -και όχι η αποπομπή- του Μπαλτάκου, δεν ξεπλένει την πιο ακραία δεξιά κυβέρνηση, που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες».
Με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα την Παρασκευή, ο Αλ. Τσίπρας είπε πως «αυτή η χώρα έχει νοικοκύρη και είναι ο λαός της. Και αν για λίγο, για τόσο δα, το πειραματόζωο δεν κατέλαβε το εργαστήριο πριν δύο χρόνια, θα το κάνει τώρα. Και τότε δεν θα υπάρχει αφωνία στις επισκέψεις της κ. Μέρκελ. Θα υπάρχει διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων. Θα τεθεί θέμα και νέας γενιάς αποζημιώσεων, για αυτούς που με σχέδιο, με δόλο, κατέστρεψαν την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Θα τεθεί θέμα ισότιμης μεταχείρισης. Ό,τι έγινε στη Γερμανία για τη Γερμανία, θα γίνει τώρα στην Ελλάδα για την Ελλάδα. Θα τεθεί θέμα κουρέματος του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και θα μπει ρήτρα ανάπτυξης. Και όλα αυτά θα γίνουν γιατί στη μεθεπόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα, η κυρία Μέρκελ θα βρει απέναντί της κυβέρνηση αριστεράς, θα βρει ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, θα βρει μπροστά της τον ΣΥΡΙΖΑ».
Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, είπε πως «το έχει καταλάβει πια κάθε Έλληνας. Ο κ. Τσίπρας δυσαρεστείται με την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να βγει στις αγορές. Ο κ. Τσίπρας θέλει να συνεχιστεί το μνημόνιο για να έχει λόγο ύπαρξης. Ο κ. Τσίπρας θέλει να μείνει στη μιζέρια του. Τον αφήνουμε εκεί. Η Ελλάδα προχωράει».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: