Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Οι καταγγελίες Δραγασάκη εξέθεσαν τη συγκυβέρνηση (βίντεο)

Δριμύ κατηγορώ κατά της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. Αναφορικά με τα περί τέλους των μνημονίων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι όλοι οι περιορισμοί που απορρέουν από αυτά παραμένουν, ενώ μιλώντας για τα εργατικά δικαιώματα με την επαναφορά του λοκ-άουτ, την απαγόρευση των απεργιών και την απελευθέρωση των απολύσεων αναρωτήθηκε: «Με ποιο δικαίωμα η τρόικα διαπραγματεύεται την κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων; Ποιος φορέας κοινωνικός θέτει αυτά τα ερωτήματα;»

Υπονόησε παράλληλα σχέσεις στελεχών της τρόικας με επιχειρηματίες και συγκεκριμένα ανέφερε ότι «πρέπει α αποκτήσουμε κράτος» γιατί «δεν μπορεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας με ένα τηλέφωνο να ακυρώνει έναν νόμο». Ο κ. Δραγασάκης είπε ακόμη ότι: «ένας ισχυρός επιχειρηματίας ή ένας φίλος του πρωθυπουργού μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο και να ακυρωθεί ένας νόμος ή να σβηστεί ένα πρόστιμο». Σε αυτή του την καταγγελία αντέδρασε έντονα ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, που ζήτησεε ονόματα, με τον Γιάννη Δραγασάκη να απαντά ότι «τα ονόματα όλα θα τα αποκαλύψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Στις έντονες διαμαρτυρίες του Δημήτρη Σταμάτη που επέμενε να ζητά ονόματα κατηγορώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για συκοφάντη, ο Γιάννης Δραγασάκης διευκρίνισε: «αν υπάρξει επιμονή για ονόματα ίσως το δούμε» και κατέληξε λέγοντας: «μέχρι τότε ελέγξτε όλη την σειρά των τροπολογιών που ήρθαν εδώ με πρωτοβουλία του κ. Μπαλτάκου».

Μιλώντας για άλλα, εξίσου μείζονα θέματα ο κ. Δραγασάκης ανέφερε: «Οι ευρωεκλογές ανέδειξαν μια κρίση αντιπροσώπευσης, κι όταν αυτό συμβαίνει τον λόγο τον έχουν οι αντιπροσωπευόμενοι» ανέφερε ενώ επεσήμανε ότι «τις αποφάσεις τις έχει πάρει ο λαός, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο κι ο λαός το αναγνωρίζει».

Σχολιάζοντας όσα νωρίτερα είχε πει ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι αυτά αποτελούν άσκηση για το πώς θα συμπεριφερθεί η ΝΔ όταν θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε πως η τοποθέτηση Βορίδη «εξέπεμψε το πολιτικό μήνυμα ότι δεν υπάρχει τίποτα προς διαπραγμάτευση, αφού όλα πάνε καλά».

Ακούστε την ομιλία του

koutipandoras 

Δεν υπάρχουν σχόλια: