Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΠΑΣΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΣΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΩΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ!
ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ!

Συναδέλφισσες –οι,
Εν όψει της σχεδόν πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για συμμόρφωση στις διαταγές της Τρόικα θέλουμε να καταθέσουμε για μια ακόμη φορά τις θέσεις μας ενώπιον των εργαζομένων, τους οποίους υπηρετούμε. Για περισσότερο από 60 χρόνια ο ΟΤΕ συνέβαλε ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο της πατρίδας μας. Ιδρύθηκε το 1949 με μια μετοχή που ανήκε στο κράτος και πέρασε σταδιακά διάφορες φάσεις μετοχοποίησης – ιδιωτικοποίησης από το 1996 μέχρι σήμερα. Είναι γεγονός ότι η πιο κρίσιμη στιγμή σε αυτή την ιστορία ήταν η αντεθνική συμφωνία της καταστροφικής κυβέρνησης Καραμανλή–Αλογοσκούφη το 2008, γιατί ήταν ουσιαστικά η στιγμή που τη διοίκηση του ΟΤΕ ανέλαβαν εκτός Ελλάδας συμφέροντα, ήταν η στιγμή που ο ΟΤΕ άλλαξε χέρια. Στη συνέχεια το επόμενο δίδυμο Παπανδρέου–Παπακωνσταντίνου αποφάσισε την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του ΟΤΕ, αντίθετα με τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις του για δημόσιο έλεγχο.
Η βαθιά πίστη μας για την διέξοδο από την κρίση εστιάζεται στην ενίσχυση της θέσης του δημοσίου στις ΔΕΚΟ, τη δημόσια περιουσία και τους εθνικούς πόρους, μια λύση όχι με δάνεια μέσα, αλλά με προσπάθεια για ανάπτυξη της οικονομίας με δικά μας μέσα. Σε όλους αυτούς που με τη λειτουργία τους απαξίωσαν, υπονόμευσαν και γελοιοποίησαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα που με αίμα κατακτήσαμε, έχουμε να τους πούμε ότι δε θα υπάρξει μέρος για να κρυφτούν, θα εξαφανιστούν!
Που κατά τον ίδιο τρόπο στην Ουγγαρία και Ιρλανδία ο λαός εξαφάνισε πολιτικούς και κόμματα που λειτούργησαν μακράν των λαϊκών συμφερόντων και κατά παράβαση του προεκλογικού – προγραμματικού τους λόγου, έτσι και ο λαός της Ελλάδας θα θέσει εκτός συστήματος τους εθνοσωτήρες της συμφοράς όποιο χρώμα κουστούμι και αν φοράνε πράσινο – μπλε – κόκκινο.

Θα χρειαστεί πολύς χρόνος, πολύς κόπος, πολύς αγώνας για να ξαναβάλουν οι έλληνες εργαζόμενοι τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης, όμως δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την επιβίωσή μας από το να στηριχθούμε στις δικές μας αποκλειστικά δυνάμεις.

Η ΠΑΣΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ έχει πολιτική καταγωγή, δεν είχε όμως ποτέ ούτε και θα έχει κομματική εξάρτηση και υποταγή, γιατί αυτό είναι η γενεσιουργός αιτία όλων των δεινών για τους εργαζόμενους, έτσι όπως περίτρανα αποδείχτηκε από την κομματική υποδούλωση της ηγεσίας της ΔΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ στη Δεξιά συμμαχία της Νέας Δημοκρατίας και του «συστήματος Βουρλούμη».

Για αυτό ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ κάθετα τη θέση μας από την σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που άλλα μας έλεγε και άλλα κάνει. Στηρίζοντας τους εργαζόμενους την μοναδική πηγή δύναμης για εμάς, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, αλλά ιδιαίτερα στους Γερμανούς εργοδότες ότι σε περίπτωση κακοποίησης των εργασιακών σχέσεων τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για ΟΛΟΥΣ. Όσο για αυτούς που διαγκωνίζονται συναινετικά και «εθνικά υπερήφανα» να εκποιήσουν άρον άρον τη δημόσια περιουσία, τους καλούμε αναλογιζόμενοι το έγκλημα που διαπράττουν εις βάρος της Ελλάδας να οδηγήσουν τον τόπο σε εθνικές εκλογές, ώστε ο ίδιος ο λαός να επιλέξει τελικά τη σωτηρία του.
Σεβόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμούς, το ιστορικό σωματείο μας, αλλά ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που προσδοκούν από εμάς, καλούμε όλα τα μέλη μας χωρίς καμία παραταξιακή ή άλλη διάκριση να συστρατευτούν κοντά μας στον πιο δύσκολο μέχρι σήμερα αγώνα για αξιοπρέπεια στη δουλειά και προστασία του ΟΤΕ και του προσωπικού του. Επίσης θέλουμε να διαβεβαιώσουμε συναγωνιστές και ανταγωνιστές ότι εμείς οι εργαζόμενοι τεχνικοί στον ΟΤΕ, αλλά και οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου και ειδικότητας στον όμιλο, σε κάθε περίπτωση θα είμαστε εδώ, στην πρώτη γραμμή της παραγωγής, στην πρώτη γραμμή της μάχης και αύριο και μεθαύριο και πάντα, γιατί το εργατικό κίνημα δε νικιέται. Είναι το αίμα της κοινωνίας και ποτέ δε χάνεται.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ–ΠΑΛΗΣ–ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: